به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو کیوان ابراهیمی نماینده دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا و مسئول کمیته حقیقت یاب تز حسن روحانی در کانال تلگرامیاش نوشت:
با پیگیری دانشجویان ایرانی در امریکا، دانشگاه اسکاتلندی از موضع پیشین خود عقبنشینی کرد. اعلام وصول مدارک گستردهی مدعی تقلب در رسالهی دکترای حسن روحانی و برخورد با این فرد در صورت صحت مدارک متن ترجمه شدهی ایمیل دریافتی از خانم Jan Hulme، دبیر و معاون نظارتی رئیس دانشگاه کلدونین گلاسکو بدین شرح است:
«جناب آقای ابراهیمی
این پاسخی است به ایمیل قبلی شما به کارکنان دانشگاه کلدونین گلاسکو در خصوص تز دکترای آقای حسن روحانی و همچنین ایمیل قبلی خودتان به بنده و دیگر کارکنان دانشگاه.
با توجه به اعتقاد مسلم شما مبنی بر خودداری این دانشگاه از ارائهی تز مورد نظر، اجازه میخواهم شفاف بگویم که از سال 1998 یعنی از زمان پذیرش آن، این تز همواره به صورت کامل در اختیار کتابخانه دانشگاه بوده و هست. این تز هم مانند بسیاری از تزهای دیگر تنها به صورت نسخهی چاپ شده موجود است. وقتی آقای روحانی در ژوئن سال 2013 برای احراز پست فعلیشان انتخاب شدند، این دانشگاه در پیگیری درخواستهای رسیده از نهادهای مختلف از جمله رسانهها برای بازبینی کار ایشان تسهیل به وجود آورد.
در زمان انتخاب دکتر روحانی، پوشش رسانهای و تحقیق و تفحص کاملی در این باره صورت گرفت و سوالاتی از سوی شبکههای CNN و BBC، روزنامه تایمز و دیلی تلگراف و بسیاری از شبکههای دیگر ملی و بینالمللی مطرح شد که دانشگاه به آنها پاسخ داد. بسیاری از این سوالات به شماری از چکیدههای منتشرشده از تز مورد نظر مربوط میشدند. همچنین معلوم شد آثاری که این تز از آنها بهره برده اما به این چکیدهها مربوط نمیشدند، مورد تایید قرار گرفته و در خود این تز به آنها ارجاع شده است. هرگز تاکنون مدرکی قابل توجه مبنی بر سرقت علمی در تز آقای روحانی در اختیار ما قرار نگرفته است.
شما امروز 12 می 2017 مستندات بسیار گستردهای را برای بنده ارسال کردید که مدعی وقوع سرقت علمی اند. بنده وصول این مدارک را تایید میکنم. ما سرقت ادبی را تخلفی بسیار بزرگ میدانیم و اسناد و مدارک دال بر انجام شدن چنین خلافی از سوی هر دانشجو یا فارغ التحصیلی، طبق موازین سیاستهای مربوطه بررسی میگردد.
ارادتمند
یان هیوم
دبیر و معاون نظارتی رییس دانشگاه کلدونین گلاسکو»
توضیح تکمیلی: تا قبل از رسانهای شدن نتیجهی بررسیهای تیم پروژه در وبسایت روزنامهی تایمز لندن (goo.gl/rUVNOj)، علیرغم پیگیریها هیچگونه جوابی توسط دانشگاه به ما وصول نشده بود؛ اما تنها چند روز پیش و پس از این انتشار رسانهای پاسخ فوق را از سوی مقام عالیرتبهی دانشگاه دریافت نمودیم. با توجه به شواهدی که در دست ماست، خبرنگاران سایر رسانههای غربی نیز از موضوعِ بسیار حائزِ اهمیتِ این سرقت علمی کاملاً مطلع بوده اما به دلیل تاثیرگذاری بر انتخابات ایران، فعلاً از پوشش خبری گستردهی آن خودداری میکنند.
هیچ بعید نیست که پس از مشخص شدن نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری در ایران، این رسانهها به صورت گسترده اقدام به پوشش رسانهای کرده و فشار بیشتری را بر دانشگاه اسکاتلندی وارد کنند. در نهایت ممکن است دانشگاه علی رغم میل پیشین خود، همین برخوردی را با قضیه بکند که در ایمیل معاون رئیسش آمده: به حساب آوردن سرقت علمی تز حسن روحانی به عنوان تخلفی بسیار بزرگ و اعمال موازین سیاستهای مربوطه در قبال ابطال کامل این مدرک دکترا...
این اتفاق در صورت پیروزی آقای روحانی در انتخابات جمعه معادل خواهد بود با یک رسوایی بینالمللی برای رئیس جمهور تازه انتخاب شدهی دوازدهم و بروز بحران در کشور و تکرار ماجرای استیضاح و عزل مرحوم علی کردان، این بار در رتبهای بالاتر از وزیر...