راه آهنهای کشورهای ایران، آذربایجان، اوکراین، گرجستان و لهستان پروتکل نشست کمیته هماهنگی توسعه مسیر حمل و نقل بین المللی جنوب-غرب را به امضا رساندند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری آذرنیوز، راه آهنهای کشورهای ایران، آذربایجان، اوکراین، گرجستان و لهستان روز ۷ سپتامبر پروتکل نشست کمیته هماهنگی توسعه مسیر حمل و نقل بین المللی جنوب-غرب را به امضا رساندند.
این سند همکاری توسط سعید محمدزاده، رئیس هیئت مدیره و رئیس راه آهن جمهوری اسلامی ایران، جاوید قربانو، رئیس راه آهن آذربایجان، اوگنی کراتسوف، سرپرست هیئت مدیره راه آهن اوکراین، ولادیسلاو شزپکووسکی، مدیر امور شرکتی راه آهن دولتی لهستان و مومکا باختادزه، مدیرکل و رئیس هیئت مدیره راه آهن گرجستان، به امضا رسید.
رئیس راه آهن آذربایجان با بیان اینکه مسیر جنوب-غرب دارای پتانسیل بالایی است افزود: «ما میخواهیم این مسیر را توسعه دهیم... قدم اصلی در جذب محمولههای باری بیشتر است و بدین منظور هر کدام از کشورهای همکاری کننده راه آهن و زیرساختهای بندری خود را توسعه میدهند.»
سرپرست هیئت مدیره راه آهن اوکراین نیز گفت، امضا این پروتکل بعد از دو سال همکاریهای فشرده در میان کشورهای مشارکت کننده در این پروژه صورت گرفته است.
مدیر امور شرکتی راه آهن دولتی لهستان هم تاکید کرد که کشورهای مشارکت کننده این مسیر را در بازار حمل و نقل منطقهای پرطرفدار خواهند کرد و اینکه سایت اینترنتی کوریدور جنوب- غرب راه اندازی شده است.
رئیس هیئت مدیره راه آهن گرجستان هم گفت، مشارکت کنندگان در این پروژه نرخهای واحدی را ارائه خواهند کرد که به جذب محمولههای بیشتری به این مسیر بین المللی کمک خواهد کرد.
رئیس راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم گفت، طرف ایرانی توسعه این مسیر را ترویج میکند و زیرساختهای مربوط به آن را در داخل کشور توسعه خواهد داد.
نقش اصلی کوریدور جنوب- غرب تحقق حمل و نقل کالا بین کشورهای اتحادیه اروپایی و هند است.
این کوریدور از کشورهای ایران، آذربایجان، گرجستان، اوکراین و لهستان عبور میکند و زمان ارسال کالا بین اروپا و هند را کاهش میدهد. کالاها از این مسیر ترانزیتی ۱۵ روزه به مقصد میرسند.