به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو مهدی کرمی پور گفت: بعد از دولت بعثی عراق تجارت ما با این کشور در حال افزایش است بطوریکه بر اساس آمار گمرک، سالانه صادرات کالای ما به عراق حدود ۷ میلیارد دلار است.
وی افزود: صادرات فنی و مهندسی یک میلیارد دلار و صادرات برق ۵۰۰ میلیون تا ۷۰۰ میلیون دلار سالانه برآورد می شود.
کرمی پور تاکید کرد: با ایجاد زیرساختهای لازم، در آستانه صادرات گاز به بغداد و بصره برای استفاده در نیروگاههای برق عراق هستیم.
وی تصریح کرد: با صادرات سالانه حدود ۲۰ میلیارد متر مکعب گاز به عراق ، حدود ۴ میلیارد دلار درآمد کسب خواهد شد.
کرمی پور افزود: خطوط لوله گذاری برای صادرات گاز انجام شده است و روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه های الحضور و الصدر بغداد صادر می شود.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق ادامه داد: سالانه در زمینه توریست نیز ۲.۵ میلیون توریست مذهبی، گردشگری و سلامت بین ۲ کشور جا به جا می شود.
کرمی پور بیان کرد: واردات از عراق بسیار محدود و حدود ۵۰۰ میلیون دلار است.
وی با اشاره به اینکه ارزی که به عراق برای مبادلات پرداخت می شود دلار است و باعث بروز مشکلاتی می شود گفت: باید برای حل مشکل مبادله کالا ها ، تفاهم نامه دو جانبه پولی و بانکی بین دو کشور صورت گیرد تا بتوانیم مبادلات تهاتری انجام دهیم.
کرمی پور تاکید کرد: مبادله کشورهای ترکیه، روسیه و چین با عراق بسیار راحتر از ایران است.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: از صادرات برق به عراق مطالباتمان که حدود ۱.۳ میلیارد دلار است باقی مانده است که باید برای دریافت مطالبات اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: شرایط برای صادرکنندگان ایران مناسب نیست و نسبت به سایر صادر کنندگان با مشکلات بیشتری روبرو هستند.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: عراق تعرفه تدریجی با کشورهای عربی دارد و کشورهای عربی با تعرفه کمتری کالاهای خود را به عراق صادر می کنند و همچنین کشور ترکیه نیز با دولت عراق رابطه خوبی دارد و این باعث شده شرایط برای صادرات کالا برای انان مهیا تر باشد.