حدادعادل ضمن اشاره به عصرانههای ادبی تصریح کرد: کاری که خبرگزاری فارس با برگزاری عصرانه های ادبی انجام داد تا حدی جبران ضعف و نقیصه در عرصه ادبیات بود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یکصدمین «عصرانه ادبی فارس» با عنوان صد دفتر مشتاقی عصر امروز در این خبرگزاری با حضور چهرههای فرهنگی و ادبی برگزار میشود.
*شهریار نمونه یک آذربایجانی ایرانی و آذربایجانی ایرانی است
غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یکصدمین «عصرانه ادبی فارس» اظهار داشت: از خبرگزاری فارس بابت چنین نشست مؤثری تشکر میکنم، که همزمان با روز شعر فارسی شاهد صدمین نشست از عصرانههای آن هستیم.
وی ضمن اشاره به اینکه 27 شهریور روز درگذشت شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب پارسی نامیده شده است، گفت: در این برنامه آقای رضا شیبانی از شاعران آذربایجانی حضور دارند. براین اساس عرض میکنم شهریار نمونه والای یک آذربایجانی ایرانی است و باید گفت یک ایرانی آذربایجانی است. او به زبان مادری خود عشق ورزید و با آن صحبت کرد اما میدانیم که زبان فارسی، زبان رسمی کشور است. ولی او میداند که به هر زبانی هرچه بگوید باید برای ایران شعر بگوید و شهریار چنین رفتاری در ایران و در دوران معاصر ما دارد به همین سبب روز شعر فارسی به نام او نامبردار شده است.
به گفته رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی سال 42 بنده وارد دانشگاه تهران شدم حدود 55 سالی میشود که طی این مدت فضا را رصد میکردم. من طی این سالها فعالیتهای جریانهای اسلامی، غیر اسلامی و ضد اسلامی را همیشه رصد میکردم که رقبای ما و مخالفان ما خوب هوای همدیگر را داشتند اما ما،کاری به کار یکدیگر نداریم. مثلاً یادم هست در سالهای پیش از انقلاب آنها چطور جریانسازی میکردند و یا یک جریان را چطور بزرگ میکردند و یا یک چهره از میان خودشان را چطور برجسته میکردند.
حدادعادل افزود: در همان دوران یکی از آنها رمانی منتشر کرد و بعد در تمام رسانههایشان آن را نقد و معرفی کردند حتی برای نویسنده بزرگداشت میگرفتند هوای یکدیگر را بسیار داشتند در حال حاضر هم همینگونه است در حالی که حاکمیت با نیروهای انقلاب است اما همان جماعت و جریان با دگردیسی فکری و سیاسی که در آنها رخ داد باز همینگونه عمل میکنند.
*قبل از انقلاب ساواک فعال بود تا کتب انقلابیها دیده نشود اما پس از آن چرا کتابها دیده نمیشود
به گفته وی این طیف همیشه هوای یکدیگر را داشتهاند اما ما از این حیث ضعیفیم و قدر داشتههایمان را نمیدانیم و داشتههایمان را معرفی نمیکنیم و گویی یک نوع خودباختی و احساس حقارت داریم که هرچه داریم هم به چشمان هم نمود نمیکند.
این مقام مسئول ابراز داشت: امروز اگر کسی کتابی مینویسد خودش باید به نفر دیگری التماس کند که در مورد کتاب من چیزی بگو یا بنویس. ممکن است یک کتاب حاصل 2 سال یا بیش از 50 سال کار فکری یک نویسنده باشد اما قدر دانسته نمیشود. ما میگوییم پیش از انقلاب ساواک فعال بود و امکان آن نبود که بدینگونه پرداخته شود اما پس از انقلاب که کشور به دست ما بوده است.
*فردی چون حسین قرایی لازم است تا عاقلان بهره برند
حدادعادل همچنین ضمن اشاره به عصرانههای خبرگزاری فارس تصریح کرد: کاری که خبرگزاری فارس انجام داد تا حدی برای جبران این ضعف و نقیصه بود. البته در این راستا موسسه فرهنگی رسانهای اوج هم طی سالهای اخیر همتی از این حیث انجام داد که از هر دو تشکر میکنم و میخواهم بگویم این نوع کارها تقویت شود، گسترش یابد و عمق پیدا کند و همیشه هم فردی چون حسین قرایی لازم است تا عاقلان بهره برند.