نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه گیلان گفت: در روز دانشجو، دانشجویان را سرگرم مراسم و جشنها میکنند؛ اما از دغدغههای آینده و اشتغال دانشجویان غافل هستند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روز گذشته مصطفی سالاری استاندار گیلان به مناسبت روز دانشجو برای نخستین بار در محیط آکادمیک دانشگاه گیلان حضور یافت. حضور استاندار گیلان در تالار حکمت دانشکده انسانی دانشگاه گیلان موجب شد تا نمایندگان تشکلهای
دانشجویی فرصتی پیدا کنند تا دغدغهها، مشکلات و مطالبات خود را بیان کرده و از استاندار و مسئولین دانشگاهی جهت رفع مشکلات خود استمداد بگیرند.
محمدحسین غریبی، نماینده مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه استان گیلان شاهد تغییر استانداران بسیاری بوده است، اظهار کرد: متأسفانه هنوز استان گیلان در پشت چهرهی سرسبز خود گرفتاری و سختیهای فراوانی دارد.
غریبی با تأکید بر اینکه به تأخیر انداختن مطالبات مردم موجب بیاعتمادی آنها بهنظام اسلامی خواهد شد، افزود: وظیفه دانشجو حل مشکلات مردم نیست بلکه گفتمان سازی و تصمیم سازی است.
نماینده مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه گیلان با اعتراض به تعطیلی کارخانههای این استان گفت: باوجوداینکه استان گیلان جز استانهای برتر کاشت اقلام مرغوب برنج است اما واردات برنج خارجی بیشازپیش دیده میشود. همچنین ازدیاد مشکلات اقتصادی مردم موجب شده است بلایای طبیعی را تصنعی بدانند و گمان کنند نظام اسلامی زلزله مصنوعی ایجاد کرده است.
وی خطاب به استاندار گیلان با بیان اینکه آشپز اگر دوتا شود آش یا شور یا بینمک اظهار کرد: وسوسههای دیگران که باعث دخالت در حوزه مدیریتی میشود همان ماجرای آش است.
سینا یزدانی نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه طرح کارورزی دانشجویان نشان از استفاده دانشجویان بهعنوان نیروی کار ارزان است، اظهار کرد: آییننامه شورای صنفی دانشجویان باید به تصویب مجلس برسد.
یزدانی با تأکید بر اینکه در روز دانشجو، دانشجویان را سرگرم مراسمات و جشنها میکنند اما از دغدغههای آینده و اشتغال دانشجویان غافل هستند گفت: دولتها در سه دهه اخیر از حمایتهای خود از دانشگاهها کاستهاند.
نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه گیلان با بیان اینکه با دانشجویان همچون بدهکار بانکی برخورد میکنند تصریح کرد: دانشجویان باید برای استفاده از تسهیلات دانشگاهی آسودهخاطر باشند.
وی راه تحقق خواستهها را اراده مستقل دانشجویان دانست و گفت: نباید دانش کشور با پول معاوضه شود، دانشجو شاغل نیست که جوابگو تورم باشد.
نماینده شورای صنفی دانشجویان دانشگاه گیلان خطاب به استاندار گیلان گفت: پروژه پل عابر پیاده ایستگاه دانشجویان دانشگاه گیلان چندین ماه است که معلق مانده، امیدواریم پیش از اینکه اتفاقی برای دانشجویان رخ دهد هرچه زودتر این پل احداث شود.
کاوش کشاورز نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه تمام فعالان سیاسی باید به دنبال توسعه فرهنگ سیاسی باشند اظهار کرد: اگر میگوییم قانون اجرا نمیشود باید ابتدا قانون مداری را بیاموزیم.
کشاورز با بیان اینکه ظرفیت منابع سرشار استان گیلان به دلیل ضعفهای مدیریتی به هدر میرود تصریح کرد: همچنان ازنظر تولید و اقتصاد وضعیت نامطلوبی در استان گیلان موجود است.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان با تأکید بر اینکه انجمن اسلامی با سنگاندازیهای متعددی برای فعالیت خود روبرو است افزود: مسائل اقتصادی و بیکاری از مشکلات اساسی پیش روی دانشجویان است که امیدواریم استاندار گیلان تدابیری برای آنها بیندیشد.
