به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با تکمیل شبکه این پهپادهای پرنده که تامین انرژی آنها با نور خورشید صورت میگیرد 1.6 میلیارد نفر در سراسر جهان میتوانند به شیوهای نوین به اینترنت دسترسی یابند.
پهپاد یاد شده Aquila نام دارد که در زبان لاتین به معنای عقاب است. طول بال های این پهپاد غول پیکر به اندازه یک بوینگ 737 است و پرواز اولیه این دستگاه که به مدت نیم ساعت برنامهریزی شده بود، تا 96 دقیقه به طول انجامید.
طراحی و ساخت این پهپاد بخشی از طرح جاه طلبانه فیس بوک برای ارائه خدمات اینترنت پرسرعت بی سیم در کشورهای در حال توسعه است. این پهپاد با استفاده از ارتباطات لیزری و سیستمهای موج میلی متری می تواند اینترنت بی سیم را در دسترس کاربران قرار دهد. این فناوری نوظهور همچنان در حال توسعه و ارتقاست.
خبر ساخت این پهپادها که هر یک 400 کیلوگرم وزن دارند، از یک سال قبل اعلام شد. پهپادهای یاد شده که قادر به تبادل داده با هم هستند، حداکثر می توانند به مدت سه ماه در ارتفاع 90 هزار پایی پرواز کنند.
هر یک از پهپادهای ساخت فیس بوک می توانند منطقه ای به قطر 96 کیلومتر را پوشش دهند و با استفاده از تعداد زیادی از آنها می توان کل یک کشور را تحت پوشش قرار داد.
مصرف برق پهپادهای یاد شده ناچیز و برابر با 5000 وات است که تقریبا معادل مصرف برق سه سشوار یا یک مایکروفر پیشرفته است.
علاوه بر فیس بوک، گوگل هم با طراحی بالن هایی که در ارتفاع بالا پرواز می کنند، به دنبال ارائه خدمات مشابه در کشورهای در حال توسعه است.
کارشناسان هدف از ارائه این خدمات را تسهیل دسترسی به سرویس های شرکت های بزرگ آمریکایی به منظور کسب درآمد بیشتر و همین طور جمع آوری اطلاعات در مورد ساکنان این بخش از جهان می دانند که به علت دسترسی کمتر به اینترنت داده های مربوط به خود را کمتر در جهان مجازی به اشتراک گذاردهاند.