علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی ساکن لندن در همایش سیاست در عصر رسانه گفت: پس از فروپاشی بلوک شرق، با یک امپراطوری انحصارطلب و توتالیتر سروکار داریم در واقع امروز سرمایه داری جهانی هیچ نقطهای خارج از این نظام را تحمل نمیکند حتی اگر این نقطه کشوری کوچک مانند کوبا باشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی ساکن لندن امروز در همایش سیاست در عصر رسانه که توسط بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد در گفتگوی تصویری با حاضرین در این همایش با بیان اینکه نباید از نقشی که رسانه در عصر جدید برای امپراطوری بازی میکند غافل شویم افزود: از سال ۱۹۹۰ که با فروپاشی بلوک استبدادی شرق جهان تک قطبی شد با یک امپراطوری تمامیتها انحصارطلب و توتالیتر سروکار داریم در واقع امروز سرمایه داری جهانی هیچ نقطهای خارج از این نظام را تحمل نمیکند حتی اگر این نقطه کشوری کوچک مانند کوبا باشد.
وی با اشاره به اینکه نوک پیکان جهانی شدن نظامی گری ابرقدرت هاست گفت: سالانه ۷۰۰ میلیارد دلار هزینه نظامی آمریکاست که این همچنان مسئله اصلی است.
علیزاده گفت: مسئله دیگری که وجود دارد سازمان تجارت جهانی است که استعمار را به شکل عمیقتر انجام میدهد در واقع وقتی که شرکتهای چند ملیتی وارد کار میشوند کشورها عملا قدرتی نخواهند داشت و این در حالی است که ما امروز از استقلال حرف میزنیم و آن را همچنان موضوع اصلی میدانیم و برای آن شهید میدهیم، ولی وقتی که سرمایه گذاریهای بزرگ انجام میشود دیگر دولت ملی از حیز انتفاع ساقط میشود.
تحلیلگر سیاسی شبکه بی بی فارسی اضافه کرد: امروز ملت ۸۰ سالهای مانند عربستان سعودی ملت ۱۰۰ سالهای مانند ترکیه و ملت قدیمی مانند ایران داریم که توانسته اند خودشان را بنا بر هر علتی در مقابل طوفانی جهانی شدن منسجم و مقاوم کنند.
علیزاده با بیان اینکه امروز غرب به دنبال این است که از شکافهای موجود در ملتی مانند ایران که با انقلاب اسلامی به سمت مستقل شدن حرکت میکند بهره برداری انجام دهد، افزود: آنها تک تک این شکافها که شامل شکافهای قومیتی، شکافهای جنسیتی، شکافهای فرهنگی نظیر شکافهای موجود بین بخشهای سنتی، مدرن و مذهبی است، میشود و گروههای سیاسی هستند را شناسایی و به شکلی اقدام به کلنگی کردن فرهنگ میکنند و وقتی که این فرهنگ کلنگی شود از طرف دیگر حمله خیلی پیچیده نیست.
وی با اشاره به اینکه در عصر رسانه، رسانهای مانند بی بی سی همچون یک پورشه و یا یک هواپیمای اف ۳۲ که جدیدترین هواپیمای موجود محسوب میشود، تصریح کرد: بی بی سی رسانهای است که حتی مشابه آن در آمریکا وجود ندارد.
علیزاده خاطرنشان کرد: براساس رنکینگ و درجه بندی که از قدرت نرم نقاط مختلف صورت گرفته انگلستان بیشترین قدرت نرم را داراست و دلیل آن هم رسانه بی بی سی است در واقع بی بی سی یک قدرت نرم است.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ که بی بی سی فارسی راه اندازی شده مسائل زیادی را مطرح کرده و این رسانه بر روی شکافهای بسیاری در ایران سرمایه گذاری میکند و البته هدف آنها یارگیری از افکار عمومی داخل ایران در زمینه بحرانهای مختلف همچون بحران هستهای است.
