به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حمید بعیدینژاد شامگاه دوشنبه در دانشگاه اصفهان با اشاره به توافقات هستهای اظهار داشت: توافقات بالاخره پس از 2.5 سال تلاش حاصل شد و قطعاً این توافقات فرصتهایی را برای کشور بهوجود میآورد تا بتواند مسیر رشد خود را در ادامه بهخوبی سیر کند.
وی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده هستهای بهعنوان نمایندگان ایران با افتخار در مذاکرات حضور پیدا کردند، افزود: باید دانست که کار مذاکره بسیار سخت است و اگر از هر یک از اعضا درباره بازگشت به آن فضا سؤال شود بهدلیل فشاری که در مذاکرات وجود داشت دیگر حاضر نیست در آن فضا قرار گیرند.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: تیم مذاکرهکننده به پشتوانه ملت و تمدن ایران پا به مذاکرات گذاشت که طرفهای مقابل بارها در مذاکرات به این مسئله اذعان داشتند که با کشوری پا به مذاکره نهادند که دارای تمدنی چند هزارساله است؛ باید دانست آنها روزانه مذاکرات مختلفی را با دیگر کشورها دارند اما مذاکره با تیم ایرانی مذاکره با یک تمدن کهن بوده و با کشورهای نوپا و تازه به دوران رسیده متفاوت است.
وی با بیان اینکه ایران با کشورهای 50 سال تأسیس متفاوت است، تصریح کرد: اگر به 50 سال پیش نگاه کنیم شاهد این هستیم که 190 عضو سازمان ملل به 100 عضو کاهش مییابد که حضور در این 100 کشور نشان از تمدن غنی ایران دارد، تمدنی که پیش از اسلام، تمدن ایرانی و پس از اسلام و با ظهور اسلام قدرتی جدید را با تمدنی ایرانی اسلامی رقم زد و تا امروز همواره قدرت خود را حفظ و در علم نیز یکی از طلایهداران جهان در تمدن کهن است.
بعیدی نژاد با اشاره به ظهور داعش بیان کرد: امروز و با ظهور پدیده داعش توجه دنیا به تمدن ایرانی اسلامی نیز افزایشیافته به این دلیل که اروپا و آمریکا در طول 37 سال اخیر قصد تخریب ایران را به عنوان یک کشور تروریست داشتند، در حالی که امروزه ثابت شده که ظهور داعش از میان هم پیمانان خودشان بوده است.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با اشاره به گسترش فرقهگرایی در کشورهای مختلف اظهار داشت: امروز همه میدانند مبانی فکری شیعه و ایران با مبانی فکری و ایدئولوژِی وهابیت بسیار متفاوت است؛ آنها مراجعاتی جدید را به فرهنگ شیعه داشتهاند تا بدانند چگونه فرهنگ شیعه ایرانی پس از 37 سال ایستادگی در برابر هرگونه ظلم و تحریم، امروزه هم در برابر داعش مقابله میکند و هم میتواند جلوی فرقهگرایی را بگیرد.
وی افزود: از اینکه به پشتوانه ملت ایران در مذاکرات هستهای حضور یافته و به نتیجه رسیدیم، افتخار میکنیم. اگر دانشمندان هستهای توانستند مرحلههای نوین علمی را سپری کنند ما نیز افتخار میکنیم که با ورود و موفقیت در مذاکرات هستهای توانستیم با اتفاقی جدید دوران جدیدی را رقم بزنیم؛ امروز برخی کشورهای منطقه از این پیروزی و افتخار عصبانی هستند و رفتارهایی نیز از خود نشان میدهند.
بعیدی نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا پس از اجرای برجام مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان برطرف میشود یا خیر، خاطرنشان کرد: قرار نیست برجام در ایران توسعه صنعتی و اقتصادی ایجاد کند البته رفع این مسائل از آثار برجام است اما اصل برجام این است که بتواند موانع پیشرو را برطرف کند.
وی تصریح کرد: زمانی که موانع و مشکلات مختلف با اجرای برجام حذف شد ما قدر فرصتهایی که بهدست میآید را بدانیم و مسئله مهمتر این است که بتوانیم این فرصتها را بهخوبی مدیریت کنیم و به آرمانهای مردم و نظام جامه عمل بپوشانیم.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در آغاز مجدد مذاکرات یکی از مشکلات اساسی ما کاهش قیمت نفت بود، گفت: زمانی که مذاکرات ژنو آغاز شد طرف غربی تلاشهای بسیاری را در کاهش مشتریهای نفتی ما داشت در حالی که بسیاری از مشتریهای نفت ما با ایران قطع رابطه کردند و این عاملی شد تا فروش نفتی ما از روزانه 2.5 میلیون لیتر به 1 میلیون لیتر در روز برسد، البته هدف اصلی آمریکا این بود که این میزان صادرات کشور را به صفر برساند.
