اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله شرق کشور امروز در حضور دو گروه ولایت به عنوان گروه «موافق» و ساتراپ به عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «ماهواره عامل اصلی گسترش فساد و فحشا در خانوادهها است» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.
عسگرزاده، عضو گروه ولایت گفت: تبلیغات دنیا در دست استکبار جهانی است و باید بدانیم آنان با ایجاد این ماهواره سعی در تاثیرگذاری بر خانوادههای ایرانی را دارند.
وی با اشاره به این موضوع که دشمنان امروز از طریق جنگ نرم وارد شدهاند، بیان داشت: دشمنان با استفاده از شبکههای ماهوارهای بر خانوادههای ما تاثیر گذاشتهاند و طوری برنامه ریزی کردهاند که در طول مدت زمان طولانی بر خانوادههای ما تاثیر و نهاد خانواده را از هم بپاشند.
عضو گروه ولایت طلاق، ترویج خشونت، بلوغ زود رس و تشدید اختلافات همسران و جوانان را از آسیبهای استفاده از ماهواره برشمرد و تصریح کرد: البته ماهواره مزایایی هم دارد؛ اما عقل حکم میکند وسیلهای که معایب آن بیشتر است چه بهتر که از آن استفاده نکنیم.
وی تشدید فرقه گرایی را از دیگر مضرات استفاده از ماهواره دانست.
پاشیدگی نهاد خانواده عوامل دیگری دارد
در ادامه محمدیان، عضو گروه ساتراپ با بیان این مطلب که در گذاره مورد بحث عامل اصلی فساد در خانواده را ماهواره مطرح کرده است و علت اصلی یعنی علت تامه، گفت: این مسئله در حالی است که ماهواره علت اصلی نیست، بلکه عامل تسریع و تشدید کننده است.
وی ادامه داد: زمانی خانواده از هم پاشیده میشود که وجدان جمعی کمتر و روابط بر اساس سود و منفعت باشد و زمانی که اصول اخلاقی زیر پا گذاشته شود.
محمدیان با بیان اینکه خانواده آسیب دیده را در شکل گیری جامعه آسیب دیده نقش دارد، از فقر به عنوان یکی از عوامل آسیب نهاد خانواده یاد کرد و افزود: فقر یکی از آسیبهایی است که میتواند فساد هم ایجاد کند همچنین این عامل کاهش رشد اجتماعی را نیز به دنبال دارد.
این دانشجو ضمن تاکید بر این موضوع که فقر و فساد همسو و هم جهت با هم حرکت میکنند، ادامه داد: آیا نمیتوان ادعا کرد که ماهواره دارای شبکههای قرآنی و ورزشی و مستند است که میتوان از آنها بهره برد و تنها باید گفت ماهواره دارای شبکههای ضد اخلاقی است؟.
چرا از برنامههای شبکه ملی خود استفاده نکنیم؟
در ادامه ابراهیمی، عضو گروه ولایت تاکید کرد: زمانی که تلویزیون کشور خودمان دارای شبکههای قرآنی و ورزشی و مستند است به چه علت از شبکههای بیگانه استفاده کنیم؟.
وی بیان کرد: در ماهواره به راحتی نشان میدهند که چنانچه در رندگی مشکلات دارید به اعتیاد و مشروبات الکلی پناه ببرید، به چه علت باید از رسانهای استفاده کنیم که ما را به این سمت هدایت میکند؟.
هیچ آمار دقیقی داده نشده که ماهواره منجر به افزایش طلاق شده باشد
در ادامه یاوری، ساتراپ با اشاره به این نکته که هیچ آمار دقیقی داده نشده که ماهواره منجر به افزایش طلاق شده باشد، گفت: در سالهای اخیر ادعا شده که در عهد شکنی زناشویی عوامل متعددی دخیل هستند و در سال 92 صدر دلایل طلاق نارضایتی زناشویی بوده است.
وی تصریح کرد: البته ما منکر تاثیرگذاری رسانهها نیستیم؛ اما هیچ پژوهشگری علت تام و تمام را برای ماهواره قائل نشده است. ماهواره به عنوان یکی از علتهای ضعیف مطرح است.
هیچ فردی نمیتواند منکر تاثیرات مخرب ماهواره شود
عسگرزاده، عضو گروه ولایت در ادامه این نشست با بیان این مطلب که بارها به چشم خود عوارض ماهوارهها را دیدهایم، گفت: ماهواره عوارض جسمانی و تحصیلی دارد، چنانچه برنامههای آن با برنامهها دین و شرع ما مخالف نبود، استفاده از آن ایرادی نداشت؛ اما این گونه نیست و هیچ فردی نمیتواند منکر تاثیرات آن شود.
وی افزود: آنچه را میبینیم و لمس میکنیم که نیاز به آمار و پژوهش ندارد. چرا قبل از ورود ماهوارهها آمار طلاق به این اندازه نبود وقتی ماهواره به راحتی روابط خلاف شرع را نشان میدهد، آیا ترویج فساد نمیکند؟.
ماهواره عامل تشدید کننده فساد است نه عامل اصلی ایجاد فساد
محمدیان، عضو گروه ساتراپ با اشاره به این موضوع که عاملی که به راحتی جایگزین شود، را نمیتوان عامل اصلی خواند و ماهواره نیز از این موضوع مستثنا نیستند، خاطرنشان کرد: افزایش طلاق به عوامل مختلفی همچون بهبود نظام اقتصادی، افزایش سواد زنان و ضعف در اطلاعات زوجین بستگی دارد.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی علت اصلی فساد و فحشا را تنوع طلی مردان میدانست، گفت: ریشه اکثر ناهنجاریها از خانواده آسیب دیده سرچشمه میگیرد و ماهوارهها همان گونه که در گذشته نیز گفته شد نقش تسریع و تشدید کنندگی دارد و نه نقش اصلی.
این دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: اما حتی در مقام تسریع کنندگی نیز باید بگوییم که با توجه به شبکههای اجتماعی که امروزه بدون در نظر گرفتن محدودیتهای زمانی و مکانی دردسترس همه قرار میگیرند، ماهواره در حال حاضر یک تسریع کننده جدی نیستند.
لازم به ذکر است، گروه ساتراپ 476 و گروه ولایت 310 از مجموع 600 امتیاز را کسب کردند و در نهایت گروه ساتراپ پیروز میدان شد و به مرحله دوم راه یافت.