به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ در اجلاس کمیته حافظه جهانى یونسکو که از 18 تا 20 مى سال جاری میلادی در شهر Hue در ویتنام برگزار شد، از مجموع 16 اثر پیشنهاد شده توسط کشورهاى منطقه، ١٤ اثر ثبت شد.کتاب «عرفات العاشقین» از ایران یکی از آثارى است که مورد تایید قرار گرفت. این اثر منشورات مرکز پژوهشی میراث مکتوب است که برنده جایزه جهانی کتاب سال ایران شده است.
تدوین پرونده این اثر از اواخر مهر ماه سال گذشته با تأکید سیدرضا صالحى امیرى رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با مسئولیت فرهاد نظری رئیس دبیرخانه کمیته ملى حافظه جهانى یونسکو در ایران آغاز شد.
به گفته نظرى، رئیس دبیرخانه این کمیته، پرونده مذکور در کمتر از 10 روز براى ثبت در فهرست منطقهاى آسیا و اقیانوسیه تدوین و پیشنهاد شد.
وی افزود: به همت و حسن نظر اعضاى کمیته به ویژه اکبر ایرانى (پیشنهاد دهنده و فراهمکننده پرونده) و کوشش اصیلى پرونده "عرفات" ویرایش و بازبینى شد. بخشهایی از این پرونده توسط نفیسه ایرانی (شیرازی) تهیه و پژوهش شده و توسط شروین گودرزى ترجمه و در نهایت توسط کمیسیون ملى یونسکو به دبیرخانه حافظه جهانى ارسال شد.
پیش از این چهار اثر از ایران در فهرست آسیا و اقیانوسیه برنامه حافظه جهانى یونسکو شامل المسالک و الممالک، وندیداد، فیلم مستند جان مرجان و اسناد تصویرى کربلا(به صورت مشترک میان ایران و عراق) ثبت شده بود.
همچنین تاکنون ٩ اثر از ایران شامل: شاهنامه بایسنقرى، وقفنامه ربع رشیدى، مجموعه اسناد تشکیلات ادارى دوره صفوى در آستان قدس رضوى، التفهیم لاوائل صناعه التنجیم، پنج گنج (خمسه) نظامى، مجموعه نقشههاى تاریخى ایران در دوره قاجار، ذخیره خوارزمشاهى، مسالک و ممالک (مشترک با آلمان) و کلیات سعدى در حافظه جهانى به ثبت رسیده است.
«عرفات العاشقین و عرصات العارفین» توسط تقى الدین محمد اوحدى حسینى اصفهانى تألیف شده و نسخه ثبت شده عرفات العاشقین در کتابخانه و موزه ملک نگهدارى مىشود.