اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محسن صفریان، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده روابط بین الملل در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در ذیل ماده ۹ کنوانسیون حقوق بشر اروپا که در برگیرنده آزادی نظر، عقیده و مذهب است، آمده که هر کس از آزادی نظر، عقیده و مذهب برخوردار است؛ این حق آزادی تغییر مذهب یا اعتقادات شخصی چه به تنهایی یا به صورت دسته جمعی همراه با دیگران، در حضور دیگران یا به صورت خصوصی، و آزادی اجرای شعائر دینی یا عقیدتی به صورتهای پرستش، آموزش، انجام و نظارت بر آنها را شامل میشود و با این حال حکم دادگاه حقوق بشر اروپا در راستای اجبار دختران مسلمان در سوئیس به شنا کردن در استخرهای مختلط مغایر با این بند از کنوانسیون حقوق بشر اروپاست.
وی افزود: در ذیل ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز آمده که هر کس حق آزادی اندیشه، عقیده و مذهب دارد. این حق شامل اختیار و آزادی در پذیرش یک مذهب و یا عقیده ای، به انتخاب خود است. همچنین هر کسی، در بیان آشکار مذهب یا عقیده خود بطور فردی یا گروهی آشکارا یا در نهان و نیز انجام تعلیمات مذهبی خود اختیار و آزادی دارد. همچنین در ذیل همین ماده اضافه شده که هیچکس نباید با زور و اجبار شده و نباید به آزادی او در پذیرش یک مذهب یا عقیده ای که بر اساس انتخاب خودش انجام گرفته است، آسیب رساند. با این اوصاف باز هم می توان مدعی شد که دادگاه حقوق بشر اروپا بر خلاف میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی رای صادر کرده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه گفت: همچنین در بند ۴ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی تاکید شده است که کشورهای عضو این میثاق، متعهد می گردند که آزادی والدین و سرپرستان قانونی را در مورد آموزش مذهبی و اخلاقی کودکانشان مطابق با عقایدشان محترم شمارند و با این حال سوال ما این است که جریمه ۱۳۰۰ یورویی والدین معترض به حکم شنای دختران مسلمان در استخرهای مختلط کشور سوئیس با کدام بخش از این بند از ماده ۱۸مطابقت دارد.
صفریان با تاکید بر اینکه میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی یک اعلامیه جهان شمول بوده و احترام به آن احترام به حقوق بشر است، اما دادگاه حقوق بشر اروپا با رای خود به نوعی در این میثاق بین المللی خلل وارد کرده، افزود: این رای مسلمانان کشور سوئیس را از حق آزای عقیده محروم کرده است.
وی با بیان اینکه استانداردهای دوگانه غربی ها در پذیرش حقوق بشر جای نگرانی بسیاری برای کشورها دارد، تصریح کرد: به طور قطع اعمال سلیقه و اعمال سیاست های دوگانه در خصوص مسائل حقوق بشر توسط کشورهای غربی موجب بی اعتبار شدن حقوق بشر می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه گفت: در هر حال امروز دادگاه حقوق بشر اروپا به نقض حقوق مسلمان در کشور سوئیس متهم است.