شبکه مستند با ۴ اثر در بخش مسابقه نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران حضور دارد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «آثار عجم»، «آقای هرتز»، «آوانتاژ» و «پره» از تولیدات شبکه مستند به بخش مسابقه آئین بزرگ سینمای مستند راه یافتند.
«آثارعجم» به تهیه کنندگی و کارگردانی حسن نقاشی از تولیدات شبکه مستند سیماست که به سرگذشت فرصت الدوله شیرازی شاعر، نقاش و باستان شناس عهد قاجار و نویسنده کتاب معروفی به همین نام میپردازد.
کتاب «آثار عجم» مجموعهای از نقوش، خطوط و نمادهای پارسی است که فرصت الدوله شیرازی بعد از تحمل ۲۰ سال سختیهای فراوان نوشته و در تعدادی محدودی منتشر شده است.
محمود پاک نیت و علی جعفری نجف آبادی راوی «آثار عجم» هستند و از دیگر عوامل آن میتوان به حامد سعادت تصویربردار، جاوید مهریزی زاده صدابردار، مینا مشهدی صداگذار و محمد حسین صالحی ابرکوهی کارشناس اشاره کرد.
«آقای هرتز» به تهیه کنندگی و کارگردانی صادق داوری فر نیز به ابعاد مختلف زندگی فردی میپردازد که عشق عجیب و غریبی به رادیو دارد و انواع و اقسام مسیرها را طی میکند تا بتواند به عنوان یک مجری و گوینده در رادیو با مردم ارتباط برقرار کند.
این فیلم در شبکه مستند تولید شده است، صادق داوری فر نویسنده و کارگردان، علی جانب الهی، صادق داوری فر تحقیق، مهدی آزادی تصویربردار، حسن شبانکاره صدابردار، محدثه گلچین عارفی تدوینگر از عوامل تولیدش هستند.
«آوانتاژ» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد کارت از دیگر مستندهای تولید شده در شبکه مستند سیماست.
این مستند ۷۰ دقیقهای را میتوان جز آثار ارزشمند و اثرگذار سینمای مستند ایران در ژانر اجتماعی طی چند سال اخیر دانست.
این فیلم داستان بهبودی و رهایی کارتن خوابهای بهبود یافته اعتیاد است که از آخرین و تلخترین نقطه برخاسته و به نبرد با زندگی پرداخته اند، بازی فوتبال با تیم پیشکسوتان استقلال تهران نماد همین نبرد در «آوانتاژ» است.
از عوامل اصلی این مستند میتوان به جواد رزاقی زاده تصویربردار، مهدی کارت صدابردار، امین مختاری و مهرداد خانی دستیاران کارگردان و سجاد عسکری عکاس اشاره کرد.
«پره» به تهیه کنندگی مجتبی شاهسوند و کارگردانی بابک بهداد از دیگر تولیدات شبکه مستند نیز در بخش مسابقه نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران حضور دارد.
«پره» یکی از قسمتهای مجموعه مستند «دسترنج»، درباره ماهیگیران شهرستان لنگرود استان گیلان است.
از عوامل این مستند میتوان به محمد ورزنده فیلمبردار، ساسان زالی صدابردار، محمد قائمی تدوینگر و رضا نوری مدیر تولید اشاره کرد.
نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران ۱۹ شهریور با اهدای نشان ویژه این جشن برای اولین بار و با دعوت از مستندسازان کشور برگزار میشود.