به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، از سالن کنفرانس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، 'متروپل آنتی موس ایگناتیوس' دوشنبه در ششمین دور نشست دینی مرکز بین المللی گفت و گوی ادیان اظهار کرد: بنیادگرایی مذهبی جهان را فراگرفته است هر روز شاهد ارتکاب جنایاتی به نام خداوند و مذهب هستیم که برخی رسانه ها سعی دارند این خشونت و افراطی گری مذهبی را مشروع سازی کرده و آنرا جنگ عادلانه قلمداد کنند.
ایگناتیوس ادامه داد: نیاز فوری جهان یافتن مدل های جدید همزیستی مسالمت آمیز میان جوامع مذهبی و تحمل و اتحاد برای فایق آمدن بر تعصب ، عدم تحمل و وارد شدن به چرخه های بیهوده خشونت و انتقام است.
وی ادامه داد: امروزه نمی توان از فرهنگ به صورتی مجزا از مذهب و از 'گفت وگوی فرهنگ ها' ، ' بدون گفت وگوی مذاهب ' صحبت کنیم و نیاز به توسعه گفت وگوی جهان میان سنت های مذهبی امری حیاتی است.
نماینده اسقف اعظم یونان تصریح کرد: کلیسای ارتودوکس یونان در انتشار مقالات ، برگزاری نمایشگاه ها و سمینارها با برادران مسلمان پیشگام بوده و چالش های دوران معاصر را با درک احترام به تفاوت های موجود مورد بررسی ، همکاری و گفت وگو قرار داده است.
ایگناتیوس خاطرنشان کرد: برای مسیحیان و مومنان دیگر مذاهب هیچ الهامی ناب تر از نگاه به جهانی نیست که در آن مذاهب عاملی برای تفرقه و درگیری نباشد ، بلکه منبع بخشش ، تحمل و رسیدن به صلح باشند.
ششمین دور نشست دینی مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارتدوکس یونان با موضوع «عقلانیت دینی؛ راهکار مقابله با خشونت و افراطگرایی»، بعد از ظهر امروز دوشنبه 2 اسفند در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
در این دور از گفتوگوها، اساتید و علمای دانشگاهها و حوزه از جمله ابوذر ابراهیمیترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام یونسی دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقلیتهای دینی و مذهبی، حجتالاسلام ابوالحسن نواب رییس دانشگاه ادیان و مذاهب، یونس نوربخش، استاد دانشگاه تهران، محمدباقر طالبیدارابی، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، عارفزاده استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران، طوبی کرمانی استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران و ... حضور مییابند.
همچنین، هیأت یونانی شامل متروپل آنتی موس کوکوریدوس نماینده اسقف اعظم و عضو شورای مرکزی اسقفان یونان و رییس هیأت اندیشمندان یونانی، متروپل پاناگیوتیس گئورگپولوس نماینده اسقفاعظم و رییس کلیساهای منطقه شمال، اپوستولوس نیکولایدین رییس دانشکده الهیات دانشگاه آتن، کنستانتینو رییس دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو، میخائیل ماریوراس عضو هیأت علمی دانشگاه آتن و اسلامشناس و نویسنده، خانم کریاری رییس دانشگاه پانتؤن آتن و نیکی پاپایورگی یو عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو به ارایه مقالات خود میپردازند.
در این نشست دو روزه، اندیشمندان دینی مسلمان و مسیحی مقالات خود را با موضوعات «نقش آموزش و خانواده در مقابله با افراطگرایی و خشونت»، «نقش رهبران دینی در جلوگیری از خشونت و افراطگرایی»، «رویکرد عقلانی به دین برای مقابله با خشونت و افراطگرایی»، «عقلانیت و اعتدال» و «انسانیت و ارزشهای مشترک، رهآوردهای دینی برای داشتن جهانی بهتر» ارایه میدهند.