به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بیزینس تایمز، با توجه به افزایش تولید نفت از نیجریه گرفته تا آمریکا و در نتیجه روند افزایشی مازاد عرضه موجود به بازار جهانی قیمت نفت در حال نزدیک شدن به دوران پیش از توافق اوپک است.
در اوخر سال 2016، کشورهای عضو اوپک و کشورهای عمده تولیدکننده نفت غیرعضو اوپک با هدف بالا بردن قیمت نفت توافق کردند تا در مجموع 1.8 میلیون بشکه روزانه از عرضه نفت به بازار جهانی بکاهند، اما به نظر میرسد، با افزایش تولید نفت از سوی برخی کشورها نظیر آمریکا و نیجریه تأثیر این توافق بر بازار در حال کاهش است.
در بازار نفت نیویورک قیمت نفت اگر چه طی روز جاری کاهش اندکی را تجربه کرد، اما در طول هفته گذشته 4.3 درصد کاهش داشته است.
آمارهای رسمی منتشر شده توسط دولت آمریکا نشان میدهد ذخایر نفت خام و سوخت در آمریکا برخلاف انتظارات افزایش یافته است. از سوی دیگر انتظار میرود تا سال 2018، روند تولید نفت آمریکا افزایشی بوده و سال آینده میلادی از 10 میلیون بشکه در روز عبور کند.
در نیجریه نیز شرکترویال داچشل محدودیت صادرات نفت در این کشور را که حدود یک سال از اعمال آن میگذرد، لغو کرد. با این تفاسیر به نظر میرسد، قیمت نفت در حال از دست هر آنچه در پی توافق اوپک به دست آورده بود است. تداوم مازاد عرضه نفت به بازار جهانی در کنار افزایش حفاری در آمریکا فشار نزولی را بر قیمت نفت افزایش داده است. حتی طی هفته گذشته که شاهد تشدید بحران سیاسی در خاورمیانه بودیم نیز قیمت نفت پایین ماند.
دنیل هینز کارشناس مؤسسه بانکی نیوزیلند استرالیا معتقد است خبری از کاهش چشمانداز افزایش تولید و ذخایر نفت نیست.
از سوی دیگر لیبی نیز تولید نفت خود را از میدان نفتی شراره از سر گرفته و طی سه روز آینده تولید نفت شرکت ملی این کشور به میزان معمول باز میگردد.