به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان بسیار توصیه شده و برای آن پاداشی عظیم وعده داده شده است.
خوب است که در کنار تلاوت و ترتیل آیات قرآن قرآن، توصیه های خداوند در قرآن برای ساختن یک سبک زندگی سلامت و دینی را هم مورد بررسی قرار دهیم. ممکن است در مطالعه روزانه قرآن این نکات به چشم ما نیامده باشد، حال آنکه طبق وعده الهی این کتاب برای هدایت بشر در همه زمان ها کارگشاست و نکات کلیدی بسیار جالبی در آن وجود دارد.
در طول ماه مبارک هر روز یک توصیه قرآن برای فرد مومن را منتشر می کنیم.
ظلم پذیری ممنوع!
یکی از آفات و مشکلاتی اخلاقی و رفتاری، که ممکن است افراد انسانی و سیستم های سیاسی، حکومت ها و حرکات اجتماعی به آن دچار شوند، ارتکاب ظلم و ستم است. این رفتار سبب می شود طبقات اجتماعی و افراد به ظالم و مظلوم، بالا دست و فرو دست و برخوردار و محروم تقسیم شوند و در نتیجه جامعه به جای اینکه محل و فضایی برای رفتار انسانی، تعامل صحیح و مکانی برای پیشرفت و ترقی فضایل اخلاقی و معنوی و مادی گردد، به مکانی ناسالم و ناامن و غیر انسانی تبدیل می شود که مردم ساکن در آن، به ویژه آنان که ارتباطی با هسته و مرکز قدرت ندارند روز به روز بیشتر احساس ناامنی و محرومیت از حقوق انسانی و اوّلیه به آنان دست دهد.
قرآن کریم حداقل برای ما مسلمانان، منشور زندگی و حیات فردی و اجتماعی بوده و ما معتقدیم مشکلات و معضلات فردی، اجتماعی و سیاسی و … خویش را با مراجعه به آن و کسب رهنمودی از آن چارهجویی می نماییم. پس در این جا به بیان راهکار قرآنی برای مقابله با ظلم و ظالمان می پردازم.
خداوند متعال در آیه ۳۹ سوره شوری می فرماید:
متن آیه:
« وَالَّذِینَ إِذَا أَصَابَهُمُ الْبَغْیُ هُمْ یَنْتَصِرُونَ»
معنی آیه:
و کسانی که هر گاه ستمی به آنها رسد، ( تسلیم ظلم نمی شوند و ) یاری می طلبند!