به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، عباسعلی نورا در مورد پیامدها و آثار پیوستن ایران به FATF گفت: اگرچه برخی از کشورها از جمله انگلستان چندین سال است که به عضویت کارگروه FATF درآمدهاند، اما همین کشورهای عضو در رابطه با کارکرد مالی خود شفافسازی ندارند.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد افزود: به عنوان مثال نزدیک 700 میلیارد دلار پولی که جنبه پولشویی دارد، از کشورهای تونس، لیبی و مصر وارد کشورهای غربی شده در حالی که هنوز از نحوه ورود این پولها به این کشورها اطلاعاتی وجود ندارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هشتم شورای اسلامی بیان داشت: در حالی که خود این کشورها شفاف سازی کارکرد مالی ندارند، قصد دارند تا با پیوستن سایر کشورها به کارگروه FATF بر سایر کشورها تسلط کنند.
نورا با تأکید بر اینکه بسیاری از جنبههای امنیتی و استراتژی کشور در برنامههای بلند مدت و کوتاه مدت به امور مالی و اقتصادی یک کشور بستگی دارد، تصریح کرد: اگراطلاعات مالی و اقتصادی ما در اختیار سایر کشورها قرار گیرد، امکان وارد کردن هر خدشهای از جنبههای مختلف سیاسی و اقتصادی به کشورمان وجود دارد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه کشورهای غربی عضو کارگروه FATF خود حاضر به اجرای قانون نیستند، گفت: قانون را ملبعهای برای به دست آوردن سایر اطلاعات اقتصادی کشورها قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی قانون مبارزه با پولشویی و عدم تأمین منابع مالی تررویستها مصوب شده است، گفت: دست یافتن به اطلاعات مالی و اقتصادی کشورمان توسط سایر کشورها در شرایط فعلی به صلاح نیست، در حالی که اینها میخواهند به این بهانه که چون در ایران این قانون مصوب مجلس است ما را به عضویت کارگروه FATF در آوردند، در حالی که این موضوع یک قانون داخلی است.
استاد اقتصاد دانشگاه آزاد گفت: هر پیمان خارجی حتی اگر قانون آن در کشور مصوب شده باشد، باز هم نیازمند مصوبه مجلس است.
نورا با اشاره به اینکه در تعریف تروریست بین ما و غربیها دوگانگی وجود دارد، گفت: غربیها حمایت از نهضتهای آزادی بخش را نیز حمایت از تروریست میدانند، در حالی که تا زمانی که درباره این موضوع اختلاف وجود دارد، بحث پولشویی هیچ وقت معنا پیدا نمیکند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولتمردان باید بدانند که اختلاف عمیقی بین برداشت ایران از تروریست با غربیها وجود دارد، گفت: غربیها از شبه داعشیها علیرغم اینکه تروریست هستند، حمایت مالی میکنند، اما حمایت ما از نهضتهای آزادی بخشی مثل حماس و مقاومت را حمایت از تروریست عنوان میکنند.
وی افزود: جمع جبری مسائلی که مطرح شد، نشان میدهد که پیوستن به کارگروه FATF به مصلحت کشور نیست.
نورا تصریح کرد: پیوستن به کارگروه FATF منجر به آشکار شدن منابع مالی و پولی ما برای غربیها میشود و با کسب این اطلاعات آنها هر زمان که بخواهند میتوانند منابع مالی ما را قفل کنند.
وی تأکید کرد: دیوار بلندی از بیاعتمادی بین ما و غربیها وجود دارد و آنها هیچ وقت خیرخواه ما نبودهاند.
منبع: فارس