به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو رضا سراج کارشناس مسائل استراتژیک در همایش بصیرت فاطمی اقتدار علوی که عصر امروز در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد گفت: در حوزه منطقه ای ما شاهد جنگ نیابتی هستیم جنگی که بنا بود تبدیل به جنگ گسترده در منطقه شود و 15 استان ما هم در این جنگ در بر بگیرد که این جنگ با هوشمندی مقام معظم رهبری از حالت تهدید به فرصت تبدیل شد. این انتخابات پیش رو می تواند در حوزه امنیت ملی موثر واقع شود اگر کوچکترین سستی و واگرایی نسبت به هندسه انقلاب در این انتخابات توسط دشمنان ما رصد شود یقینا در حوزه امنیت ملی دشمنان ما تردید خود را کنار می گذارند.
وی افزود: اقتدار منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است که ما شرایط خوب و مطلوبی داریم شرایطی که طی دویست سال گذشته از آن بهره نبردیم و انتخابات و میزان مشارکت مردم در آن و جهت گیری مردم در این دو انتخابات می تواند بر روی مسئله اقتدار ایران در منطقه تاثیرگذار باشد. اگر مردم پای بند به اصول و ارزش انقلاب باشند، در حوزه اقتدار منطقه ای موانع زیادی از پیش رویمان برداشته می شود و اگر خللی در انتخابات وارد شود ممکن است تاوان سنگینی در حوزه اقتدار منطقه ای داشته باشیم.
سراج با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران توانسته دالان راه قدس را که از کربلا می گذرد از زمین و هوا ایجاد کند گفت: مقاومتی متشکل از 200 هزار نفر شکل گرفته که عقبه چند صد میلیونی از آن حمایت می کند. ترس صهیونیست ها از اقتدار ایران قابل توجه است.
کارشناس مسائل استراتژیک به گفته های نتانیاهو درباره ایران اشاره کرد و افزود: نتانیاهو عنوان کرده دفعه قبل در برابر ایران هسته ای هشدار دادم اما اکنون محور تاریخ در حال چرخش است و امروز تحول از تنگه خیبر در عربستان تا جبل الطارق در مراکش در حال وقوع است. باید قبول کنیم نیروی قدرتمندی وجود دارد که با ما مخالف است و پرچم این نیروی قدرتمند در دست ایران است.
وی درباره مناسبات بین المللی گفت: در این حوزه ما به هر تقدیری برجام را امضا کردیم و علی رغم مشخص شدن خطوط قرمز توسط مقام معظم رهبری برخی فکر می کردند اجرای یک طرفه برجام می تواند افکار را برجامیزه کند و متاسفانه بدون تصمیم های لازم از طرف مقابل برجام را اجرایی کردند که وضعیتی مشابه قطع نامه 598 ایجاد شد. در این قطع نامه بدون داشتن هیچ مزیتی به شورای امنیت اعتماد کردیم و سه سال کشور در شرایط نه جنگ نه صلح باقی ماند و اگر عراقی ها به کویت حمله نمی کردند قطع نامه اجرایی نمی شد.
سراج در ادامه تصریح کرد: برجام را آقایان اجرا کردند اما برای وادار کردن طرف مقابل مزیت رقابتی قابل ملاحظه ای در برجام وجود ندارد.
کارشناس مسائل استراتژیک اظهار داشت: انتخابات می تواند مزیت خوبی برای وادار کردن طرف مقابل به انجام تعهداتش باشد اما اگر در انتخابات بیشتر واگرایی ایجاد شود طرف مقابل حتی از برجام هم طلبکار می شود در آمریکا وقتی انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود هر دو جناح آمریکا به زیر میز برجام خواهند زد.
وی به نقش اساسی انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرد و افزود: انتخابات خبرگان تفاوت اساسی دارد و دشمنان سرمایه گذاری جدی روی این بحث کرده اند و از مدت ها پیش طراحی و تقسیم نقش انجام شده. این بار باید برای ما سوال باشد که چرا عده ای از دو سال گذشته شرایط را برای رقابتی کردن خبرگان، سازماندهی یک شبکه در خبرگان ایجاد کردند.
سراج در ادامه تصریح کرد: جریان نفوذ لولای اتصال بین طرف های غربی و جریان فتنه بود. آنچه جریان فتنه باید انجام می داد. سازماندهی یک شبکه برای حضور و نهضت ثبت نام و تبدیل یک قطب و لیست خبرگان ملت در مقابل لیست خبرگان نظام بود و می خواستند لیست خبرگان ملت در مقابل لیست خبرگان نظام قرار گیرد که البته تا الان بخشی از آن را شکل داده اند اما خوشبختانه شورای نگهبان علی رغم تخریب های شدیدی که لحاظ شد باز هم هوشیاری به خرج داد و اجازه نداد این برنامه کامل شود.
