به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نسبت تصاویر دریافتی مخاطبان در سراسر کشور از وضعیت غیرعریض 4:3 به وضعیت عریض استاندارد 16:9 ارتقاء یافت و مردم میتوانند تصاویر مطلوب عریض را بدون حالت دفرمه در نمایشگرهای عریض خود مشاهده کنند.
مخاطبان رسانه ملی میتوانند ارتقاء کیفیت پخش برنامههای تلویزیونی را از فرمت 4:3 به 16:9 از طریق گیرندههای تلویزیونی خود در منازل مشاهده کنند.
تا پیش از این، گیرندههای تلویزیونی عریض مخاطبان، تصاویر را 4:3 پخش میکرد و در کنارههای تصویر باند سیاه رنگی مشاهده میشد که بینندگان با ورود به قسمت تنظیمات گیرندههای خود، برای حذف سیاهیها، اندازهی تصویر را به فرمت 16:9 تغییر میدادند که این امر باعث دِفُرمه شدن تصاویر میشد، لیکن با این اقدام معاونت فنی رسانه ملی، تصاویر از مبداء یعنی استودیوهای پخش برنامه های تلویزیونی با فرمت 16:9 ارسال می شود که نه تنها دفرمه نیست بلکه مانند پرده عریض سینما حاشیههای بیشتری از تصاویر را در معرض دید بیننده قرار می دهد.
ضمن اینکه 27 دوربین استودیویی موجود در9 استودیوی پخش سازمان به این قابلیت یعنی (SD16:9) ارتقاء پیدا کردند. همچنین تصاویری که به شکل تامینی قبلا تولید شدهاند به این قابلیت ارتقاء پیدا کرده و دست آخر اینکه تولید گرافیک، متن و لوگوی شبکه ها توسط Graphic Systems و Character Generator باید با استاندارد عریض 16:9 صورت بگیرد که سیستم های قبلی برای پیدایی این قابلیت، ارتقاء یافتند.
در مورد تصاویر تامینی که قبلا تولید شده اند نیز تجهیزات سِروِر پخش (Playout Server) و سایر ملزومات چرخه پخش چند رسانه ای از جمله Injest Servers و Non linearEditings به استاندارد 16:9 سوئیچ شدند. در عین حال ملاحظاتی در فرستنده و انتقال سیگنال باید صورت میگرفت و بخش تولید نیز آمادگی تامین محتوای پخش به صورت عریض (16:9wide) را کسب میکرد که با تمهیدات اندیشیده شده، این ارتقاء فنی میسر شد.
منبع: فارس