به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز (دوشنبه، 24 خرداد ماه) با حضور در جلسه علنی بهارستان به ارائه گزارشی درباره وضعیت بخش کشاورزی و اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اگر بنا داریم تولید را افزایش دهیم باید با حفظ مسائل پایه و پایداری در تولید بیشتر به افزایش بهرهوری توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در خصوص تولید غلات سازمان فائو پیشبینی کرده است که در طول نیم قرن پیش رو، باید از حدود 2 هزار و 68 تن به 3 هزار و 9 میلیون تن برسیم.
حجتی با اشاره به تغییرات در روند تولید غذا در جهان گفت: در سطح بینالمللی کشورهای در حال توسعه روز به روز علیرغم افزایش تولیدی که دارند در حال وابستهتر شدن هستند اما کشورهای توسعه یافته هر روز بیش از نیاز خود تولید میکنند و بازار جهانی در آینده در دستان آنها قرار خواهد داشت.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در کشورهای در حال توسعه در سال 2001 یعنی اوایل قرن 21 ضریب خودکفایی آنها 91 درصد بوده است اما در سال 2030 پیشبینی میشود که این عدد به رقمی حدود 87 درصد برسد و در سال 2050 این عدد به 86 درصد کاهش پیدا کند این در حالی است که تولیدات کشورهای پیشرفته روز به روز بیش از نیازشان میشود.
وی ادامه داد: البته این افزایش تولیدات در کشورهای صنعتی باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی شده است با این حال آنها همیشه در صدد هستند که امنیت غذایی خود را بالاتر ببرند.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تولیدات لبنی در جهان گفت: این گونه تولیدات مانند بقیه مسائل در کشورهای توسعه یافته هر روز بیشتر میشود اما این رقم برای کشورهای در حال توسعه دائما در حال کاهش است و این امر باعث افزایش وابستگی هر چه بیشتر کشورهای کمتر توسعه یافته به واردات اینگونه کالاها شده است.
** اختصاص روزانه یک میلیارد دلار به بخش کشاورزی در کشورهای توسعه یافته
حجتی گفت: این افزایش تولیدات در کشورهای پیشرفته در سایه حمایت تمام قد آن کشورها از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی صورت میگیرد. به خاطر ماهیت بخش کشاورزی سرمایههای سرمایهگذاران دائما در معرض خطر، ضرر و زیان است در نتیجه لازم است دائما مورد حمایت قرار بگیرد. کشورهای توسعه یافته روزانه در حدود یک میلیارد دلار به بخش کشاورزی خود یارانه پرداخت میکنند.
وی افزود: گاهی اوقات سوال پیش میآید که چرا قیمت تمام شده برنج در داخل بیش از 10 برابر قیمت بینالمللی است که البته این سوال درباره برخی دیگر از محصولات نیز مطرح است دلیل این امر این است که بسیاری از کشورها برای حفظ بازارهای فروش خود حاضر هستند از تولیدکنندگان به هر قیمتی حمایت کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: پایداری در تولید یکی از نکاتی است که برای اجرای درست اقتصاد مقاومتی باید در نظر گرفته شود. اگر قرار است تولیدی افزایش پیدا کند پایداری آن مهمتر از خودش است و برای اینکه تولیدی پایدار باشد اولین نکتهای که باید به آن توجه کرد حفظ منابع پایهای مانند آب و خاک است.
حجتی اظهار داشت: توسعه سامانه های آبیاری نوین در دستور کار این وزارت خانه است که در افق 10 ساله 4 میلیون هکتار از اراضی آبی باید به این روش مجهز شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز برای تجهیز 250 هکتار زمین کشاورزی به سامانه آبیاری نوین اعتباری پیش بینی شده است.
حجتی اظهار داشت: متأسفانه در سالهای گذشته نتوانستهایم مطالبات کشاورزان را به درستی پرداخت کنیم اما امیدوارم با قولی که دست اندرکاران به ما دادهاند بتوانیم بحث بیمه کشاورزی را سامان دهیم تا از خجالت تولیدکنندگان محصولات کشاورزی دربیاییم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مصوبات مجلس در این خصوص گفت: ما امروز مزرعهای نداریم که کارشناس مسئول در مرکز خدمات دهستان نداشته باشد یعنی هر مزرعه یک کارشناس مسئول دارد.
وی درباره همسویی دیپلماسی خارجی برای افزایش صادرات گفت: این موضوع چه در صادرات و مزیتهای صادراتی که داریم و هم مقوله کشت فراسرزمینی میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.