اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خسرو پیری، مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی علم و فناوری وزارت علوم در بیست و پنجمین نشست روسای پارک های علم و فناوری که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: مسیر اصلی اقتصاد، تلاش شرکت ها و پارک ها است که اصلی ترین مخاطب این موضوع، پارک های علم و فناوری می باشد و این که چگونه این پارک ها می توانند نقش موثری در برنامه های اقتصادی داشته باشند.
وی افزود: ماموریت ما ایجاد شرکت های کوچک و متوسط است و پارک ها یک مدل توسعه فناوری هستند که باید این مدل جدید را هر چه بهتر اجرا کنند؛ چرا که پارک های علم و فناوری نقش موثری در جامعه دارند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی علم و فناوری وزارت علوم در ادامه بیان داشت: 38 پارک علم و فناوری باید به عنوان مدل جدید مبتنی بر فناوری حرکت خود را شروع کنند که برای این کار ما سیاست های مختلفی را در نظر گرفته ایم.
پیری به تشریح سیاست های علم و فناوری پرداخت و گفت: افزایش اهتمام بر انتقال فناوری و کسب دانش و فناوری یکی از سیاست های ماست که پیوست فناوری را در این خصوص دولت مصوب و ابلاغ کرده تا بتوانیم دانش و فناوری که در پارک ها تولید می شود را، صادر کنیم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها برای تولید علم و فناوری گفت: ماموریت دادن به دانشگاه ها در حال بررسی مجدد است و ماموریت جدید وزارت علوم این است که دانشگاه ها را به سمت نسل سوم هدایت کند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی علم و فناوری وزارت علوم با تاکید براینکه دانشگاه ها مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری سه حلقه اصلی ایجاد اقتصاد دانش بنیان هستند، گفت: این سه حلقه اصلی به اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی کمک می کند؛ هم چنین باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور نیز استفاده شود و جلب توجه و ایجاد شرایط حضور برای آنها در کشور نیز مورد توجه قرار بگیرد.
پیری به توانمندسازی نهادهای دولتی برای تولید علم و فناوری اشاره کرد و افزود: اعتقاد بر این است که پارک های ما با حمایت دولت در حال فعالیت هستند و اگر می خواهیم اقتصاد مبتنی بر صادرات داشته باشیم باید بخش خصوصی مشارکت داشته باشد که زیرساخت های آن نیز باید فراهم شود اکنون مجوز پارک های خصوصی نیز داده شده و فرهنگ سازی فناوری در سطح جامعه نیز از دیگر مواردی است که باید به آن تاکید شود.
وی با اشاره به اینکه جایگاه پارک ها و نحوه اثرگذاری آنها در جامعه مغفول مانده است، گفت: این جایگاه یک جایگاه پنهان است و یکی از برنامه های پارک های علم و فناوری فرهنگ سازی در این خصوص و فرهنگ سازی صادرات می باشد که از طریق بازدیدها که از سال قبل انجام شده، توانستند در این خصوص فرهنگ سازی بهتری داشته باشند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی علم و فناوری وزارت علوم با تاکید بر گسترش مراکز علم و فناوری گفت: ما گسترش مراکز انتقال فناوری و دانش کارآفرینی را جدا از سیاست پارک ها نمی بینیم. همچنین ایجاد شبکه فناوری یکی از خلاهای ماست که پارک ها باید در چارچوب شبکه با هم پیوند داشته باشند. در حال حاضر پارک علم و فناوری کردستان نرم افزار شبکه علم و فناوری (شعف) را تهیه می کند. هم چنین تور مجازی آغاز شده که امکان دسترسی عمده پارک به محصولات فناوری فراهم شده است و این شبکه به ایجاد بازار کمک می کند.
پیری به حضور در بازارهای بین المللی اشاره کرد و گفت: حضور در این بازارها از دیگر سیاست های ماست و با چندین کشور تعاملات بین المللی را آغاز کرده ایم و امیدواریم شرایط حضور شرکتها برای حضور در کشورهای ایتالیا، آفریقای جنوبی، کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس، آذربایجان و قزاقستان فراهم شود.
وی به اعزام شرکت های علم و فناوری به اروپا اشاره کرد و گفت: بنا شده شهریور امسال 30 شرکت عازم یکی از کشورهای اروپایی شوند. یکی دیگر از سیاست های ما آمایش فناوری در پارک های علم و فناوری است که آن را آغاز کرده ایم و کارگروه سیاست گذاری آمایش فناوری و نقشه راه فناوری و کارگروه تعاملات بین المللی ایجاد شده است.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی علم و فناوری وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: علاوه بر این موارد کارگروه ویژه بودجه و تامین منابع، کارگروه نظارت و ارزیابی نیز تشکیل شده که از اوایل امسال کار ارزیابی پارک های علم و فناوری را شروع کرد.کارگروه آمار و اطلاعات نیز تشکیل شده، چرا که یکی از خلاهای ما در دسترس نبودن اطلاعات و آمار می باشد. هم چنین صندوق حمایت از صنایع الکترونیک نیز فعالیت خود را آغاز کرده است.