به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جواد اطاعت، فعال سیاسی اصلاح طلب بعد از ظهر امروز در مناظره با غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده مجلس شورای اسلامی تحت عنوان رای به بیداری ها در دانشگاه علامه طباطبایی تشریح کرد: پاشنه آشیل ایرانی ها برای توسعه نیافتگی این است که مردم خوب در صحنه حضور پیدا می کنند اما توقع آن ها زیاد است علتش این است که ما ایرانی ها از یک جریان فکری خوب حمایت می کنیم اما چون انتظارمان بالا است کنار می کشیم.
اطاعت با تاکید بر این که مسیر توسعه در ایران سطحی و تکاملی نیست بیان داشت: مردم در سال 76 و تا سال 80 برای حمایت از اصلاحات خوب به صحنه آمدند و فکر کردند در عرض 4 تا 5 کن فیکون می شود و همین طور گفته می شود در انقلاب اسلامی ره صد ساله را یک شبه رفتیم اما هزاران مشکل وجود داشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به این که پاشنه آشیل ایرانی ها این است خوش استقبال هستند اما در ادامه بد بدرقه هستند اظهار داشت: ما در منطقه ای وارد شده ایم که وضع افغانستان، عراق و پاکستان را می بینیم در کشور امنیت خوبی است و شرط اول برای توسعه امنیت است برخی اقتصادانان فکر می کنند اقتدارگرایی شرط اول توسعه است اما شرط اول توسعه امنیت است.
استاد دانشگاه با تاکید بر این که در علومی چون نانو تکنولوژی و هسته ای وضعیت مان خوب است گفت: راهکار این که بخواهیم توسعه نیافتگی را خوب کنیم این است که مثل سال 88 که اگر دعوایی رخ داد نباید با صندوق های رای خداحافظی کنیم اگر فردی رد صلاحیت شد فکر نکنیم چه اتفاقی افتاده است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: انتخابات بازی جمعی است و شما باید رای دهید اگر از صدر مشروطه تا الان را نگاه کنید می بینید دستاوردهای زیادی داشته ایم و اشتباه است که مرتب قهر کنیم یک بار به آقای خاتمی رای می دهیم آن وقت بعد از ایشان به احمدی نژاد رای می دهیم، مورخین در مورد ایرانی ها می گویند ایرانی ها ملتی با افراط و تفریط هستند.
اطاعت در پاسخ به این سوال که چرا روند مجلس ها در ادوار مختلف رو به ضعف رفته است پاسخ داد: نظام پارلمانی ما مشکل دارد تجربه در دنیا به سمتی رفته است که باید دو مجلس داشته باشیم یکی مجلس عوام و دیگری مجلس سنا.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: قانون برآیند این دو مجلس است، مجلس عوام مطالبات مردم را خواستار می شود و دنیا مجلس دومی را مطرح کرده که نگاه به آن حزبی است و به جای رای دادن به فرد به آرم حزب رای می دهند و احزاب برای اعتبار خود آدم های دانشمند را معرفی می کنند.
اطاعت افزود: روابط عاطفی کمک کننده است تا کسی در دوره بعد رای بیاورد و ربطی به اصلاح طلبی و اصولگرایی هم ندارد به آقای رحیمی که اشاره شد باید بگویم خود او را مجلس به ریاست دیوان محاسبات گذاشت و بیشترین تورم را در مجلس هفتم تجربه کردیم و علت آن مصوبات آن مجلس بود رکود زمانی که بیشترین درآمد نفتی را نداشتیم منفی شد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که در مجالس گذشته 8 سال رئیس دولت و مجلس اصولگرا بودند تصریح کرد: دولت فعلی با همه تلاش هایی که می کند نمی تواند کشور را رکود خارج کند در شرایطی که بیشترین درآمد نفتی را داشتیم بیشترین تورم حاصل شد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه خاطرنشان کرد: در حالی که بیشترین تورم را تجربه کردیم که دنیا در رکود بود از سال 2008 تا به امروز تازه دنیا دارد از رکود خارج می شود و این نشان می دهد که مجالس هفتم و هشتم مجالس خوبی نبودند.
استاد دانشگاه با تاکید بر این که مجلس ششم بهترین مجلس بوده است بیان داشت: من خروجی مجلس ششم را به شما ارائه می دهم با آن درآمدهای کشور نماگرهای اقتصادی خوبی وجود داشت موفق ترین برنامه کشور، برنامه سوم بود که تبیین و اجرایش در آن دوره بود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر افرادی مانند آقای مصباحی مقدم به عنوان اصولگرا در مجلس داشته باشیم هیچ مشکلی با آنها نداریم چرخش قدرت بسیار مورد نیاز است اما جناحی که می آید با رویکرد عقلانی باید باشد مجلس ما مشکل ساختاری دارد باید ابتدای هر مجلس یک برنامه 4 ساله برایش تعیین کنیم و اولویت ها را مشخص کنیم.
اطاعت با تاکید بر تلاش برای رونق صنعت گردشگری خاطرنشان کرد: این صنعت خیلی مهم است و در ضمن باید تمرکززدایی در ساختار دولت انجام بدهیم. درآمدهای کشور با هزینه های جاری کشور برابری می کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد سیاست خارجی کشور ادامه داد: در عرصه سیاست خارجی باید همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم با تاکید می گویم در مورد عربستان با گفتگو می توان مسائل را حل کرد باید برای جذب سرمایه گذار خارجی و سرمایه ایران در جهان تلاش کنیم.