کارشناس مسائل استراتژیک به ایجاد مهندسی افکار و نفوذ بر افکار جامعه اشاره کرد و افزود: مرحله دوم مهندسی بر افکار و مدیریت افکار بود که می خواستند با نفوذ بر افکار، جامعه را ترغیب به لیست خبرگان ملت کنند و از یک طرف به صورت سلبی لیست خبرگان نظام را سرکوب کنند. وقتی به کمپین هایی که رادیو فردا و voa و BBC راه انداخته نگاه می کنیم مشاهده می کنیم یک تخریب و مشروعیت زدایی از شورای نگهبان در دستور کار است. در تهران نیز کمپین نه به برخی شخصیت ها که دو تن از آنان اعضای شورای نگهبان هستند وجود دارد. در استان های مختلف این کمپین ها دنبال شده و افراد شورای نگهبان جزو آماج این کمپین ها هستند.
وی تضعیف و بی اعتبارسازی ارکان حاکمیت را از اهداف این جریان خواند و افزود: بی اعتبارسازی نمایندگان و منصوبان به رهبر معظم انقلاب نیز در دستور کار آنها قرار دارد. رادیو فردا ائمه جمعه استان های مختلف را نشانه رفته و اشاره می کند که به این افراد رای ندهید. بخش دیگر تخریب بزرگانی است که نقش تعیین کننده در جبهه داشتند اما سوال این است که اهداف پنهانی این کمپین چیست؟
سراج در پاسخ به این سوال اشاره کرد: اگر بتوانند افکار عمومی را مدیریت کنند به هدفراولشان که همان مشروعیت زدایی از انتخابات است می رسند و به دلیل آنکه می دانند موفقیتی در انتخابات ندارند از همین رسانه هایی مانند رادیو فردا اعلام کردند که در انتخابات تقلب صورت می گیرد. اعتبارزدایی از ارکان حاکمیت را می خواهند. اعتمازدایی از افکار عمومی هم وجود دارد و در این انتخابات هم به دنبال آن هستند.
کارشناس مسائل استراتژیک در ادامه اظهار داشت: پس از این فاز آنها می خواهند خلا قانونگذاری در کشور ایجاد کنند و مجلس خبرگان به وظیفه حمایت از رهبری که برعهده دارد وجود نداشته باشد و مجلس شورای اسلامی نتواند به وظیفه نظارتی خود به خوبی عمل کند. دو گانگی و تعارض در حاکمیت به وجود بیاید و به دنبال ناامن سازی جامعه هستند که می تواند سرآغاز فتنه بزرگ تری باشد که در این فتنه ما شاهد تلاش برای مشروعیت زدایی از نظام و مشروطه سازی نظام خواهیم بود.
وی با هشدار به این که مراقب باشید انگلیسی ها مجددا به دنبال تکرار حادثه مشروعیت در ایران هستند گفت: خوابی که برای خبرگان دیده اند می خواهند برای انتخابات مجلس شورای اسلامی هم تسری دهند بصیرت افزایی وظیفه نیروی مومن و انقلابی است و این بصیرت افزایی یعنی تقویت شناخت دشمن در مردم صحنه بصیرت افزایی امروز به عنوان ابزار جنگ نرم در صحنه میدانی این جنگ به عهده تک تک شما است و هر کدام از شما باید سفیر انقلاب در این جنگ نابرابر و ناجوانمردانه باشید، باید در دانشگاه و محیط جنگ در حوزه این جنگ نقش آفرین باشید غفلت در حوزه امنیت ملی و مناسبات بین المللی به ما لطمه وارد می کند.
سراج با تاکید براینکه ملت ایران باید طراحی جهان استکبار را به درستی بفهمد گفت: کسانی که کاندیدای خبرگان هستند باید مقوم جمهوریت نظام باشند نه اینکه از تریبون نظام استفاده کنند و علیه نظام و جمهوریت حرف بزنند برخی افراد در آخرین پیچ حیات سیاسی خود هستند و شواهد و قرائن نشان از سقوط آنها می دهد همان طور که در فتنه 88 سقوط کردند می خواهند در فتنه بزرگ تر نیز سقوط بزرگتری متوجه خود و جامعه کنند.