مجتبی خرسندی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان نیز با بیان اینکه معضل حاشیهنشینی مورد غفلت قرارگرفته است اظهار کرد: باید گروههای جهادی دانشجویی حمایت بیشتری شوند.
خرسندی با تأکید بر اینکه باید برای فارغالتحصیلان شاخههای کشاورزی ایجاد اشتغال شود گفت: ناظر به ظرفیتهای استان، شرایط محیطی مناسبی برای فعالیت فارغالتحصیلان کشاورزی خواهد بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان با بیان اینکه از سوی مسئولین استان گیلان عملکرد مطلوبی در حوزه اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته است بیان کرد: در مبارزه با مافیای برنج دردی از سوی نمایندگان مرتفع نگردیده است و تولیدکننده داخلی متضرر اصلی این امر است.
وی با بیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است خطاب به استاندار گفت: نسبت بهسلامت اخلاقی و اقتصادی مدیران تحت امر حساسیت بیشتری داشته باشید و سیستم شفافی اعمال نمایید تا وقایع ماههای گذشته اتفاق نیفتد.
خرسندی از استاندار خواست تا اداره کل ورزش و جوانان را از سیاسیکاری نجات دهد و تصریح کرد: امروز این اداره موجب نفوذ برخی چهرههای سیاسی شده است که تاکنون حتی لباس ورزشی به تن نکردهاند بگذارید حداقل ورزش برای ورزشکاران باقی بماند.
مصطفی سالاری استاندار گیلان نیز پس از شنیدن صحبتهای تشکلهای دانشجویی به سخنرانی پرداخت و گفت: از سخنان دانشجویان که فضای خوبی از تمام تشکلها ترسیم کردند سپاسگزارم. ما در فضای انقلابی کشور رشد کردیم و خطی بین تشکلها، فعالان و دانشجویان وجود ندارد، ما و هیچکس دیگری حق اعمالنظر و تحمیل افکار خود را بر دانشجویان نداریم.
سالاری با بیان اینکه من از دانشجویان انتظار دارم مسئولین را نقد کنند افزود: طبیعی است که به دلیل عدم شناخت روحیات دانشجو، برخی مدیران در کار دانشجویان اعمال سلیقه میکنند، اما دانشجویان نباید در کار تشکیلاتی خود خللی ایجاد کنند بلکه باید متحد بمانند.
استاندار گیلان در جواب نماینده اعتدالگرا دانشجویان گیلان گفت: در دوره کاری من آشپز دوتا نخواهد شد، آنچه به حوزه کاری من مربوط میشود قطعاً خودم تصمیم خواهم گرفت اما تعامل مرز مشخصی است و با استفاده از تمام ظرفیت ها مسیر توسعه استان را پیش خواهیم گرفت.
وی با اذعان به اینکه امروز هزینه جاری کشور به سختی جوابگو است خاطرنشان کرد: یک روزهایی گمان میکردیم همه باید کارمند دولت شوند، دستگاهی که بیش از حد نیاز کارمند دارد، ناکارآمد خواهد شد.
سالاری با تأکید بر اینکه داعیهداران برخورد با فساد باید آگاهانه برخورد کنند گفت: نارساییها باید بدون تبعیض بیان شود و دانشجویان میتوانند آگاهانه این نارساییها را فریاد بزنند.
احمد رضی رییس دانشگاه گیلان نیز در این همایش از حضور ۴۰ درصد از دانشجویان دانشگاه گیلان در مقطع تحصیلات تکمیلی خبر داد و اظهار کرد: این مهم باعث شد فعالیت دانشگاه منطقیتر شده و مطالبات دانشجویان منطقی و عقلانی مطرح میشود.
رضی با اشاره بر اینکه مطالبهگری دانشجویان دانشگاه گیلان واقعگرایانه است بیان کرد: اصل
قرار ندادن حاشیهها از ویژگیهای مطالبات دانشجویان است.
رییس دانشگاه گیلان از همزیستی مسالمتآمیز تشکلها خبر داد و افزود: گفتگو میان تشکلها نشان از غلبه منطق و عقلانیت در مطالبات است، این نشان از اهداف مشترک دانشجویان دارد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای سیاسی تنها یکی از ابعاد نقشآفرینی دانشجویان گیلان است گفت: ۷ شورای صنفی، ۲۰ کانون فرهنگی و نشریههای دانشجویی فعالیتهای مختلفی دارند که نشان از رشد و پویایی تشکلها دارد.