به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه الترونیکی رأی الیوم به سردبیری «عبدالباری عطوان» با اشاره به نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی که به درخواست عربستان سعودی درچند روز آینده برای بررسی اتهام حمله موشکی انصارالله به مکه مکرمه تشکیل خواهد شد، تحلیل خود را با این پرسش آغاز کرد: «حوثیها چه زمان مکه را بمباران کردهاند؟ آیا کعبه بمباران شده و ما بی اطلاع هستیم؟ چرا سازمان همکاری اسلامی دراین مسأله دخالت میکند؟»
به نوشته این روزنامه دولت عربستان تمام تلاش خود را برای اینکه به جنگ بیست ماه خود علیه یمن، رنگ اسلامی و فرقهای بدهد، به کار برده است. عربستان سعودی، ابتدا از تشکیل یک «ائتلاف اسلامی» سخن گفت و وقتی حمایت لازم را از جانب بسیاری از کشورهای اسلامی دریافت نکرد، بدون هیچ مشورت و اطلاع به آنان، اسامیشان را در لیست ائتلاف گنجاند و آنها را غافلگیر کرد.
سپس برای افزایش قدرت چانهزنی بر موضع خود درباره جنگ یمن که نتایجش به سود سعودی پیش نمیرود، به سازمان همکاری اسلامی که مقر آن در جده قرار دارد، پناه برد.
بنا بر نوشته رای الیوم، دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی، امروز در بیانیهای رسمی اعلام کرد: روز پنجشنبه آینده در شهر مکه یک جلسه فوق العاده در سطح وزاری خارجه کشورهای عضو به منظور بررسی شلیک موشک بالستیک به سوی مکه از سوی حوثیها تشکیل خواهد شد.
رای الیوم می افزاید: این نشست در حالی انجام میشود که گروه «انصار الله» اعلام کرد هرگز شهر مکه را هدف قرار نداده و نخواهند داد.
همچنین حزب «الموتمر» که ریاست آن را «علی عبدالله صالح» رییس جمهور سابق یمن به عهده دارد دربیانیهای، موضع گروه انصارالله را تأیید کرد و گفت: موشک مورد بحث در 65 کیلومتری مکه سقوط کرده است.
منابع انگلیسی نیز تایید کردند که موشک مذکور فرودگاه «ملک عبدالعزیز» در شهر جده را هدف قرار داده بود.
در ادامه، تحلیلنویس رأی الیوم، واهی بودن ادعای عربستان را با این استدلال تشریح میکند که میتوان گروه انصارالله و صالح، رییسجمهور سابق یمن را به شورش علیه حکومت قانونی، در دست گرفتن قدرت در دو پایتخت یمن (صنعاء و عدن) و دیگرشهرها، تصرف بانک مرکزی، تخلیه انبارهای مهمات ارتش یمن، موشکباران شهرهای جیزان، نجران و دیگر مناطق عربستان سعودی متهم کرد اما اتهام بمباران شهر مکه از عقل و منطق به دور است زیرا به تعبیر رأی الیوم، آنها (انصارالله و رییس جمهور سابق) تا این حد «احمق» نیستند که دشمنی یک و نیم میلیارد مسلمان را علیه خود برانگیزند. علاوه براین حوثیها مسلمان هستند و نسبشان به اهلبیت پیامبر میرسد.
رأی الیوم درباره دخالت سازمان همکاری اسلامی در این قضیه، مینویسد: ما امیدواریم که سازمان همکاری اسلامی از دخالت در این نزاع سیاسی، پرهیز و برای اقدامات عربستان، چتر اسلامی باز نکند؛ زیرا این اقدام در خدمت منافع حوثیها و حزب المؤتمر است و قبل از هر کسی، به خودِ دولت سعودی آسیب میزند.
در ادامه این یادداشت درباره بعید بودن حمله انصارالله به مکه آمده است: ممکن است برخی بر این باور باشند که بیشتر دولتهای اسلامی «احمق» هستند اما ملتهای مسلمان یا غالب آنها اینگونه نیستند و نمیتوان باور کرد که «عبدالملک حوثی» میتواند «ابرهه» باشد و یا علی عبدالله صالح «قرمطی» قرن بیست و یکم است.
تحلیلگر رأی الیوم در پایان، وظایف اصلی سازمان همکار اسلامی را یادآور شده و مینویسد: سازمان همکاری اسلامی باید یک سازمان بیطرف باشد و برای نزدیکی مسلمانان و مبارزه با فتنههای طایفهای که موجب اختلاف میشود، گام بردارد. وظیفه این سازمان، پرداختن به مسائل محوری جهان اسلام است و نقش مهمی در حل فصل مناقشات، درگیریها و جنگهای بین مسلمان به عهده دارد اما برخی این را نمیخواهند.