به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت خراسان نوشته است: بالاخره بانک مرکزی دست از سانسور آمار نرخ رشد اقتصادی سال 94 برداشت و صریحا اعلام کرد که اقتصاد کشور در این سال با رکود مواجه بوده است. اما مسئله فقط رکود در این سال نیست؛ طبق آمار بانک مرکزی، مقایسه نرخ رشد منفی 3.1 درصدی بخش غیرنفتی اقتصاد با سالهای قبل از آن حکایت از آن دارد که در سال 94 بی سابقه ترین رکود 28 سال اخیر (از سال 67 به بعد) بر بخش غیرنفتی اقتصاد حاکم بوده است.
جالب است که برخی تلاش می کردند مدام از عبور از رکود بگویند و با استناد به آمار مرکز آمار ( که به دلیل خالی بودن برخی ارقام جدولِ محاسبات ملی و همچنین مشخص نبودن مقدار تولید سال قبل محل خدشه بود) از رشد اقتصادی در این سال بگویند. متاسفانه دولت و بانک مرکزی – یا برخی گروه ها در این دو نهاد- بانک مرکزی را مجبور کردند تا بعد از انتشار آمار رشد 3 درصدی سال 93، سکوت کند. این نهاد تا دیروز تمام آمارهای اقتصادی فصلی – از جمله نماگرهای اقتصادی- را بدون ذکر نرخ رشد سال 94 اعلام می کرد. اقدامی که صدای بسیاری را درآورده بود؛ حتی صدای حامیان سیاسی دولت را که انتقادات بسیار به عملکرد اقتصادی داشتند.
بانک مرکزی سکوت کرد، مرکز آمار بدون ذکر مقادیر پایه از رشد اقتصاد گفت و برخی مدام دم از رشد اقتصادی زدند. مردم اظهار تعجب کردند و آمار را به سخره گرفتند. کارشناسان هم با تاخیر بسیار از رکود عمیق سال 94 خبردار شدند و تهیه و اجرای سیاست های ضدچرخه ای با تاخیر و ناقص – آن هم بعد از نامه بی سابقه 4 وزیر- انجام شد و سرانجام یکی از عمیق ترین رکودهای غیرنفتی تاریخ کشور به ثبت رسید.
سوال این است که چرا یک نهاد تخصصی باید اینگونه رفتار کند؟ مگر نمی دانستند که روزی همه چیز روشن خواهد شد؟ مگر نمی دانستند که ناهمخوانی آمار و معیشت مردم، مردم را به همه چیز بدبین خواهد کرد، حتی آمار مثبت واقعی بعدی؟ مگر نمی دانستند که زمستان تمام می شود و روسیاهی می ماند برای زغال؟