جعفر قادری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره روشهای قاچاق کالا به کشور، گفت: با توجه به این که نوعاَ بیشتر قاچاقهای انجام شده در کشور از مبادی رسمی واردات کالا به کشور انجام میشود، بهترین راه و روش برای نظارت در امر واردات کالا از گمرکات رسمی کشور استفاده از سیستمهای پیشرفته الکترونیکی است که در محلهای ورود کالا قرار گیرند و باستی در کشور توسعه پیدا کنند.
عضو کمیسیون حمایت از تولید ملی افزود: اگر اطلاعات کالاهای وارد شده به کشور به دستگاههای مختلف نظارتی و اجرایی ارسال شود و این دستگاهها اطلاعات را تحت کنترل داشته باشند، میتوان بسیاری از مشکلات و تخلفات موجود در گمرکات رسمی کشور را حل نمود.
قادری با اشاره به اینکه کنترل مبادی کشور تحت یک دستگاه و ارگان امکان تخلف را بیشتر میکند، گفت: شفاف شدن قوانین و استفاده از ابزارهای بهروز رایانهای برای پیگیری و رصد کالاهای وارداتی میتواند روزنه قاچاق از کانالهای رسمی را ببندد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، همچنین اظهار داشت: باید تمام تلاش ارگانها و دستگاههای مختلف براین باشد تا مرزهای غیر رسمی کاملا مسدود شوند و واردات صرفاَ از طریف گمرکهای رسمی کشور انجام شود.
وی دربارهی چگونگی قاچاق از مبادی رسمی، گفت: چون غالبا کالاهای وارداتی به کشور توسط کانتیرها وارد گمرک میشوند و در اغلب مبادی رسمی دستگاههای اسکن وجود ندارد در نتیجه با تعویض عنوان کالای وارده و یا با جابجا کردن و غیر واقعی اعلام کردن میزان واردات، قاچاق کالا در گمرک های کشور اتفاق میافتد.
جعفر قادری در ادامه گفت: اطلاعات دقیقی از میزان قاچاق کالا به کشور وجود ندارد در حالی که گمرک این میزان را زیر ده میلیارد دلار عنوان میکند، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برآوردی در حدود 20 میلیارد دلار را سهم قاچاق میداند.