به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیتالله کاظم صدیقی ظهر امروز در دومین همایش اخلاق حوزههای علمیه کشور همراه با تبیین سیره اخلاقی آیتالله بهجت اظهار داشت: آیتالله بهجت عبد بود، عبد ماند و عبد رفت، عالم همه خدا و کار خداست و علم الهی حضور حق بوده و خداوند حاضر و ناظر بر جهان است.
وی افزود: همه آب، خاک و ملائکه مخلوق خدا هستند، مخلوقی دائم الحضور بوده و به همین دلیل همیشه ذکر خداوند را بر زبان دارند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه انسان امانتدار خدا در زمین است، خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن این امانت را مطالبه میکند و به عنوان یک ماموریت از ما میخواهد.
وی بیان کرد: فقه از مطالعه و درس حاصل میشود و بسیاری از افراد به علوم رسمی و دینی عالم هستند اما قرآن میفرماید افرادی هستند که هوای خود را عبادت میکنند و این به غیر از فقه است.
آیتالله صدیقی تصریح کرد: خداوند علما و قرآن کریم را در کنار ملائکه مطرح کرده، عالم مظهر خداست و عالم یعنی متعلم به اسما الهی، کسی که سبقه به خدا دارد، عالم یعنی ربانی، عالم یعنی کسی که آینه پیامبر است، عالم کسی که بوی امام صادق (ع) میدهد و در وجود عالم نقش امام زمان (عج) منقش است.
وی بیان کرد: قفسههای کتاب را در ذهن چیدن و مطالب را به خوبی بازگو کردن علم نیست، علم از نظر امام صادق (ع) نور است و برای تابیدن این نور به انسان باید خودمان این نور را برداریم، انسان میتواند عالم حوزوی باشد و در مصداقی دیگر از آیات قرآن میتوان انسان خود نباشد و روح خدا در آن حضور یابد.
امام جمعه موقت تهران گفت: از داعش و آمریکا فرار کردن خطر نیست و ما باید از درون خود بترسیم، دشمنی خطرناکتر از نفس درونی در زمین وجود ندارد، فقه برای قلب است و تهذیب به قلب باز میگردد که به معنای از خود گذشتن است.
وی اظهار داشت: عبد به معنای فرماندار است و دلیل اینکه حضرت یونس نشان اهل دل شد به دلیل عبد بودن او بوده است، خداوند انسانهای متکبر را ابتدا بالا میبرد و به یکباره به زمین میزند، علم را ایمان محتوا میدهد.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه باید انقلابی باشند، خاطرنشان کرد: درس اخلاق گفتنی نیست، ابتدا باید انسان دل خود را با خدای خود درست کند، هیچ گروهی مانند طلاب در خطر بلایای دنیوی و هوای نفس نیستند، غرب در اخلاق کارهای بسیاری انجام میدهد اما اخلاقی که غرب در جوامع خود آموزش میدهد هوای نفس به شمار میرود.