اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه اصفهان با استخراج و استفاده از عصاره گياه سرخدار خواص ضد سرطاني نانوذرات طلا را بهبود بخشيدند.
ابوالقاسم عباسي كجاني، پژوهشگر دانشگاه اصفهان با بيان اينكه از اين نانوذرات آزمايشگاهي مي توان براي درمان و تشخيص سرطان استفاده كرد، گفت: گياه سرخدار به عنوان منبع اصلي توليد داروي ضد سرطان تاكسول حاوي مقادير زيادي از تركيبات ضدسرطاني است.
كجاني با اشاره به اينكه در اين پژوهش از تركيبات موجود در اين گياه در فرايند سنتز و پوشش دهي سطح نانوذرات طلا استفاده شد، افزود: روش به كار گرفته شده در اين پژوهش براي سنتز نانوذرات را ساده و كم هزينه و داراي قابليت توسعه در مقياس صنعتي و انبوه است.
وي با بيان اينكه اين روش نگراني هاي زيست محيطي و اثرات جانبي محصولات توليد شده در آن به مراتب كمتر از روش هاي شيميايي است گفت:با توجه به آب گريز بودن و ناپايداري تركيبات تاكساني گياه سرخدار، نانوذرات حاصل شده باعث افزايش پايداري و رهاسازي كارآمد اين تركيبات درون سلول مي شود و خاصيت ضد سرطاني بيشتري از خود بروز مي دهد.
لازم به ذكر است، اين تحقيقات حاصل تلاش هاي ابوالقاسم عباسي كجاني، محقق دوره پسادكتراي دانشگاه اصفهان، عبدالخالق بردبار، سيد حميد زركش اصفهاني و امير رزمجو كه اعضاي هيأت علمي دانشگاه اصفهان هستند انجام شده و نتايج آن در مجله RSC Advances(جلد ۶، شماره ي ۶۸، سال ۲۰۱۶،) به چاپ رسيده است.