اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید احمد مهاجری در نشست خبری طراحی و تولید قرص کروسینا که در شهرک دانش و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران از طراحی و تولید قرص ضد سرطانی کروسینا که از ماده مهمی که در زعفران وجود دارد، خبرداد و در خصوص خواص ضد سرطانی بودن این قرص، گفت: این قرص علاوه بر تاثیرات خوبی که در کاهش قند خون، چربی و افزایش دید چشم دارد در درمان سرطان نیز مفید میباشد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پویش سینا تصریح کرد: طبق مطالعات بخش ضد سرطان گیاه زعفران با توجه به خاصیتهای داروی که دارد، ثابت شده است. در واقع وجود ماده کروسین در زعفران ضد سرطان است و چنانچه بیماران سرطانی از این قرص در کنار سایر داروهای شیمایی خود استفاده کنند، شانس زنده ماندن آنان بیشتر میشود.
عضو هیئت علمی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به این نکته که طی مطالعات صورت گرفته گیاه زعفران تاثیرات مثبتی بر حافظه دارد، افزود: طبق گزارش، بیمارانی که از درد زانو رنج میبردند، قرص کروسینا موجب کاهش چنین دردی در آنان شده است.
مهاجری در خصوص دیگر خواص قرص کروسینا گفت: فشار خون را افزایش نمیدهد، همچنین این قرص با حفظ ذخایرآنتیاکسیدان بدن احتمال ابتلاء به بیماریهای مانند قند خون و چربی را کمتر میکند و از لخته شدن خون در بدن جلوگیری و در نهایت بروز سکته را کاهش میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تفاوت قرص کروسینا با سایر قرصهای زعفرانی در بازار اشاره و خاطرنشان کرد: میزان کروسین در سایر قرصهای زعفرانی 1.56 میلیگرم است، در صورتی که میزان این ماده در قرص کروسینا 15 میلیگرم است.
مدیرعامل شرکت پویش سینا با تاکید بر اینکه با این فرمول تاکنون قرصی زعفرانی در دنیا تولید نشده است، بیان داشت: ما با وجود طراحی و تولید قرص کروسینا هنوز در ابتدا راه قرار داریم و باید بر روی خواص داروی گیاه زعفران مطالعات بالینی بیشتری صورت بگیرد.
عضو هیئت علمی داروسازی دانشگاه علومپزشکی مشهد در ادامه این قرص را بدون عوارض برای مصرفکنندگان دانست و گفت: بیخطری این قرص برای ما به اثبات رسیده است و عوارضی مانند سایر داروهای ضد افسردگی ندارد.در زعفران ترکیباتی وجود دارد که موجب بروز عوارضی در فردمیشود، ما در زمان طراحی قرص کروسینا این ترکیبات را از یکدیگر جدا کرده و این باعث از بین رفتن، عوارض مصرف قرص در افراد میشود.
مهاجری با توصیه به زنان باردار و مصرف نکردن این دارو افزود: قرص کروسینا به این دلیل که باعث کاهش پلاکت خون در افراد میشود، احتمال خونریزی و سقط جنین را زیاد میکند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان پویش سینا با اشاره به این موضوع که قرص کروسینا به دلیل چاپ مقالات متعدد در زمینه خواص زعفران به محض معرفی مورد استقبال در داخل و خارج قرار گرفت، گفت: زعفران یک محصول استراتژیک برای ما محسوب میشود و تولید داروهای زعفرانی دیگر کشورها را از این نظر به ما وابسته خواهد کرد.
عضو هیئت علمی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: این محصول که در داخل کشور طراحی و تبدیل به یک ماده موثر شده، ارزش افزده برای کشور دارد و در جهت اقتصاد مقاومتی میباشد.
وی با بیان این مسئله که بهتر است، بودجه پژوهشی صرف مسائل محصول محور شود که برای جامعه نتایج مفیدی در بر خواهد داشت، خاطرنشان کرد: در سطح دانشگاه و تحصیلات تکمیلی فقط نباید بر ارائه مقاله و تدریس مترکز شویم، بهتر است به چکونگی ایجادکارآفرینی و ایدهپردازی نیز توجه کنیم تا انگیزه در دانشجویان برای ایجاد شرکت دانش بنیان ایجاد شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استخدام یک نخبه در دانشگاه را بزرگترین ظلم در حق او دانست و بیان داشت: فعالیت استادان دانشگاه در شرکتهای دانش بنیان در دانشجویان ایجاد انگیزه میکند و آنان را به سمت پژوهشهای محصول محور و تاسیس شرکتهای دانش بنیان سوق میدهد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان پویش سینا با یادآوری اینکه اکنون دانشگاه علوم پزشکی مشهد شش عضو هیئت علمی داروسازی دارد که تعدای از آنان در سه شرکت دانش بنیان فعالیت میکنند، متذکرشد: عمده رشد داروسازی از شرکتها دانش بنیان بوده است این شرکت ها از دانشگاه ها بیرون آمده و ما امروز شاهد حتی رشد اقتصادی آنها نیز هستیم.
وی در ضمن سخنان خود در خصوص انگیزه ایجاد کارآفرینی در نخبگان گفت: چنانچه قرار باشد که کارآفرینی در کشور ما اتفاق بیفتد، باید سیاستگذاری این امر از سمت مسئولان صورت گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به پیشرفت ایران در نانو تکنولوژی و سیستم دفاعی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: این امر به دلیل ورود مستقیم مقام معظم رهبری بوده، در هر جا که ایشان مستقیما وارد شدند ما پیشرفت کردیم. در سیستم دفاعی و نانو خودشان نظارت داشتند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان پویش سینا در ژایان سخنان خود یادآورشد: خوشبختانه مسئولان ما به این نتیجه که کارآفرینی در کشور از طریق بنگاهای کوچک امکان پذیر است.
بازگشت نرخ سرمایه در داروسازی یک ساله شده است
در ادامه حسن عناصر محسنی مدیر عامل شرکت سامیساز و تولیدکننده قرص کروسینا در خصوص وضعیت دارو در کشور گفت: متاسفانه وضعیت دارو سازی در حال حاضر در کشور خوب نیست و بازگشت نرخ سرمایه بیش از یکسال شده است.
وی در ادامه به بد عهدی برخی از بیمهها نسبت به داروخانهها نیز اشاره داشت و بیان کرد: داروخانههای ما از دی ماه سال گذشته تاکنون از برخی بیمهها طلب خود را دریافت نکردهاند.
عناصر محسنی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر خواص مثبت و صرفه اقتصادی قرص کروسینا برای کشور، خاطرنشان کرد: چنانچه این دارو تحت پوشش بیمه قرار گیرد به بیماران کمک خواهد شد.