به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم تشییع پیکر مرحوم فیروز زنوزی جلالی از نویسندگان پیشکسوت کشورمان که پنجم اردیبهشت ماه بر اثر ابتلا به بیماری سرطان ریه درگذشت، در حوزه هنری برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم جمع کثیری از نویسندگان و هنرمندان از جمله محسن پرویز، کامران پارسی نژاد، راضیه تجار، محمدعلی گودینی، محسن مومنی شریف و جمعی از شاعران کشومان حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم ، راضیه تجار نویسنده کشورمان گفت: فیروز زنوزی جلالی ناخدای یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نویسنده، منتقد، مدرس داستاننویسی و دوست عزیز سلام و خداحافظ، سلام به تو که میدانیم هم اکنون اینجا هستی و نظارهگر، سلام به تو که سالهای دور به حوزه هنری آمدی، نوشتی و به نسل بعدی آموختی. سلام به تو که دوستدار ادبیات بودی و در کشمکش واژگان آثاری خلق کردی که مانا میماند.
تجار سپس خطاب به زنوزی جلالی ادامه داد: تو هم مرد خانواده بودی و دلنگران آنها و هم دل نگران ادبیات و داستان و فرهنگ برای همین هم بود که با آموختن آنچه که میدانستی و تجربه کرده بودی به کمک نسل جوان آمدی. امروز همه جمع شدهایم تا بگوییم تو تنها نیستی و تمام دوستان و شاگردانت تا آخرین دم پا به پایت آمدهاند. مردم قدرشناس کسانی هستند که آثار ماندگار برایشان خلق کردهاند.
در ادامه مراسم محمدرضا سرشار با اشاره به اینکه سرانجام زنوزی جلالی به ایستگاه آخر رسید و همه ما دیر یا زود به او خواهیم پیوست، گفت: زنوزی جلالی پس از تحمل ماهها رنج بیماری همچنان نویسنده پرانگیزهای بود که حالا از این التهاب و کشمکش و تلاش فارغ شده است و اکنون در عالمی دیگر به این روزمرگیهای سرگرمکننده مینگرد. اکنون دست او از هر اقدام و عملی کوتاه شده و تنها آنچه که کاشته است همراه او است. به فرزندان و نوادگانش و آثار داستانی که از خود به جای گذاشته با هر کتابی که به یاد خدا و در راه خدا نوشته و همچنان خواننده دارد ثوابی برایش انگاشته میشود.
رئیس انجمن قلم ایران گفت: زنوزی هرگز پای هیچ بیانیهای را علیه نظام و انقلاب امضا نکرد همچنین اهل ورود به کشمکشهای سیاسی نبود. او با وزارت ارشاد و محافل فرهنگی همه دولتها همکاری میکرد.اوهمیشه اندیشه استوار خودش را داشت و بهترین محفل برایش محافل ادبی مثل حوزه هنری بود.
محمدرضا سرشار، رئیس انجمن قلم ایران در این مراسم گفت: زنوزی هرگز پای هیچ بیانیهای را علیه نظام و انقلاب امضا نکرد همچنین اهل ورود به کشمکشهای سیاسی نبود. او با وزارت ارشاد و محافل فرهنگی همه دولتها همکاری میکرد.
سرشار ادامه داد: بازماندگان وفرصتطلبانی که میخواهند میراثدار اندیشه و شخصیت او باشند دست از کار خود بکشند. هیچ متوفایی وکالتی برای بهرهبردای از شخصیتش به دیگران نداده است. اجازه بدهید آثار و گفتههای او ملاک سنجش اندیشههایش و قضاوت درباره آنها باشد.
این نویسنده در پایان گفت: هنرمندان نیز مانند خیلی از اقشار وظیفه دارند به انقلاب و نظام خدمت کنند. انجام این وظیفه حقی برای کسی ایجاب نمیکند. هر هنرمندی که تا وقتی که زنده است بابت همه فعالیتهایی که انجام داده و آثاری که خلق کرده اجرتش را گرفته است و ادعای طلبکار بودن از نظام و مردم برای انجام کار هنری صحیح نیست.
در این مراسم همچنین پیامی ازسوی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران (دریادار سیفالله سیاری) قرائت شد و حجتالاسلام والمسلمین غیاث بر پیکر او نماز خواند.
مراسم یادبود مرحوم زنونی جلالی روز شنبه 9 اردبیهشت ماه از ساعت 16 الی 30/17 در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار می شود.
نویسنده رمان «برج 110» از پاییز 94 به بیماری حاد ریوی مبتلا شد و در 5 اردیبهشت به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستان مسیح دانشوری جان به جان آفرین تسلیم کرد.
رمان «برج 11000» او سال گذشته از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی و با همکاری انتشارات علمی ـ فرهنگی در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شده بود. زنوزی جلالی، علاوه بر برگزیده شدن رمان «مخلوق»اش در سال 87 از سوی جایزه جلال آلاحمد، عضو هیات علمی جایزه ادبی پروین اعتصامی در سال 95 نیز بود.