به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی موذن در پاسخ به این پرسش که آیا با روی کار آمدن عباس آخوندی بهعنوان دومین وزیر راه و شهرسازی ایران وضعیت کاردانهای فنی ساختمان نسبت به قبل تغییری کرده است، اظهار کرد: در صنعت ساختمان اگر اتفاقی افتاده برای کاردانهای فنی ساختمان نیز روی داده است.
وی تصریح کرد: در صنعت ساختمان شاهد اتفاق خاص در جهت ارتقای کیفیت، مقاومسازی، افزایش دوام ساختمان نبودهایم، با این حرکتها اقدام نشود لزوما کاردانها به میدان نخواهند آمد. وقتی در کلان موضوع اتفاقی نداریم و هنوز کسی نمیتواند بگوید در این سه سال چه اقدامی در جهت پایداری ساختمان روی داده است.
وی افزود: به طریق اولی همه دوستان معتقدند تا نظام کاردانی و کاردانهای فنی و تکنسینها به میدان کار نیایند، اتفاقی در صنعت ساختمان نمیافتد.
وی با یادآوری این که چهار دوره مدیریتی را در وزارت راه و شهرسازی (و وزارت سابق مسکن) تجربه کرده ایم، تصریح کرد: همه وزاری محترم این اعتقاد را داشتند، مدیران و معاونان آنها نیز به کاردان ها اعتقاد داشته و دستوراتی را برای بهره گیری آنها در ساخت و سازها داده اند، اما با گذشت 15 سال شاهد سازمانی هستیم که اجازه نداده اند اعضای آن وارد کار ساخت و ساز شود.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران ادامه داد: این جای سئوال دارد که آیا کوتاهی از سازمان کاردانی بوده که نتوانسته خود اثباتی کرده و حضور موثری در صنعت ساختمان داشته باشد، یا کوتاهی از مدیرانی است که چنین سازمانی را یا کشف نکرده اند یا اگر کشف کرده اند به آن توجه نکرده اند.
موذن اظهار کرد: یا این که در لابلای امور تعارفات خاصی بین خودشان سعی کرده اند این سازمان را نبینند. ما حق نداریم اینگونه سلیقه ای نگاه کنیم، امروز ما دچار نگاه سلیقه ای برخی مدیران هستیم. در سه سال اخیر وعده های بسیار سنگینی در استقرار مدیران دفتر تشکل های وزارت راه و شهرسازی به وجود آمد که اولین مشکل، مشکل رسیدگی به امور کاردان ها خواهد بود به دلیل این که به آنها توجه نشده است.
وی با اشاره به این که " به ما وعده دادند ظرف سه ماه مشکل کاردان های فنی حل شود" گفت: به ما وعده دادند که وظایف کاردان ها را در جای خودش به درستی ببینیم به طوریکه کاردان هایی که از بیکاری مهندس شده اند دوباره برگردند و کار کاردانی را انجام دهند.
وی با تاکید بر این که این اتفاق نیفتاد، بیان کرد: ما کجای این مشکل را توانسته ایم بشکافیم چرا اعلام نمی کنیم در کشوری که 400 هزار مهندس و 60 هزار کاردان دارد در چشم اندازی به زودی شاهد خلاء حضور کاردان ها در حوزه ساخت و ساز خواهیم بود.
وی با طرح این پرسش که مسئولان و دست اندرکاران وزارت راه چه راهکاری برای حل این مشکل دارند، گفت: راهکار این نیست که به سازمانی که بر اساس قانون تشکیل شده توجه نکنیم.
رئیس سازمان نظام کاردانی استان تهران افزود: آقایان ممکن است از بنده ناراحت شوند اما هر کاری که فکر می کنند انجام دهند خیلی مهم نیست. من وظیفه ای نسبت به صنعت ساختمان دارم و طی 15 سالی که در این حوزه مسئولیت داشته ام باید بتوانم به اعضا و صنعت ساختمان پاسخگو باشم و این سهم من است.
موذن با بیان " آقای مدیری که در رکن دولتی نشسته چقدر خودش را پاسخگو می داند، این مسئله ای است که باید به آن توجه کند"، تصریح کرد: این مدیر نباید به بنده تشر بزند که چرا این گونه صبحت می کنم.
وی ادامه داد: چهار ماه است که درخواست دیدار با وزیر راه و شهرسازی را داده ایم، آقای اخوندی هم دستور داده که به قید فوریت وقت داده شود اما هنوز نتوانسته ایم با وزیر راه نشست داشته باشیم.
منبع: تسنیم