حسین دُر، رئیس اتحادیه تامین نیاز صنایع پاییندست پتروشیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در پاسخ به سوال در مورد استدلال مسئولین مبنی بر ایجاد اشتغال بیشتر در صنایع بالادست نفت نسبت به صنایع پاییندست؛ بیان داشت: بالاترین میزان اشتغال در صنایع پایین دست پتروشیمی اتفاق می افتد اما این یک زنجیره هست.
وی افزود اگر شما یک هرم در نظر بگیرید، ابتدا در بالاترین بخش هرم، بخش توسعه میادین نفت و گاز قراردارد. بعد از آن بخش «پاییندست نفت» قرار دارد که شامل پالایشگاهها و امثالهم هست. پایینتر از آن هم عبارت است از بالادست پتروشیمیها؛ و در نهایت در قاعدهی هرم صنایع پاییندست پتروشیمی قرار دارد.
حسین در تأکید کرد: با این اوصاف روشن است که بالاترین ضریب اشتغال در صنایع پاییندست پتروشیمی محقق می شود. یعنی این هرم را شما بر عکس تا بالا پیش بروید اشتغال کم و کم تر میشود. پس از لحاظ اشتغال به ترتیب نزولی میشود: صنایع پایین دست پتروشیمی، صنایع بالادست پتروشیمی صنایع پایین دست نفت و صنایع بالادست نفت.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که بعضی میگویند اگر توتال در بالادست نفت سرمایه گذاری کند برای مهندسان ایرانی هم اشتغال ایجاد میشود خاطر نشان کرد: متاسفانه قرار داد با توتال عمومی نشده و اگر عمومی شود میتوان درباره جزئیات ان و میزان اشتغالی که ایجاد میشود نظر داد.