وی گفت: قدم دیگری که از سوی کنگره آمریکا در راستای تحریمهای نفتی برداشته شد، این بود که 17 سناتور آمریکایی لایحهای را مبنی منع صادرات کشورها با ایران امضا کرده بودند به این معنا که کشورهای مشتری نفت میان ارتباط با ایران و آمریکا، یکی را باید انتخاب میکردند و این یکی از اقداماتی بود که آمریکا انجام داد تا ایران با بنبست اقتصادی مواجه کند.
وی افزود: یکی از کارهایی که برجام در این زمینه انجام داد این بود که اجرای برجام سبب آزاد شدن صادرات نفت شد و پس از این ما سعی بر این داریم تا سهمیه کاهش یافته ایران در این سالها را به 2.5 میلیون لیتر گذشته بازگردانیم و پول آن را نیز به صورت ارز دریافت کنیم که این یک موضوع راهبردی است تا بتوانیم برای پول خود آنگونه که سیاست کشور تشخیص میدهد تصمیمگیری کنیم.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: برجام ممنوعیت صادرات را کنار میزند و طبیعی است که حذف این ممنوعیتها سبب رشد کشور شود، اما باید دانست که اگر برنامهریزی بهدرستی صورت نگیرد رشدی وجود ندارد و ما باید سعی بر این داشته باشیم تا به سمت اهداف خود حرکت کنیم و از فرصت ارتباط با دیگر کشورها بهخوبی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اقتدار ایران در جهان و منطقه تصریح کرد: اقتدار کشور در منطقه و جهان را دست شوخی فرض نکنید؛ ایران از گذشته تا به امروز کشوری قدرتمند در منطقه و جهان بوده است و در گذشته کشورهای بزرگ برای اینکه ما نتوانیم از ظرفیتهای خود به خوبی استفاده کنیم سعی بر انزوای ما داشتند اما این مسئله رخ نداد پس ما باید از این زمان به بعد در برنامهریزیهای خود در عرصههای مختلف دقیقتر عمل کنیم.
بعیدی نژاد در پاسخ به این سؤال که اگر آمریکا برجام را نقض کند چه اتفاقی رخ میدهد، بیان کرد: پاسخهای متعددی برای این مسئله وجود دارد و برخی نیز در ارتباط با این مسئله به صحبت کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا و حزب جمهوریخواه در انتخابات احزاب مبنی بر اجرا نکردن برجام توجه میکنند.
وی گفت: مطمئن باشید که هیچ کشوری چنین ارزیابی را درباره برجام ندارد؛ طی صحبتهایی که با کشورهای اروپایی داشتهایم اگر آمریکا برجام را نقض کند آنها مسیر خود را از آمریکا جدا میکنند.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه اظهار داشت: آمریکا میداند که در صورت نقض برجام اتفاق چندانی برای ایران رخ نمیدهد به این دلیل که در شرایط تحریمها ایران همه چیز را تحمل و حتی پیشرفت نیز کرد، در یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با توجه به آزاد شدن پولهای ایران، کشور ما قدرتمندتر میشود. دولت جدید آمریکا در صورت مخالفت با برجام، نه حمایت شورای امنیت را خواهد داشت و نه حمایت روسیه، چین یا اتحادیه اروپا را.
وی با اشاره به دهه فجر افزود: پس از گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی روزافزون کشور بودهایم و هر اتفاقی در کشور از پیروزی انقلاب تا توافقات دورانی درخشان را در تاریخ کشور رقمزده است.
وی با بیان اینکه حضور مردم در صحنه پس از انقلاب روزبهروز بیشتر شده، تصریح کرد: انتخاباتی بزرگی را در پیش داریم و ما باید قدردان این مسئله باشیم که مردم در مقدرات کشور خود نقش دارند؛ اگر به تاریخ کشورها مراجعه کنیم خواهید دانست هر کشوری که مردم مقدرات آنها را به دست گرفتهاند، انقلاب آن نیز به دست مردم بوده است.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نقش مردم در روند سیاسی جامعه بسیار مهم است، گفت: اگر از نظر اقتصادی به تحولات نگاه کنیم شاید بتوان سوابقی از رشد اقتصادی را در جامعه را دید، اما مسئله توسعه سیاسی و نقش مردم در روند سیاسی جامعه امری مهم است که میتواند ضامن رشد اقتصادی کشور نیز باشد.
اگه کسی یه کمی فراست داشته باشد اینو به یقین میداند که (( هدف از برجام یم مانور تبلیغاتی است))
خدایا اینا چقدر رو دارن ما چقدر ملت بی رگی شدیم که اینا شدن مسئولین کشورمون...