به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نوام چامسکی» اندیشمند، فیلسوف و زبانشناس یهودی تبار آمریکایی در تازهترین اظهارات خود عربستان سعودی را حامی گروههای تروریستی و افراطی مانند داعش و جبهه النصره دانست.
چامسکی در گفتوگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «المیادین» لبنان، تأکید کرد که کشور پادشاهی عربستان سعودی از گروههای اسلامگرای افراطی در هر منطقهای حمایت میکند، ولی غرب و در رأس آن آمریکا حاضرند که بر اقدامات این کشور چشم ببندند.
وی در این ارتباط گفت، ایالات متحده آمریکا، انگلستان و فرانسه با وجود اینکه میدانند عربستان، به عنوان افراطیترین کشور اسلامی، از طریق پول و دلار به دنبال بسط نفوذ و سیطره خود است، ولی با اسلام رادیکال مخالف نیستند، چرا که از نظر آنها عربستان نقش قهرمانانهای را در منطقه و جهان ایفا میکند.
این سیاستمدار مخالف سیاسیتهای آمریکا، به انقلاب مصر و تونس اشاره میکند و میگوید، آمریکا و غرب از تشکیل یک حکومت دموکراتیک در مصر می ترسیدند، چرا که طبق نظرسنجیای که قبل از شروع «بهار عربی» در این کشور به عمل آمده بود، 80 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی آمریکا و اسرائیل را بزرگترین تهدید منطقه خاورمیانه معرفی کرده بودند، در حالی که فقط 10 درصد از آنها ایران را خطر منطقه میدانستند.
چامسکی در مورد واکنش مردم منطقه خاورمیانه به ادعای احتمال دستیابی ایران به تسلیحات اتمی نیز اظهار داشت: «بسیاری از مردم با سیاست خارجی آمریکا مخالفند و اغلب ساکنان منطقه خاورمیانه بر این باورند که شرایط در صورت دستیابی ایران به سلاح هستهای که توازن قوا با آمریکا را حفظ کند، بهتر خواهد بود».
این زبانشناس آمریکایی در مورد شکلگیری دولتهای دموکراتیک در منطقه نیز بیان داشت که آمریکا اصولا با شکلگیری چنین دولتهایی مخالف است، چرا که اگر این اتفاق بیافتد، افکار عمومی تقریبا بر سیاستهای واقعی تأثیرگذار خواهند بود، به همین دلیل آمریکا هرچه در توان داشت برای جلوگیری از شکلگیری دولتهای دموکراتیک در «بهار عربی» به کار گرفت و به همین دلیل است که بیشتر کشورهایی که گرد آمریکا میچرخند، نظامهای دیکتاتور نفتی هستند که هیچ انقلابی در آنها دیده نمیشود و اگر صدای اعتراضآمیزی بلند شود فورا در این کشورها قلع و قمع میشود.
وی در مورد جنگ بین صهیونیستها و فلسطینیان اظهار داشت که بعید است رژیم صهیونیستی تا زمانی که آمریکا از آن حمایت میکند، زمینهای فلسطینیان را به آنها برگرداند.
پدر زبانشناسی جدید در مورد بیثباتی و ناامنی در جهان نیز گفت که دنیا در برابر این پدیده دو گزینه بیشتر ندارد، یا باید در برابر آن تسلیم شود و این یعنی بدتر شدن اوضاع و یا اینکه اوضاع را کنترل کرده و برای بهبود آن تلاش کند.