به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چند هفته ای است که با سریال های "من و حقوق های نجومی"، "میلیادرهای دولتی حمله می کنند" مشغول هستیم.
به لطف کارگردان و تهیه کننده این سریالها که همه توسط یک کمپانی مجهول الحال ساخته شده، فصلهای دوم و سوم و چهارم هم در دستور تهیه قرار گرفته است .
علی ایحال واریز یارانه های کارگران و طبقه آسیب پذیر جامعه به دلیل فشار مالی زیاد به دولت، هر ماه در فراز و نشیب های تردید از عدم پرداخت و منت های گستاخانه قرار می گیرد . طبقه آسیب پذیری که دریافت یارانه نقدی 45 هزار تومانی ، حکم کلید گشایش را داشته و مرهمی بر دردهای بیشمارشان است.
درحالی که پس از انتخابات اسفندماه، برخی از وزرای دولت چون رحمانی فضلی از تاثیر تلگرام بر نتایج انتخابات به نفع جریانی خاص سخن می گفتند، اما مثل اینکه این بار روند معکوس شده و تلگرام بلای جان دولت یازدهم شد.
هم اکنون به لطف وجود شبکه اجتماعی"تلگرام" که در هر خانه و خانواده ای جا خوش کرده سیر افشای بخور بخور دولتی ها حالت صعودی به خود گرفته ، به طوری که آقایان و آقازاده ها و مسئولین نهادها و سازمانها که لقمه ای از این سفره ننگین خورده اند شب را با کابوس افشای فیش حقوق و دریافتی شان در گوشی های موبایل در و همسایه و فک و فامیل صبح می کنند.
هر روز از گوشه کنار ایران خبر ؛ فلان کارخانه تعطیل شد ، فلان تولیدی ورشکست شد به گوش میرسد ، ولی در گفته ها و آمار دادن ها، هر روز گشایشی صورت می گیرد و در بسته ای باز می شود .
در نظارت بر حقوق های میلیاردی، مجلس دست به کار شد و طرح یک فوریتی ساماندهی نظام پرداخت حقوق و مزایا را تهیه و تدوین کرد که حداکثر سقف حقوق 10 میلیون تومان در نظر گرفته شده و مبالغی بیش از این مبلغ از فروردین 92 به بعد باید به خزانه برگشت و به حساب کارمندان و بازنشستگانی که میزان حقوق آنها کمتر از یک و نیم میلیون تومان هست واریز شود، ولی در این میان نکته ای قابل توجه وجود دارد و آن هم شرکتهای تابعه و زیر مجموعه و صندوقهای بازنشستگی که با حقوق کم و پاداشهای میلیاردی امر نظارت بر پرداخت حقوق و مزایا را دور زده اند.
به طوریکه دریافتی حقوق یک مدیر شرکت زیر مجموعه 4 میلیون و دریافتی پاداش در یکسال دومیلیارد و هفتصد میلیون تومان بوده است .
گمانه زنی ها برای برگرداندن این مبالغ هنگفت که بار روانی شدید بر قشر آسیب پذیر و کم درآمد جامعه وارد کرده این باور را در ذهن بوجود می آورد که بازپس گیری و واریز دوباره به خزانه و بیت المال امری ناممکن است که شاید سالها و یا دهه ها طول بکشد . افرادی در ادارات و نهادها به صورت مرتبط در این امر ( که از این سفره بی بهره نبودند )هستند که روند اجرا و عمل را با مشکل مواجه خواهند کرد.
حقوق و پاداشهای چند صد میلیونی وقتی وارد حوزه شبه دولتی و صندوقهای بازنشستگی و شرکت های تابعه میشود بر حجم و میزان آن افزوده می شود و با توجه به عدم دسترسی دستگاههای نظارتی بر پرداختها و دریافتهای چند صد میلیونی ، چه به عنوان پاداش وسرانه و حق ماموریت و حق جلسه و غیره به یک روال عادی تبدیل شده است .
در این میان بارزترین نکته که به آن باید توجه خاص نمود فشار سنگین روانی و مالی بر قشر آسب پذیر و ضعیف و کم درآمد جامعه هست که هم اکنون به بحثهای داغ میهمانیها و دید و بازدیدها و تماسها و گروههای تلگرامی تبدیل شده و هر روز در حال افزایش و سلب اطمینان این گروه که اصلی ترین پایه دولت در تداوم چرخش اقتصاد است ، می باشد .
دستور رئیس جمهمور محترم بر نظارت شدید بر دریافتها و پرداختهای حقوق دولتیها و سایر نهادهای تابعه و اجرای طرح یک فوریتی مجلس بر ساماندهی نظام پرداخت حقوق و مزایا ، می تواند مرهمی بر آمال این قشر آسیب پذیر ، کارگران و طبقه متوسط جامعه باشد، اگر اجرایی شود!
منبع: دانا