به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود فتوحی، رئیس دانشگاه شریف در نشست خبری پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه صنعتی شریف که صبح امروز ساختمان ریاست این دانشگاه برگزار شد، گفت: این دانشگاه از سوی اتحادیه اروپا جزو تحریم ها قرار گرفته است که وکیل این دانشگاه در حال بررسی موضوع است و قرار شده به زودی نتایج پیگیری ها در این دادگاه اعلام شود. این دانشگاه جزو تحریم های اتحادیه اروپا قرار داشت و در اوایل مسئولیت من، تحریم ها برای یک هفته برداشته شد، اما مجددا دانشگاه مورد تحریم قرار گرفت و بر این اساس، ما در دادگاه اتحادیه اروپا موضوع را پیگیری می کنیم.
وی افزود: با توجه به تعاملات اخیر در خصوص پسابرجام امیدواریم که به نتایج خوبی دست یابیم. پس از تعیین تکلیف پرونده این دانشگاه در دادگاه اتحادیه اروپا موضوع اخذ غرامت از سوی دانشگاه به دلیل اعمال تحریمها نیز پیگیری خواهد شد.
رئیس دانشگاه شریف با بیان اینکه برنامه داریم تا این دانشگاه را از سمت شمال تا خیابان شیخ فضل الله و میدان تیموری توسعه دهیم، ادامه داد: در این راستا برخی از خانه ها و آپارتمان های این نواحی طی سال های گذشته خریداری شده است و ۱ خانه دیگر باقی مانده تا بتوانیم دانشگاه را در قسمت شمالی توسعه دهیم که به دنبال خرید این منازل هستیم.
وی در ادامه بیان داشت: همچنین برنامه داریم یک پارکینگ در شمال دانشگاه و یک پارکینگ در سمت جنوب دانشگاه با همکاری بخش خصوصی تاسیس و ایجاد کنیم، چرا که در حال حاضر در محیط دانشگاه تعداد زیادی ماشین وجود دارد . همچنین برنامه داریم بخشی از فعالیت های پژوهشی و فناوری دانشگاه را به زمین های این دانشگاه در منطقه ۲۲ و قلعه حسن خان منتقل کنیم.
فتوحی ادامه داد: زمین این دانشگاه در منطقه ۲۲ در مساحتی بالغ بر ۵۰ هکتار است که قرار است برنامههای پژوهشی دانشگاه در آنجا دنبال شود.
وی در خصوص فعالیت های فناورانه این دانشگاه اظهار داشت: قرار است در زمین دانشگاه در منطقه قلعه حسن خان این فعالیت ها دنبال شود که هنوز این طرح ها به صورت پیشنهاد است و مجوز هیئت امنای این دانشگاه را دریافت نکرده است.
رئیس دانشگاه شریف گفت: اعضای هیئت امنای این دانشگاه شامل جهانگیری، لاریجانی، صالحی، عارف، مصلینژاد و زنگنه هستند که قرار است هیئت امنای دانشگاه در ۲۹ اردیبهشت ماه تشکیل جلسه دهد.معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این جلسه حضور خواهد داشت. همچنین محمد فرهادی، وزیر علوم نیز به عنوان رئیس هیئت امنای این دانشگاه در این جلسه حضور خواهد داشت.
وی بیان داشت: این دانشگاه در تحولات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی کشور نقش ویژهای را دنبال کرده است. این دانشگاه در ابتدای تاسیس خود تنها ۴۰۰ دانشجو و ۵۴ عضو هیئت علمی داشت، اما امروز با توسعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود توانسته است ۴۵ هزار فارغ التحصیل را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحویل جامعه دهد.
فتوحی گفت: عمده فعالیت های دانشگاه شریف در حوزه مخابرات، فناوری اطلاعات، برق، نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد و ساختمان بوده است و اکنون نیز ۹۵ درصد فارغ التحصیلان دکترای این دانشگاه در داخل کشور مشغول فعالیت در عرصه های مختلف مدیریتی و آموزشی هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه به عنوان اعضای هیئت علمی در دانشگاه های مهم کشور مشغول به فعالیت هستند، تصریح کرد: این در حالی است که برخی از این افراد به عنوان روسای دانشگاه های بزرگ کشور نیز فعالیت می کنند.
رئیس دانشگاه شریف در ادامه بیان داشت: دانشگاه شریف همواره تلاش کرده تا از خروج نخبگان از کشور جلوگیری کند که در این راستا ما اولین دانشگاهی بودیم که موضوع جذب دانشجوی استعدادهای درخشان را بدون آزمون در آموزش عالی کشور اجرا کردیم.
وی در خصوص برنامه های پژوهش این دانشگاه در سال های آینده اظهار داشت: این دانشگاه برنامه دارد پژوهش ها و تحقیقات خود را کاربردی محور کند که در این راستا سه حوزه انرژی، محیط زیست و سلامت برنامه های خود را دنبال خواهند کرد. همچنین برنامه داریم بر اساس اقتصاد آموزش عالی که اکنون در آموزش عالی کشور مطرح شده است، درآمدهای پایداری داشته باشیم و با همکاری شرکای صنعتی بتوانیم درآمدهایی کسب کنیم.
فتوحی افزود: انتشار مقالات اساتید این دانشگاه در مجلات با کیفیت پایین به عنوان نمره منفی برای اساتید این دانشگاه به شمار می رود که بر اساس اجرای این موضوع، تعداد مقالات دانشگاه کاهش یافته، اما میزان استناد به مقالات افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: در آخرین رتبه بندی تایمز دانشگاه صنعتی شریف در میان دانشگاه های جوان دنیا در جایگاه صدم قرار گرفته است و این دانشگاه از نظر آموزش در سطح خاورمیانه رتبه نخست و از نظر پژوهش در خاورمیانه رتبه دوم را کسب کرده است. همچنین مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری این دانشگاه گرفته شده و این موضوع نیز به تصویب هیئت امنای دانشگاه رسیده است.
رئیس دانشگاه شریف از تدوین برنامه راهبردی این دانشگاه خبر داد و گفت: برنامه دانشگاه برای افق ۱۰ ساله تدوین خواهد شد. مهمترین موضوعات این برنامه توسعه و به کارگیری علوم و دانش و فناوری های نوین در دانشگاه با هدف پیشگامی و الگوسازی دانشگاه شریف در جامعه خواهد بود. همچنین بر اساس این برنامه دانشگاه باید طی سال های آینده از استقلال نسبی مالی و مالیاتی برخوردار شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بازنگری دوره های آموزشی دانشگاه، افزایش کمی و کیفی دانشجویان خارجی، افزایش دوره های مشترک خارجی، توسعه برنامه های پسادکترا و افزایش انگیزه و نشاط در محیط دانشگاه از دیگر برنامه های این دانشگاه در سال های آینده خواهد بود.