اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محسن خواجه زاده، عضو کمیته مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از وجود روحیه تهی از دغدغه و انگیزه در مدیران و نهادهای تصمیم گیر در دانشگاهها تصریح کرد: متاسفانه با وجود درخواستهای مکرر معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه پیام نور از معاونت مالی اداری این دانشگاه، نسبت به تخصیص حداقل بودجه لازم برای انجام فعالیهای فرهنگی و فوق برنامه در این دانشگاه، معاونت مزبور از انجام این درخواست قانونی سرباز زده و جالب اینکه دلیل و منطق خود را برای رد این درخواست، وضعیت مالی دانشگاه و پیروی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی اعلام کرده است.
وی افزود: این درحالی است که طبق مصوبه سالیان گذشته هر دانشجوی این دانشگاه هنگام ثبت نام و پرداخت شهریه مبلغی معادل 35 هزارتومان بابت خدمات فرهنگی می پردازد؛ که این عدد ضرب در جمعیت ۸۰۰ هزار نفری دانشجویان، مبلغ کلان و قابل توجهی می شود، که هزینه درست و حساب شده آن می تواند دستاوردهای چشمگیر و امیدبخشی در راستای ارتقای حوزه فرهنگ دانشجو و نسل آینده ساز کشورمان داشته باشد.
عضو کمیته مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه پیام نور بیان داشت: این محدودیت ها زمانی بر فضای فرهنگی دانشگاهها چیره شده که متولیان اصلی و اجرایی سیستم آموزش عالی کشور مدعی فضای باز و هوای آزاد در دانشگاه هستند و هر روز گزارشهای مختلف و متنوعی از افزایش کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی ارائه میدهند.
وی با تاکید بر اینکه روحیه تهی از دغدغه مدیران دانشگاه باعث توقف اقدامات فرهنگی شده است، ادامه داد: حاکمیت روحیه تهی از دغدغه و انگیزه در مدیران و نهادهای تصمیم گیر در بخش فرهنگ دانشگاه به توقف جریان ترغیب و حمایت از این فعالیتها منجر شده و مسئولین فرهنگی دانشگاه پیام نور باید درباره توقف جشنواره نشریات دانشجویی و عدم حمایت از جشنواره های حرکت استانی و همچنین نزول کمی و کیفی برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویی در این دانشگاه پاسخگو باشند. متاسفانه برخی مسئولان دانشگاه پیام نور به جای اینکه بابت سهل انگاری و کم کاری های خود پاسخگو باشند، با فرار به جلو توپ را در زمین اقتصاد مقاومتی و محدودیت منابع مالی انداخته و در کمال تعجب تاکید می کنند پاسخگویی اصولا وظیفه آنها نیست!
خواجه زاده اظهار داشت: دولت هم مدام شعار فضای باز و هوای آزاد سر می دهد و وقتی دلسوزان و منتقدین نگرانی خود را از وضع موجود در برخی مکانهای به ظاهر فرهنگی مثل برخی کنسرت ها اعلام می کنند مدیران دولتی از شخص رئیس جمهور تا وزرا و معاونین و مشاورین و رسانه های آنها صورتشان سرخ می شود و رگ گردنشان از عصبانیت بیرون می زند؛ که فرهنگ را به اهلش بسپارید و بی قانونی را رها کنید. اما امروز کسی نمی تواند از این دولت تدبیر و امید بپرسد حرکت سه سال و نیم شما در مسیر ارتقای فرهنگ دانشگاهها، برچه مداری جز تغیرات پی درپی مدیران گشته است که امروز شاهد توقف یا کاهش کمی و کیفی اکثر مسابقات و جشنواره های فرهنگی هستیم.
وی خاطر نشان کرد: سوال جدی ما ار وزارت علوم و شخص معاون فرهنگی این وزارتخانه این است که چرا تا این حد نسبت به اتفاقات و تصمیمات فرهنگی دانشگاه پیام نور بی تفاوت هستند و اصولا چرا نظارت و حمایتی از این فعالیتها صورت نمی پذیرد؟ سیاستهای کلی خانواده که به تازگی توسط مقام معظم رهبری به قوای کشور ابلاغ شده، وظایف مهم و برنامه های راهگشایی را فراروی سیاستهای فرهنگی دانشگاهها قرار می دهد که در این زمینه دانشگاه پیام نور به علت داشتن مزیتها و امتیازات انحصاری و ویژه می تواند گامهای موثری بردارد. سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل از نیمه گذشته و خوب است که مجموعه دانشگاهی این وزارتخانه گزارش متقن و مستدلی از اقدامات و راهگشا و عملی خود را در خصوص پیروی از این سیاستها ارائه بدهد.