کارشناس مسائل استراتژیک در خصوص انتخابات مجلس گفت: امروز یک انتخابات سیاسی و جناحی نیست شما به جریان مدعی اصلاحات نگاه کنید متوجه می شوید که زمینه سیاسی وجود ندارد چه طور این جریان مدعی دیروز به دنبال خاموش کردن چراغ یک سیاستمدار برجسته بود ولی امروز او را در لیست خود قرار می دهد؟این گرایش سیاسی نشان می دهد همه این انتخابات سیاسی نیست و فراتر از سیاسی است این انتخابات دارای سه حوزه امنیت راهبردی و اقتدار منطقه ای ایران و هویتی و گفتمان مرتبط با هندسه انقلاب است امروز انتخابات برای انقلاب و هندسه انقلاب است اگر تا قبل از این هم کسی تردید داشت حالا حمایت رسانه هایی خارجی از یک اشخاص خاص نشان می دهد که این انتخابات بر سر انقلاب و مسائل انقلاب است. کسانی که با منافع ملی به صحنه انتخابات نگاه می کنند بدانند اگر به دنبال منافع ملی و امنیت ملی در کشور هستند و به دنبال اجرای برجام در مناسبات منطقه ای هستند باید به این نکته ایمان بیاورند که با لیست انگلیسی و رای انگلیسی امنیت ملی ما به مخاطره می افتد رای انگلیسی اقتدار ما را تضعیف می کند، رای انگلیسی رای داعشی است و رشته های ناامنی را به داخل منتقل می کند.
وی تصریح کرد: امروز در شرایطی که ما در منطقه قدرت برتر را پیدا کردیم و در بیرون از مرزهای خود فرصت سازی می کنیم عقب نشینی از این صحنه می تواند باعث دعوت جریان تکفیری به ایران شود.
سراج درباره امضای تفاهم نامه روحانی با ایتالیا و فرانسه گفت: امضای یادداشت تفاهم نامه در زیر مجسمه مارکوس آنتونیوس قبل از رفتن به فرانسه پالسی به سران فرانسه فرستاده بود که یعنی برای ما سوریه و اقتدار ما در منطقه مهم نیست چرا که در زمان مارکوس از فرات تا سوریه از ایران جدا شد و این پالس باید داده می شد تا طرف فرانسوی این پالس را دریافت کند و پس از آن نشست امنیتی مونیخ برگزار شد که می خواستند با مدل برجام مشکل سوریه را نیز حل کنند.
کارشناس مسائل استراتژیک به هوشیاری مقام معظم رهبری درباره نشست امنیتی مونیخ اشاره کرد و گفت: اگر هوشیاری مقام معظم رهبری نبود همان طور که در برجام گیر کردیم در آینده هم به زودی تا گل فرو می روند در نشست امنیتی مونیخ هم پای نظام و ماهیت نظام به خطر می افتاد.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: امروز سرنوشت مقاومت در منطقه سرنوشت شیعیان و اهل تسنن منطقه در گرو انتخابات است و انتخابات سیاسی نیست و حوزه اقتصادی هم دارد ما امروز دو نگاه در حوزه اقتصادی داریم نگاهی که ما می گوید باید اقتصاد را مقاوم سازی کنیم و پیشرفت درون زا داشته باشیم و نگاه دوم این است که برای رشد اقتصادی نیاز به سرمایه گذار خارجی و مدلی مبتنی بر توسعه وابسته داریم امروز انتخابات مجلس انتخاب یکی از این دو نگاه است این انتخابات ریل گذاری برای کشور است و آثار آن گریبان نسل موجود و آینده را خواهد گرفت و البته که نگاه دوم نگاه غلطی است.
سراج با اشاره به سیاست های اقتصادی دولت گفت: وقتی از همان ابتدا با تولید آبگوشت بزباش و قورمه سبزی شعار ما نمی توانیم سردادند معتقد بودند سرمایه و فناوری را باید از خارج به ایران بیاوریم و مرکزی که برای آن در نظر گرفتند کشور فرانسه است که باید از آن فناوری و سرمایه گرفت این امر کاملا اشتباه است چون 5 بسته تحریمی که برای بعد از انتخابات در نظر گرفته اند اجازه سرمایه گذاری نمی دهد هم چنین باید یادآوری کنم که تحریم ها تعلیق شده اند و شش ماهه آینده رئیس جمهور آمریکا می تواند دوباره این تحریم ها را از سر بگیرد و کشور تا هشت و نیم سال آینده نیز درگیر برجام است و تفاهم نامه ها تنها برای برجامیزه کردن انتخابات بود شما خود را با رایزن اقتصادی یکی کردید و با شرکت توتال فرانسه تفاهم نامه امضا کردید حال آنکه این شرکت مانند پژو بیش از این هم با ما قرار داد داشت ولی به ما خیانت کرد این ساده اندیشی است یا رانت هایی است که اجرای برجام برای برخی افراد تولید کرده است.
