به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمودرضا برازش امروز در نشستی خبری که به مناسبت 11 شهریورماه، روز صنعت چاپ در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد، گفت: از امروز شاهد برنامههای صنعت چاپ و مراسم تقدیر از پیشکسوتان و فعالان در استانهای مختلف خواهیم بود.
وی افزود: در هفته اول مهرماه جشن نهایی صنعت چاپ را در تهران در سه حوزه پیشکسوتان، نوآوران و تولیدکنندگان آثار برتر برگزار میکنیم.
به گفته وی 700 میلیارد دلار گردش مالی صنعت چاپ در دنیا است که 15 درصد سهم اقتصاد چاپ در حوزه کتاب و نشر بوده است.
برازش با بیان اینکه صادرات و واردات کتاب بسیار کم است و عددقابل توجهی نیست، افزود: قرار است در سال 1404 ایران در منطقه رتبه برتر داشته باشد ولی اکنون در رتبه پنجم قرار داریم.
برازش اظهار کرد: سال گذشته چند تن از اساتید دانشگاه نشستهای متعددی را برگزار کردند و با اخذ نظرات پیشکسوتان و تحلیلهای کارشناسان بر این شد تا صنعت چاپ یک صنعت به حساب آید و فقط باید محصول این صنعت در وزارت فرهنگ و ارشاد نظارت شود اما بدنه صنعت را باید به صنعت، معدن و تجارت سپرد.
مدیر کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه در برخی از حوزهها واحدهای صنفی کوچک چاپ داریم که نمیتوانند فعالیت بزرگ داشته باشند، اظهار کرد: به دلیل تحریم و شرایط اقتصادی سرمایهگذاری جدید در بخش های اقتصادی از جمله در صنعت چاپ کم بوده است.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته کل اعتبار چاپ و نشر یک میلیارد تومان بوده است، افزود: صنعت چاپ نیاز به آموزش و حمایت دارد و امسال به طور نامحدود هر دوره آموزشی که از استانها مصوب کنند هزینه برگزاری را تهران بر عهده میگیرد.
برازش با اشاره به نیاز صنعت چاپ به تسهیلات ارزان، گفت: تعرفه کاغذ بسیار مختلف بوده و تعرفه کاغذ روزنامه و تحریر 5 درصد است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 150 میلیون جلد کتاب درسی و غیر درسی چاپ شد، افزود: میزان مصرف کاغذ کتابهای درسی و غیر درسی در سال گذشته 100 هزار تن است اما در سال گذشته در کشور یک میلیون و 500 هزار تن کاغذ مصرف شد.
برازش با اشاره به اینکه در برخی از صنایع، صنعت چاپ جزئی از آن صنعت است و در خط تولید قرار میگیرد، افزود: امروزه هیچ کالایی بدون چاپ هویت ندارد.
وی با بیان اینکه استان مازندران در بسیاری از حوزهها در رتبه اول تا سوم کشور را دارد، افزود: رتبه این استان در حوزه چاپ و نشر رده 17 تا 20 کشور است.
برازش گفت: در سال گذشته بیش از 140 هزار تن محصولات چاپی به کشور وارد و کمتر از 10 درصد آن صادر شد همچنین در سال گذشته 37 دوره آموزشی در بخش چاپ و نشر برگزار شد .
منبع: ایسنا