وی افزود: در واقع بی بی سی فارسی هر جایی که نارضایتی وجود دارد و خیلی از این نارضایتیها هم به حق هستند آنها را شناسایی و به معترضین بها و صدا میدهد و در واقع حرف آنها را منعکس میکند و در میان آنها دست به یارگیری میزند و بعد در بین افکار عمومی میگوید که تمام بدبختیها به خاطر این است که شما انرژی هستهای دارید، شما توان موشکی میخواهید، شما در منطقه در مقابل آمریکا ایستاده اید و شما با حزب الله، حماس و حشد الشعبی از نظر عقیدتی متحد هستید.
وی با بیان اینکه انگلیس برای قطع رابطه بین ایران و حزب الله و قطع حمایت مردم ایران از انرژی هستهای به طور مستقیم اقدام نمیکند و تلویزیون نمیسازد، افزود: آنها تلویزیون میسازند تا بر روی نارضایتی هایی که در بین مردم ایران مشروعیت دارد کار کند که از جمله این نارضایتیها میتوان به مفاسد اقتصادی و یا ژن خوب اشاره کرد. در هر حال نارضایتی در ایران وجود دارد، چون این کشور ۴ دهه است که در مقاومت میباشد و از طرفی از لحاظ اقتصادی تحریم بوده با این وجود آن چیزی که میتواند از این کشور دفاع کند رسانههای داخلی هستند. معتقدم که رسانههای داخلی باید ببینند که طرف مقابل کجا را هدف قرار داده است.
تحلیلگر سیاسی با تاکید بر اینکه باید به جنگ نرم هوشمندانه و متفاوتتر نگاه کنیم گفت: آن چیزی که من را بیشتر از بی بی سی میترساند شبکه من و تو است، چون به طور مستقیم هیچ حرفی را نمیزند در واقع این شبکه با ارائه تصویری دروغین خواست و میل را عوض میکند و اینجا دیگر مقاومت خیلی خیلی سخت میشود.
علیزاده بیان کرد: حساسیت زدایی از تمامیت ارضی حساسیت زدایی از مفاهیم سنتی و دینی که تمامیت ارضی را به هم وصل میکند و سرمایه گذاری بر روی شکافها به گونهای که میبینیم تجزیه طلبی را حساسیت زدایی کرده است از جمله اقداماتی هستند که رسانههای مقابل انجام میدهند.
وی با بیان اینکه نگاه ما به جنگ نرم نگاه نرم نبوده بلکه یک نگاه سخت بوده است و شکل کاریکاتوروار آن هم حمله و جمع آوری دیشهای ماهواره است تصریح کرد: هر جا که جنگ نرم با ابزار سخت به هم گره خورده اند مثل مشتی است که میزنیم، اما نیروی آن برمی گردد و به صورت خودمان میخورد در این راستا همچنین میتوان گفت که در دو سه دهه گذشته کسانی که به خاطر تفکرشان که خیلی هم ضد ملی و ضد ایرانی بوده دستگیر شده اند مشروعیت کاذبی برای آنها ساخته شده است.
وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی سال ۵۷ یک امر ایجابی و یک تغییر پارادایم بوده، اما نگاهی که ما با آن به سمت جهان میرویم یک نگاه ترسیده است. ابوریحان بیرونی کسی است که بر دو فرهنگ و تمدن مسلط بوده و به همین دلیل ترس ما را که در فرهنگ ایرانی و هندی استحاله شود نداشته است. ما وقتی که به خودمان نگاه میکنیم میبینیم که نگاه مان همچنان یک نگاه تدافعی است البته در یک زمان هایی حق داشته ایم، چون میخواسته ایم با غرب شناسی کلیت غرب را بهتر بشناسیم.
تحلیلگر سیاسی مقیم لندن با بیان اینکه باید این سوال را از خود بپرسیم که چرا در ۴ دهه گذشته یک آوینی نداشته ایم، اما انقلاب ۵۷ یک آوینی بدون حتی یک ریال هزینه از بودجههای فرهنگی درست کرده گفت: ما مرضیه دباغ را قبل از انقلاب داشته ایم، اما در چهار دهه بعد از انقلاب مرضیه دباغها را نداشته ایم. مسئلهای که وجود دارد این است که ما رویش در خارج از ایران داشته ایم، اما چه قدر توانسته ایم نوسازی اندیشه و نوسازی پارادایمی انجام دهیم تا از جهان بیرون نترسیم و همه اش به دنبال دفاع فرهنگی نباشیم و خودمان به انجام تهاجم فرهنگی بپردازیم.
