رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی صدرا گفت: با وجود اینکه امروز تشکلهای مردمی تاسیس شده، متاسفانه هنوز نتوانستهایم مردم را در عرصه فرهنگی و اقتصادی به صحنه بیاوریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام غلامی، رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی صدرا صبح امروز در اجلاسیه بین المللی تشکلهای جوانان رضوی که در تالار صبای صدا و سیمای مشهد برگزار شد، گفت: ما امروز صاحب رسالت بزرگی هستیم و شرایط نسبی برای تحقق این رسالت در نظام فراهم است.
غلامی بیان کرد: این رسالت بزرگ ایجاد تمدن نوین اسلامی است که بسترساز و مقدمهای برای ظهور تمدن مهدوی است.
وی خاطرنشان کرد: شکل گیری تمدن نوین اسلامی یک فرایند است که بسیار عظیم و پیچیده است؛اما ممکن الوصول در بلند مدت میباشد که با اقدامات هوشمند و برنامه ریزی میتوانیم تاثیرگذار در خلق این فرایند باشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی صدرا به ۸ اقدام در جهت شکل گیری فرایند تمدن نوین اسلامی اشاره و تصریح کرد: تحول بنیادین در علوم انسانی، کشف و استنباط نظامات اسلامی، قاعده گذاری اجتماعی با نگاه جزئی نگرانه، تحول در نظام تعلیم و تربیتی، تولید روندها و مکانیزمها برای عینی سازی نظامات اجتماعی انسانی، متناسب سازی ساختارها با قواعد اسلامی، فرمول کردن مشارکتهای حداکثری مردم در صحنههای مختلف و ایجاد گفتمان تمدن نوین اسلامی در کشور از جمله این اقدامات است.
غلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز نتوانسته ایم مردم را در عرصه فرهنگی و اقتصادی به صحنه بیاوریم با وجود این که امروز تشکلهای مردمی تاسیس شده باز هم در استفاده از ظرفیت مردمی به تصویر درستی دست پیدا نکرده ایم.
وی گفت: شکوفای نظام مردم سالاری دینی و مشارکتهای مردمی یکی از نیازهای جدی در مسیر شکل گیری تمدن نوین اسلامی است که باید در این زمینه قدمهایی را برداریم باز شدن چتر گفتمان تمدن نوین اسلامی میتواند یکی از این اقدامات باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی صدرا متذکر شد: این چتر اکنون در کشور نیمه باز است و مولفههایی مانند خودباوری و روحیه ایمانی در حوزههای مختلف دارد.
غلامی در پایان گفت: چنانچه این ایمان ضایع شود، طبیعی است بسیاری از این بحثها در خصوص تمدن سازی نوین اسلامی منتفی است. قوه متحرک ملت قلبهای مومن و نورانی آنان است که اگر اینها وارد صحنه نشوند، طبیعی است که گفتن خیلی از این حرفها بیهوده است.