اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی بحرالعلوم در نشست هماندیشی کارشناسان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی در محل صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، گفت: همزمان با برنامه ششم توسعه ما یک برنامه پنج ساله برای بخش قرآن وزارت بهداشت پیشنهاد دادیم که خوشبختانه به تصویب رسید.
وی گفت: بخشی از برنامه پنجساله که مربوط به امسال بود، اواخر سال گذشته توسط معاونت توسعه وزارت بهداشت ابلاغ شده است. این برنامه پنج ساله و همچنین برنامههای امسال خوشبختانه با مشارکت خود دانشگاهها تدوین شده است.
بحرالعلوم با ارائه کلیاتی از برنامههای ۶ ماه اخیر مرکز قرآن وعترت وزارت بهداشت و برنامههای تدوین شده آینده این مرکز، اظهار داشت: برنامههای مرکز قرآن وعترت به لحاظ زمانبندی به سه فاز تقسیم میشود. فاز نخست، برنامههای نیمه کاره سال ۹۴ بود که سعی کردیم آن را به پایان برسانیم. برخی برنامهها مثل مجمع کانونهای قرآن درحال تکمیل شدن است.
وی گفت: فاز دوم برنامههای مرکز قرآن وعترت را برای سال ۹۵ و برنامههای قرآنی امسال طراحی کردهایم که درحال اجراست و فاز سوم برنامه پنج ساله ما از سال ۹۵ تا۹۹ است که خوشبختانه ورود ما به سیستم وزارت بهداشت با نوشتن برنامه ششم توسعه مصادف شد که یک برنامه جامع پنج ساله برای وزارت بهداشت و سایر وزارتخانهها ونهادهای دولتی است.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت تاکید کرد:آنچه ما امروز به عنوان برنامه سال ۹۵ اعلام وارایه میکنیم، علاوه براینکه مورد تأیید و نظر وزارت بهداشت است؛ مورد نظر دانشگاههای علوم پزشکی نیز است و این توافق دو طرفه ودوسویه است و بر این اساس برنامههای دانشگاهی مورد پایش و ارزیابی قرار میگیرد.
این چهره قرآنی ادامه داد: در پایان سال ۹۵ یا در طول امسال به تدریج مشخص میشود که کدام دانشگاه در کدام برنامه چه وضعیتی دارد و آیا روند رو به پیشرفتی داشته یا مطابق با برنامههای ما پیش میرود.
بحرالعلوم به بحث برنامهریزی به عنوان یکی از ارکان مدیریت اشاره کرد وگفت: برنامهریزی رکن اصلی فعالیتهای ما است، اما برنامهریزی به تنهایی کفایت نمیکند، درکنار آن، در اجرا نیز باید قوی عمل کنیم، بهخصوص در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به سال اقدام و عمل نامگذاری شده است.
رئیس مرکز قرآن وعترت وزارت بهداشت به در پیش بودن بیست و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد وگفت: سال گذشته حدود ۱۵ هزار نفر ثبت نام کننده قطعی در جشنواره داشتیم که امسال این رقم به بیش از ۲۵ هزار نفر شرکتکننده رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه ما باید در راستای جذب حداکثری دانشگاهیان به فعالیتهای قرآنی از جمله جشنواره قرآن و عترت سراغ اقشاری برویم که کمتر در فعالیتهای قرآنی شرکت کردهاند، تصریح کرد: اینکه صرفاً هر سال از عدهای حافظ یا قاری قرآن برای حضور در جشنواره دعوت کنیم یا فراخوان بدهیم کفایت نمیکند و باید به دنبال راههایی باشیم تا تمامی اقشار دانشگاهی را با قرآن مأنوس کنیم.
بحرالعلوم به استقبال چشمگیر برخی دانشگاههای علوم پزشکی در ثبت نام در جشنواره بیست و یکم قرآن وعترت اشاره کرد وگفت: در برخی از دانشگاهها ما به لحاظ تعداد ثبت نام کنندگان به رشد ۴برابری رسیدیم و این افزایش، نشان از تلاش، برنامهریزی و مشارکت مسئولان مربوطه دارد.
وی گفت: برخی دانشگاهها به لحاظ جذب شرکتکننده روند رو به رشدی نسبت به سالهای گذشته داشتند و برخی از دانشگاههای علوم پزشکی متاسفانه حتی روند کاهنده داشتند. به هرحال باید دلایل این افزایش وکاهشها را با حضور کارشناسان و اساتید فن تجزیه و تحلیل کنیم تا از نتایج این تحقیقات در آینده استفاده کنیم.
استاد تمام حفظ قرآن کریم خاطرنشان کرد: سال آینده جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور برعهده وزارت بهداشت است که این مسئله چند روز قبل به تصویب شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاههای کشور رسید.
وی گفت: امسال این جشنواره ملی به میزبانی دانشگاه فرهنگیان درمشهد برگزار می شود و آبان ماه سال ۹۶ این جشنواره به میزبانی وزارت بهداشت و احتمالاً در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.
بحرالعلوم به کسب مقام نخست توسط حامد ولیزاده کارمند علوم پزشکی دانشگاه ارومیه در بخش قرائت سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت:کسب این مقام مایه افتخار مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت است. امیدواریم مراسم تقدیر از این قاری برجسته کشور باحضور وزیر بهداشت در آینده نزدیک برگزار شود.