به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی زرافشان افزود: وزارت آموزش و پرورش مسئول تربیت هنرجویان در طول دوره ی تحصیل در شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئولیت اشتغال فارغ التحصیلان را برعهده دارد.
وی ادامه داد: اگر چه در حال حاضر اطلاعات دقیقی از وضعیت جذب فارغ التحصیلان سراسرکشور وجود ندارد، اما نتایج پژوهش های انجام شده در سال های اخیرموید جذب بیش از ۴۰ درصدی فارغ التحصیلان هنرستانی در برخی رشته ها مانند مکانیک خودرو، برق ساختمان، جوشکاری و تراشکاری به بازار کار است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان این که به کارگیری فارغ التحصیلان هنرستانی در قوانین و مقررات کشوری در اولویت استخدام کشوری قرار دارد، تصریح کرد: تهیه سند توسعه ی استانی در برنامه ششم توسعه کشور در چهار زمینه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر به تفکیک استان، شهرستان و منطقه توسط وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت نمایندگان مرکز آمار ایران، استانداری ها و نماینده کمیته توسعه متوازن در ادارات کل آموزش و پرورش استان ها به طوری که جذب دانش آموزان در رشته های مختلف فنی و حرفه ای و مهارتی براساس این سند انجام گیرد.
زرافشان خاطر نشان کرد: معرفی رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش از طریق وسایل ارتباط جمعی به خصوص رسانه ی ملی، مساعدت مالی وفنی دولت به فارغ التحصیلان کار آفرین هنرستانی به منظور خود اشتغالی در قالب وام های بدون بهره و یا کم بهره ، ایجاد سامانه ی کشوری به منظور معرفی کالاها و خدمات فارغ التحصیلان هنرستانی در راستای درآمد زایی، ایجاد بانک اطلاع رسانی وضعیت بازارکار استان ها با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسعه هنرستان های وابسته به وزارتخانه های مختلف ، توسعه ی هنرستان های جوار کارخانه به منظور تربیت نیروی کار مورد نیاز کارخانجات، توسعه برنامه ی آموزش همراه تولید در هنرستان ها با هدف اشتغالزایی و درآمد زایی هنرجویان هنرستانی، به روز رسانی تجهیزات کارگاهی، اجرای مطلوب آموزش های عملی مطابق با نیاز بازار کار، برگزاری مسابقات و جشنواره ها درحوزه ی آموزش های فنی و حرفه ای و ایجاد زمینه بازدید هنرجویان از مراکز صنعتی در قالب اردوهای صنعتی از اقدامات مهم آموزش و پرورش به منظور افزایش میزان جذب هنرستانی ها به بازارکار است.
اینو مسولان محترم حتما بخونید. وقتی دیپلم بگیری اول باید کاردانی بری بعد کارشناسی ناپیوسته ، برای ما که دهه شصتی بودیم اینطور بود. اما مشکل کجاست؟ وقتیه که ازمون استخدامی میزارن و میگن حتما کارشناسی فلان رشته . بدون تغیر حتی در یک کلمه ! الان منی که کارشناسی مهندسی تکنولوژی مکانیک برق کامپیوتر یا هر رشته دیگه ای که هستم نمیتونم در ازمون شرکت کنم و خیلی ها بودن که شرکت کردن قبول شدن اما موقع تطبیق مدارک اونا رو به خاطر همین کلمه تکنولوژی رد کردن! واقعیت ها رو نگا کنید شما اگه به فکر ما بودین این مسئله به این کوچیکی رو باید میدونستین. نمونه ای از این مسئله در ازمون فراگیر مرحله اول و دوم بود.