کارشناس مسائل استراتژیک با هشدار پیرامون پدیده کشور فروشی گفت: انتخابات اگر منجر به نگاه دوم اقتصادی شود ما با پدیده شوم کشور فروشی مواجه می شویم همچنان که تعهدات فرانسه و ایتالیا هر کدام از ما دو و نیم میلیون تومان به این کشورها بدهکار شدیم اگر همین طور پیش برود مقروض ترین کشور خاورمیانه هستیم.
وی در ادامه به تشریح خطوط اساسی رهبر انقلاب پرداخت و گفت: رهبر انقلاب در دیدار با اعضای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی هفت خط اساسی را برای انقلاب معرفی کردند که این خطوط شامل مردم، استقلال، پای بندی به مبانی اسلامی، استکبارستیزی و ظلم ستیزی و مبارزه با زورگویان جهان، فلسطین، معیشت مردم و کمک به مستضعفین و رفع فقر بودند در انتخابات عده ای هندسه انقلاب را برنمی تابند و عده ای پای هندسه انقلاب ایستاده اند.
سراج با تاکید براینکه این انتخابات جناحی نیست افزود: مگر اصلاح طلبی باقی مانده است این انتخابات بین جریان انقلاب و جریان بریدگان از انقلاب است کسانی که معتقد به دمکراسی مدیریت شده بودند و خواهان تمدید دمکراسی خود و نگاهشان نگاه میزان رای ملت بود نبود کسانی که تهمت زدند و تهمت تقلب در انتخابات دروغ بزرگی بود که این افراد آن را مرتکب شدند اگر در آخرین حیات سیاسی شان هم از دنیا بروند بدون توبه از دنیا رفته اند این افراد معتقدند در حوزه توسعه وابسته تولید یک فرآیند جهانی است و هیچ کشوری نباید به دنبال استقلال باشد استقلال را بی معنی می دانند و معتقدند خودکفایی کشاورزی مزخرف است معتقدند در بخش کشاورزی نباید توسعه داشته باشیم در این دو سال گذشته ما بیشترین واردات کشاورزی را در صد سال گذشته داشتیم و این افراد به آن معتقدند.
کارشناس مسائل استراتژیک اظهار داشت: کشوری که اشتغال ندارد امنیت و اقتدار هم نخواهد داشت در حوزه مبارزه با استکبار هم این افراد از ابتدا قائل به مبارزه با استکبار نبودند ولی در حضور امام جرات گفتن نداشتند ولی بعد از امام سعی کردند با خاطرات خود با امام و تحریف این خاطره ها خواستند رابطه با آمریکا را عادی سازی کنند.
وی در ادامه بیان داشت: اولین ضربه ای که انقلاب در حوزه استکبارستیزی با این نگاه می خورد این است که امنیت هستی شناختی تصویر استکبار ناپذیری کشور مخدوش می شود این افراد هستند که می گویند کلید رابطه با آمریکا در ایران نیست و در واشنگتن است و در ایران بود ما از آن استفاده می کردیم کسی که به دنبال کلید رابطه با آمریکا در واشنگتن می گردد چرا نباید در لیست مورد تایید bbc و COA و رادیو فردا باشد.
سراج درباره فلسطین گفت: این افراد اعتقادی به فلسطین ندارند و کسانی هستند که وقتی بوش ایران را محور شرارت قرار داد نامه نوشتند که ما حاضریم مقاومت را خلع سلاح کنیم ولی آمریکایی ها ما را از لیست محور شرارت خارج کنند.
کارشناس مسائل استراتژیک درباره معیشت مردم گفت: این افراد نگاهشان به معیشت مردم این است که ما امتیازهای فراوانی داریم و حالا در برجام باید از اندک فرصت استفاده کنیم و خرید ایرباس A380، نحوه استفاده از این فرصت هاست کشور فرانسه که خود سازنده این هواپیما است تنها هشت فروند از این هواپیما را در خط هوایی خود دارد و هیچ ایرلاینی در جهان حاضر نبود از این فروند هواپیما استفاده کند شما بگویید هواپیمایی که طبقه دوم آن سنا و اتاق خواب دارد چه فایده ای برای مردم دارد؟ ما در حمل و نقل زمینی بیش از یک جنگ تمام عیار تلفات می دهیم و بالای 18 هزار نفر تلفات انسانی در جاده داریم اولویت چگونه تعیین شده که سراغ این ایرباس رفتید.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به سناریویی که در انتخابات خبرگان چیده اند باید مراقب باشیم این انتخابات سرنوشت ساز و تعیین کننده است بحث حمایت از یک جریان و جناح نیست بحث اقتدار منطقه ای مناسبات بین المللی و استقلال کشور در میان است و شما جوانان برای حراست از میراث گرانقدر امام رسانه باشید.