به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محبت و دوستی با همنوعان مهمترین عامل تداوم ارتباط متقابل است. تأثیر این عنصر گرانقدر الهی در ارتباطات اجتماعی به قدری بالاست که حتی در مدلهای مدرن مدیریت روز دنیا جزو سرفصلهای مهم شیوههای مدیریتی از آن یاد میشود؛ تا جایی که در آمارهای به دست آمده در راستای بهرهگیری از این شیوه مدیریتی دیده شده است که میانگین تولید و توسعه محل کار به شدت افزایش یافته است. در واقع اندیشمندان به این نتیجه رسیدهاند ایجاد صفا و صمیمیت و ایجاد فضایی از محبت و دوستی بین کارکنان مهمترین عامل افزایش میانگین کارایی مجموعه است.
از سوی دیگر خداوند متعال و نیز اهلبیت عصمت و طهارت(ع) در صورت کلی این شیوه را مورد توجه قرار دادهاند. اگر پیامبر گرامی اسلام(ص) در مدیریت جامعه اسلامی به این اندازه موفق بودهاند، این موضوع در گروی عنصر حب و رحمت حضرت بود. خداوند در بخشی از آیه159 آلعمران خطاب به پیامبر(ص) میفرماید: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ؛ پس به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعاً از پیرامون تو پراکنده مى شدند.» لذا بجاست با لوازمی که باعث ایجاد حب و دوستی میشود آشنا شد تا در پرتو آن علاوه بر رضایت خداوند بتوان به عالیترین نوع تعامل دست یافت.
از سوی دیگر خداوند متعال در آیهای دیگر از قرآن در مقام راهکار تعامل با سایرین میفرماید: «وَقُلْ لِعِبَادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّیْطَانَ یَنْزَغُ بَیْنَهُمْ إِنَّ الشَّیْطَانَ کَانَ لِلْإِنْسَانِ عَدُوًّا مُبِینًا؛ و به بندگانم بگو آنچه را که بهتر است بگویند که شیطان میانشان را به هم مى زند زیرا شیطان همواره براى انسان دشمنى آشکار است؛ (اسراء53)
بر اساس این آیه گفتوگوی زیبا با مردم راهکار تعامل سالم است و در روایات «قول أحسن» را اینگونه فرمودهاند که «با مردم به نیکوترین سخنى که دوست دارید با شما بگویند سخن بگویید.» و از سوی دیگر خداوند شیطان را عامل برهمزدگی روابط سالم معرفی کرده است.