به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد عبدالهی در کانال تلگرامی اش نوشت:
یارانه نقدی و حذف آن یکی از چالش های اصلی دولت است. چالشی که حتی اقتصادی های دولت از آن به عنوان مصیبت عظیم یاد کرده اند. تحرکات پنهانی دولت در ماههای گذشته و همچنین جلسه 2 ماه پیش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به نوعی نشاندهنده عزم و رضایت دولت برای حذف 24 میلیون یارانهبگیر است. دولت از سویی مصوبه قانون بودجه 95 را در حذف یارانه اجرایی نمیکند و از سویی دیگر به شکل سلیقه محورانه اقدام به حذف یارانه 200 هزار نفر مردم در تیرماه کرده است. اما افشا شدن فیش های نجومی نشان داد دولت در حل مشکلات اقتصادی و کاهش هزینه ها راه را اشتباه رفته است. چند نکته مهم در این خصوص وجود دارد :
۱ اگرچه حسن روحاني در مبارزات انتخاباتي خود منتقد افزايش هزينههاي جاري دولت قبل بود؛ اما آمارهاي رسمي بانك مركزي نشان ميدهد دولت حسن روحاني در سال 94 با هزينه مصرفي معادل 150 هزار ميليارد تومان، و افزایش 13 هزار ميلياردی؛ گرانترين دولت تاريخ اقتصاد ايران به شمار ميرود! بدين ترتيب ريخت و پاشهاي دولت يازدهم به شكل تصاعدي درحال رشد است.
۲ فیش های نجومی، یکی از عواملی بود که سبب افزایش هزینه های جاری دولت شد، در حالیکه دولت عزم جدی برای مقابله با این معضل ندارد. طبق گزارش مركز پژوهشهاي مجلس اعتبارات عملياتي شده هزينههاي به قيمت جاري در سال 92، 93 و 94 به ترتيب بالغ بر بيش از 119هزار ميليارد تومان، 143هزار ميليارد تومان و 150 هزار ميليارد تومان بوده است، اين در حالي است كه 80درصد اعتبارات هزينهاي بودجه دولت به مبحث جبران خدمات كاركنان و مباحث رفاهي تعلق دارد.
۳ سفرهای خارجی و غیرضروری مسؤولان دولت یازدهم نیز یکی از عواملیست که هزینههای سرسامآوری را رقم میزند چرا که علاوه بر مبالغ سنگین رتق و فتق سفر، حق ماموریت، هزینه هتل و هزینه اقامت را دولت باید بپردازد.
۴ دولت یازدهم که پرداخت یارانه را مصیبت عظمی میداند خوب است به گزارش اخیر وزارت کار از وضع هزینه و درآمد خانوارهای کارگری و حقوق و دستمزد شاغلان بخش خصوصی نیز توجه کند؛ حدود 7.32 درصد خانوارهای دهک نخست جامعه یعنی کمدرآمدترین آنها درآمد ماهانه تنها ۳۷۵ هزار تومانی دارند. در دهک دوم حقوقبگیران بخش خصوصی کشور هم 21.9 درصد خانوارها ماهانه 375 هزار تومان تا درنهایت 500 هزار تومان درآمد دارند. حدود 35 درصد حقوقبگیران درآمدی جامعه نیز حقوق 600 هزار تومانی دارند. از طرفی هر از چند گاهی زمزمه حذف یارانه کارگران پیچیده میشود که این موضوع برای جامعه کارگری نگرانی ایجاد میکند.
با توجه به نکات فوق به نظر می رسد مشکلات اقتصادی دولت با قطع یارانه حل نمیشود ؛ این در حالیست که یارانه حق الزامی مردم بر ذمه دولت است و اصلاح رفتارهای اسرافگرایانه دولت بیش از قطع یارانه نیازمندان میتواند موجب درآمدزایی برای کشورمان شود. از طرفی این روزها سؤال مردم این است که در صورت قطع شدن یارانه 45 هزار تومانی آیا این مبلغ واقعا برای پیشرفت و توسعه کشور هزینه میشود یا به فهرست بلندبالای موارد دریافتی در فیشهای حقوق مدیران دولتی اضافه میشود؟