علیزاده با بیان اینکه پرس تی وی رسانهای برای تاثیرگذاری ایران در عرصه بین الملل و به ویژه در انگلستان بود، اما ما آن را با بی خردی و بدون هیچ دلیل خاصی در انگلیس از دست دادیم افزود: جرمی کوربین که میتواند نخست وزیر آینده انگلستان باشد یکی از مجریان پرس تی وی بوده است.
وی با بیان اینکه چرا صدای پیام فضلی نژاد به گوش جوان ایرانی نمیرسد و صدای او برایش خوشایند نیست، ولی من این صدا را در انگلستان میفهمم و این سوالی است که باید علتش را از خودمان بپرسیم افزود: ساختار رسانهای رسمی در ایران شنیدن صدای سیدحسن نصرالله را برای من وقتی که ایران بودم دشوار میکرد، ولی در انگلستان به واسطه ائتلاف ضد جنگ صدای سیدحسن نصرالله برای من صدای مقاومت میشود و این سوال دیگری است که باید به آن پاسخ دهیم که چرا این گونه است.
تحلیلگر سیاسی گفت: ما نمیتوانیم با جامعه همان گونه حرف بزنیم که با نیروها و حلقههای خود در حزب و گروه حرف میزنیم به طور کلی معتقدم که هر وقت به سمت این رفتیم که خیلی آسان یارگیری کنیم آن افراد خیلی زود با اولین برخورد و با یک امر فرهنگی ناملموس از دست رفته اند. امروز خیلی از ایرانیهای خارج از کشور ۱۵ سال پیش در ایران بچههای مذهبی، انقلابی و ارزشی بودند، اما الان خیلی از آنها برای اسرائیلیها و آمریکاییها کار میکنند. معتقدم که نیاز داریم با خرد، فلسفه و تئوریتی با افراد حرف بزنیم.
علیزاده اضافه کرد: معتقدم که نیروهای ارزشی و انقلابی باید داعیه دار آزادی رسانه و آزادی بیان در ایران باشند و اجازه دهند که حرفها در داخل زده شود.
وی افزود: سال ۷۶ روزنامهها بسیار تندخویی و به اعتقادات مردم حمله کردند، اما ما آش را با جاش خوردیم و به جای اینکه به سمت درونی کردن یک مسئولیت برویم به گونهای عمل کردیم که باعث شد آمدنیوز تولید شود. ما اگر روزنامه هایی را در داخل داشته باشیم و صدای زیباکلام در آن روزنامهها شنیده شود بهتر است که به اشکال زیرزمینی بسته شود. نیروهای انقلابی باید نشان دهند که آنها ظرفیت فکر کردن، اندیشیدن و مناظره را در کشور دارند و خودشان بروند این فضا را باز کنند. هر جا که فضا بسته شده است افراد برای خود مشروعیت کاذب ساخته اند در مقابل فردی که در داخل به او رسانه داده نشده در بیرون به رسانههای جهانی وصل شده است و این درست مانند این است که در مقابل رسانههای داخلی پورشه سوار شده است.
وی افزود: به نظر من بسیج دانشجویی و نیروهای ارزشی و انقلابی باید بگویند که ما ترسی نداریم و فضا را باز کنند و این جلسه امروز باید کف این مناظرهها باشد. نترسید و افراد خیلی متفاوتتر را دعوت کنید. انقلاب اسلامی آن قدر توان و پتانسیل دارد که میتواند مفهوم بسازد و مفهوم تلفیق کند و نوزایی داشته باشد تا پاسخها را در زمینه اندیشه بدهد.
لازم به ذکر است این همایش با حضور نادر طالب زاده، مستندساز و پژوهشگر و پیام فضلی نژاد، نویسنده و پژوهشگر برگزار شد.