رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در همایش روز جهانی رادیولوژی گفت: نحوه کم کردن تعرفه های رادیولوژی کارشناسی نشده بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی نوبخت مبنی بر اینکه جامعه رادیولوژیست ها معتقدند کاهش تعرفه ها ناعادلانه است و اگر هدف کاهش هزینه های حوزه سلامت است می بایست تعرفه همه گروه های پزشکی به یک میزان کاهش پیدا کند، اظهار کرد: نحوه کم کردن تعرفه های رادیولوژی، بیهوشی، داخلی و اطفال کارشناسی نشده بود و حتی بنده معتقدم تشریفات قانونی آن مختل است و می بایست مکاتباتی با هیات دولت داشته باشیم و با هماهنگی با وزیر بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی و صنف ها از این چالش بیرون بیاییم.
وی در خصوص طرح تحول سلامت، افزود: به هر دلیلی وزارت بهداشت نتوانست طرح پزشک خانواده را اجرا کند و اکنون هیچ راهی به جز اجرای برنامه ششم نداریم و می بایست از مسیر نظام ارجاع و پزشک خانواده، سطح بندی خدمات رعایت شود. نوبخت تصریح کرد: اگر این چند مورد اجرایی شود با همین مقدار پولی که داریم می توان هزینه ها را کنترل کرد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که کاهش ناگهانی تعرفه ها را نمی پسندیم، گفت: درخواست رادیولوژیست ها باید از راه های قانونی صورت گیرد. دکتر علی نوبخت در همایش روز جهانی رادیولوژی، اظهارداشت: در آماری که از سوی بانک مرکزی منتشر شده است عملکرد وضعیت سلامت کشور را در سال ۹۴ ، حدود یکصدو سه هزار میلیارد تومان از حساب ملی کشور صرف سلامت شده است و حدود ۹.۳ GDP صرف سلامت می شود که هر یک درصدی که افزایش یابد هزاران میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه میشود.
وی تصریح کرد: موفقیت های طرح تحول سلامت باید ادامه پیدا کند، بدهکاری هاش پرداخت شود. در گذشته حدود ۶۰ درصد فرانشیز پرداخت میشد و مردم پرداختی از جیب مردم بالا بوده است. مهمترین سرمایه مردم سلامت آنان است که میبایست در راستای بهبود آن و کاهش پرداختیهای مردم در حوزه سلامت گام برداریم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: ۳۷ درصد فرانشیز بستری را خودشان پرداخت میکردند و امروز حدود ۳/۶درصد میپردازند که از موفقیت های طرح تحول سلامت بوده است.
نوبخت اعلام کرد:حدود۱۳ درصد به دارو و تجهیزات اختصاص یافته است و ۱۷ هزارمیلیارد تومان سهم دارو بوده است. ۱۹درصد هزینه های طرح تحول سلامت صرف کارانه پزشکان و پرستاران میشود.
وی ادامه داد: در پزشکی سه نوع پرداختی وجود دارد. که بخشی از آن به پزشکان بازنشسته و بخش دیگری از انها به شاغلین طر دانشگاهها که حدود ۶تا۱۰میلیون تومان دریافتی دارند اما بعضا شاگردان آنها در بیمارستانها تا ۵۰میلیون تومان هم میتوانند درآمد داشته باشند.
نوبخت اظهار کرد: مسئولین وزارت بهداشت، وزارت کار و سازمان نظام پزشکی و کسانی که در شورای عالی بیمه رای دارند، با حسن نیت پا جلو گذاشته اند و سبب کاهش تعرفه های رادیولوژی، بیهوشی و داخلی اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: انجمن رادیولوژی حرکتی انجام داد که از نظر ما بیراهه بود، درخواست های رادیولوژیست ها و دیگر پزشکان باید از راه های قانونی صورت گیرد و تجمع در مقابل سازمانها و مجلس شورای اسلامی در شان جامعه پزشکی نیست و باید بگویم جای جامعه پزشکی پشت درهای مجلس نیست. ما نیز از کاهش ناگهانی تعرفه ها ناراحتیم و آن را نمیپسندیم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در دو سال اول اجرای طرح تحول سلامت حدود ۵ هزار پزشک در سراسر ایران و شهرهای توسعه نیافته اعزام کردیم و در سفری که به استان مازندران داشتیم شاهد بودیم که همچنان با کمبود پزشک مواجه هستند.