به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو نشست خبری هفته سلامت مردان ایران صبح امروز با حضوردکتر بصیری، رئیس انجمن ارولوژی ایران، دکتر پورمند نایب رئیس انجمن اورولوژی ایران و همچنین دکتر آیتی و سلیمان زاده از مسئولان این انجمن برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر بصیری با اشاره نامگذاری پنج شنبه اول اسفند به نام روز سلامت مردان در کشور گفت: این اتفاق ابتدا در سال ۱۹۶۰ در شوروی مطرح شد و پس از آن سی و دو سال بعد یعنی سال ۱۹۹۲ روزی به نام روز سلامت مردان پایه گذاری شد.
وی در بیان اهمیت بیماریهای مردان گفت: مردان به دلیل فعالیتهای فیزیکی و شغلی بیشتر و سخت است نسبت به زنان بیشتر در معرض آسیب ها هستند به عنوان مثال بیماری های کلیوی در آقایان بیشتر از خانم هاست اما متاسفانه آقایان به بیماری های شان کمتر توجه می کنند.
بصیری به بیان دلایل نامگذاری امسال به عنوان هفته سلامت مردان ایران اشاره کرد و گفت به دو دلیل امسال این شعار را انتخاب کرده ایم یکی اینکه با بیماری یک مرد خانواده در معرض خطر قرار می گیرد و دوم اینکه ما با شنیدن بیماری ناباروری در خانواده ها ابتدا انگشت اتهام به سمت خانم ها می رود در حالی که ۵۰ درصد علل ناباروری ها به مردان بر می گردد.
بصیری با مهم خواندن توجه به بیماریهای مردان به تشریح برنامه های این هفته پرداخت.
رئیس انجمن اورولوژی ایران اطلاع رسانی و آموزش های گسترده در شبکه های مختلف عمومی و خصوصی دوره گردی دو دستگاه اتوبوس سلامت از سوی شهرداری در چند نقطه تهران و حضور همکاران دانشجو در حوزه ارولوژی در خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیان توضیحات توسط ایشان را از مهمترین برنامه های هفته سلامت مردان عنوان کرد.
دکتر بصیری ویزیت رایگان مردان در چند مرکز تهران بزرگ و مراکز برخی شهرستانها را از دیگر برنامههای این هفته اعلام کرد و گفت: همکاران من در روز پنجشنبه ۵ اسفند در برخی مراکز استانها و همچنین نقاطی از پایتخت حضور یافته و به ویزیت رایگان مردان در حوزه ارولوژی و بیماریهای دستگاه تناسلی میپردازند.
در ادامه این نشست دکتر پورمند نایب رسید نایب رئیس انجمن اورولوژی ایران به پیشرفت های انجام شده در زمینه ناباروری پرداخت.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار به ترتیب ۷۹/۲ و ۷۴/۲ در مقیاس سال میزان آخرین سن امید به زندگی در زنان و مردان تعریف شده است.
پورمند ضمن با اهمیت خارج خواندن مشکلات پرورشی در مردان و نوزادان گفت: امروز با انجام سونوگرافی که بی خطر ترین و ارزان ترین راه است می توان به تشخیص بسیاری از بیماری ها قبل از علائم بیرونی پرداخت که از جمله آنها تشخیص عدم تشکیل اعضای تناسلی یا بخشی از آن از هفته شانزدهم بارداری است.
دکتر پورمند ضمن هشدار برای مهم دانستن بیماریهای مردان تاکید کرد: توصیه میکنیم حتی اگر آقایان یک بار هم در ادرارشان خون ببیند حتما به پزشک مراجعه کنند.
در ادامه دکتر آیتی از متخصصان بخش ارولوژی با بیان اینکه زنان در مورد بیماری های خود با دقت تر از مردان عمل می کنند گفت: زنان در مورد بیماری هایشان بیشتر به پزشک مراجعه می کنند اما مردان در این زمینه بی توجهی می کنند و یکی از دلایل بروز افزایش سرطان ادراری در چند سال اخیر همین موضوع است.
وی آگاهی دادن در مورد بیماری ها قبل از بروز علائم را بسیار مفید عنوان کرد و گفت: در مورد تشخیص سرطان اگر زودتر این اقدام صورت بگیرد هم بار مالی خانواده کم میشود هم آرامش روانی بر خانواده حاکم می گردد.
آیتی با بیان ابنکه نباید بیمار های مردان را به بیماری های مردان محدود کرد گفت: بسیاری از بیماری های مردان مانند بیماری های جنسی به خانواده،دیگران و جامعه منتقل می شود بنابراین هفته سلامت مردان بهانه ای برای توجه بیشتر به این مشکلات است