محمد ملک احمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، گفت: با توجه به اهمیت اطلاع رسانی و تشخیص به موقع بیماری آب سیاه(گلوکوم) یک هفته در تقویم بین المللی تحت عنوان هفته جهانی گلوکوم یا آب سیاه نام گذاری شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه 90 درصد بیماران در جامعه از وجود بیماری خود اطلاع ندارند و از هر 100 نفر تقریبا پنج نفر به بیماری آب سیاه مبتلا هستند، لازم است اطلاع رسانی به صورت گسترده تری انجام بگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: بیماری آب سیاه در مراحل اولیه هیچ گونه علامت آشکاری نداشته و معمولا افراد در مراجعه های خود به متخصص چشم متوجه بیماری خود می شوند. متاسفانه در اکثر مواقع بیماران در مرحله حاد بیماری خود به متخصص مراجعه می کنند که در این شرایط عصب چشم این افراد به دلیل پیشرفت بیماری آب سیاه کاملا آسیب دیده است.
ملک احمدی تصریح کرد: ضروری ترین راه کنترل بیماری و جلوگیری از آسیب های جبران ناپذیر چشم، تشخیص زودهنگام بیماری گلوکوم(آب سیاه) است؛ بنابراین تاکید می شود افراد بالای 40 سال، هر سال جهت کنترل فشار چشم و همچنین معاینه به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت اطلاع رسانی در مراجعه به موقع مردم به چشم پزشک و جلوگیری از بروز این بیماری، افزود: چنانچه بیماری آب سیاه به موقع تشخیص داده شود، می توانیم با درمان های دارویی مناسب و جراحی بیماری را کنترل و سلامت عصب چشم فرد را محافظت کنیم؛ بنابراین هر ساله در این زمان به منظور غربالگری بیماران، اطلاع رسانی فراگیر در سطح بین المللی صورت می گیرد.
جراح و متخصص چشم مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: با توجه تاثیرگذاری مسئله ژنتیک در ابتلاء به بیماری گلوکوم (آب سیاه)، ضروری است علاوه بر افراد بالای 40 سال، همه کسانی که سابقه فامیلی ابتلا به این بیماری را دارند و همچنین افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای همچون دیابت، قبل از 40 سالگی و به طور مرتب جهت معاینه چشم ها به متخصص مربوطه مراجعه کنند؛ زیرا این افراد بیشتر مستعد ابتلا به بیماری آب سیاه هستند.