به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، نعمت زاده، وزیر صنعت و تجارت در نشست خبری که صبح امروز در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات با حضور موسسات مطبوعاتی، نشریات و خبرگزاری ها برگزار شد ضمن تشکر از برپاکنندگان این نمایشگاه در خصوص عملکرد وزارت صنعت گفت: برای اینکه دولت از تصدی گری دوری کند نیاز نیست تعداد وزارتخانه ها زیاد و برنامه ریزی پیچیده ای صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه وزارت صنعت بیش از یک سوم تولید ناخالص ملی کشور را پوشش می دهد، گفت: بخش ما نیازمندی هایی اعم از لباس، خوراک تا خودرو و سایر نیازمندی های مردم را دربر می گیرد و به طور کلی تبادل کالا به غیر از حوزه نفت و گاز در این وزارتخانه است.
وزیر صنعت و تجارت به همین دلایل ارتباط مردم با وزارت صنعت را گسترده دانست و خاطرنشان کرد: ما در طول سه سال گذشته بسیار تلاش کردیم تا اطلاع رسانی را به حد مطلوب برسانیم اما عملکرد چندان موفقی نداشتیم و از شما برای گسترش این ارتباطات یاری می جوییم.
نعمت زاده در خصوص بحث مهم اقتصاد مقاومتی نیز گفت: برداشت من حاکی از آن است که اقتصاد مقاومتی عصاره سیاست هایی است که در کل انقلاب توانستیم تدوین کنیم.
وی با بیان اینکه برخی از سیاست های پیش رو قبلا در ژاپن و آلمان عملیاتی شده است، گفت: در این خصوص پنج رویکرد جدی داریم.
وزیر صنعت و تجارت رویکرد اول را رویکرد درون زا دانست که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.
نعمت زاده رویکرد دوم را برون زایی کشور دانست و یادآور شد: با استناد به این رویکرد کشور ما نباید در قبال دنیا ایزوله باشد و در بخش علمی، فناوری و سرمایه گذاری باید با سراسر دنیا تعامل داشته باشیم و به صادرات و واردات با جهان بپردازیم.
وی رویکرد بعدی را مردمی بودن دانست و یادآور شد: رویکرد مردمی بودن در کلیه سیاست ها تاکید ویژه ای شده است و هدف از تاکید بر این رویکرد ایجاد رونق بر بخش خصوصی و مردمی است.
وزیر صنعت و تجارت رویکرد بعدی را رویکرد دانش بنیانی دانست و ادامه داد: صنعت باید متکی به فناوری های روز باشد و این یکی از نیازهایی است که ما همواره روی آن کار می کنیم.
نعمت زاده رویکرد آخر را رویکرد عدالت اجتماعی خواند و افزود: وزارت صنعت با این رویکرد نیز فعالیت خود را گسترش می دهد و به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی است به این منظور برنامه آمایش اجتماعی را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه داده ایم و بیش از 75 شهرک صنعتی را واگذار کردیم و با توجه به تاکیدات شخص مقام معظم رهبری و ایجاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی حرکت ما رو به جلو و سریع خواهد بود.
رشد صنعت در سه ماهه نخست سال جاری معادل 4.2 درصد بوده است
وی رشد صنعت در سه ماهه نخست سال جاری را 4.2 درصد عنوان و ابراز امیدواری کرد این رقم افزایش یابد.
وزیر صنعت و تجارت ادامه داد: با این رشد اغلب صنایع از رکود خارج شدند و کارخانجاتی که مشکل فروش داشتند از این پس این مشکل برطرف شده است.
نعمت زاده در ادامه این نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
بر این اساس وی در خصوص آورده سازمان گسترش گفت: یکی ازسیاست های ما حمایت از سرمایه گذاری خارجی بالاخص در مواردی که به دانش روز نیازمندیم از جمله خودرو بوده است بر این اساس ایران خودرو توانست با یکی از شرکت های اروپایی مشارکت کند و این پروژه 61 درصد پیشرفت داشت. همچنین سایپا نیز با شرکت دیگری به توافق رسید. این در حالی است که رنو در گذشته هم زمان با ایران خودرو و سایپا همکاری می کرد و بعضا موجب اختلافاتی بین این دو شرکت می شد و منافع مورد نیاز نیز تحقق نمی یافت لذا بنا شد به واسطه سازمان گسترش (ایدرو) رنو با این سازمان مذاکره کند و بعد ایدرو بر اساس قانون می تواند سهام را منتقل کند.
وزیر صنعت و تجارت در پاسخ به این سوال که آیا عزمی برای خروج پراید و پژو از چرخه خودروسازی در کشور وجود ندارد نیز گفت: برند ممکن است هیچ گاه از بین نرود همان طور که به عنوان مثال مرسدس بنز 160 ساله است و فقط تکنولوژی آن عوض شده است در مورد خودرو نیز ما به سمت بهبود و تکنولوژی جدید حرکت می کنیم.
نعمت زاده در پاسخ به این سوال که مهمترین رویداد پسابرجام را چه می دانید؟ گفت: فضای کار و امید و توسعه به کشور برگشته است در گذشته وقتی برای صنایع بزرگ نامه همکاری می نوشتیم آنها حتی پاسخ ما را هم نمی دادند اما امروز آنها ایمیل می زنند و درخواست سرمایه گذاری دارند.
اشتیاق سرمایه گذاران اروپایی برای همکاری بزرگترین دستاورد برجام است
وی ایجاد امید را بزرگترین سرمایه پسا برجام دانست و ادامه داد: البته تا به ثمر رسیدن کامل این نتیجه زمان لازم است امروز سرمایه گذاری مستقیم 37 مورد اعلام شده است و در هیئت عالی نظارت بر سرمایه گذاری خارجی نیز به تصویب رسیده است من فضای به وجود آمده را بزرگترین دستاورد برجام می دانم و در همین راستا در دو ماه گذشته با دو وزیر اقتصاد اروپا ملاقات داشتم و آنها کاملا برای همکاری آماده بودند و از رفتار های آمریکا گله می کردند ما خواب همچنین فضایی را هم در دو سه سال گذشته نمی دیدیم.
وزیر صنعت و تجارت همچنین در خصوص راه اندازی سامانه جامع فرآیند تجارت گفت: سامانه جامع تجارت را تهیه و تدوین کردیم و به صورت آزمایشی عملیاتی شده است اما از آنجا که نیازمند هماهنگی با گمرک و بانک هاست برای این کار آئین نامه هایی پیش بینی شده و سایر دستگاه ها نیز باید آئین نامه های خود را ارائه دهند.
سامانه جامع تجارت آماده و در حال پیگیری است
نعمت زاده گفت: در قانون برخی نکات مبهم وجود داشت که این آئین نامه ها با هم همراه باشند و این زمان بر بود در دولت یک کمیته به ریاست پورمحمدی تشکیل شد و کمتر از یک ماه است که آئین نامه به تصویب دولت رسید و ابلاغ شده است. براین اساس این آئین نامه را به مرحله اجرایی می رسانیم بنابراین سامانه آماده است و مرحله به مرحله در حال پیگیری است.