به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استان کهگیلویه و بوراحمد با مساحت ۱۶ هزار کلومتر مربع در جنوب غربی ایران از جمله استانهای محروم محسوب میشود، این استان با جمعیت ۷۱۳ هزار نفری که ۵۰ درصد آن شهرنشین و مابقی به صورت پراکنده در روستاها ساکن هستند، و شغل اغلب آنان کشاورزی و دامپروری است.
دوری از مناطق شهری و همچنین صعب البعور بودن برخی از این روستاها و همچنین هزینههای سنگین ایاب ذهاب و اسکان باعث شده تا از بیشتر امکانات بهداشتی محروم باشند، به طوری که خیلی از این خانوارها برای بیماری های اولیه و زخمهای سطحی صورت و بدن توانایی مراجعه به پزشک و متخصص در شهرهای مرکزی را ندارند که این عدم مراجعه گاها باعث عفونتهای ریوی یا بیماریهای بدتر نیز شده است.
شکاف صورت و چانه یکی از مشکلاتی است که به علت هزینههای سنگین جراحی پلاستیک خانوادههای محروم از عهده مخارج آن بر نمیآیند، موسسه ملی مرهم به همت دانشگاه علوم پزشکی استان و سازمان بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد در صدد هستند به این نیازمندان به صورت رایگان برای حل مشکلات مادرزادی و شکاف صورت و دهان آنها کمک کنند.
مالک انوری، معاون بسیج سازندگی ناحیه دانشجویی استان بیان داشت: با توجه به نوع کار و ارتباطی که بسیج سازندگی با مناطق محروم و افراد نیازمند دارد، محرومیت را با پوست و استخوان خود درک کرده ایم و همه ما موظف هستیم که اقدام هرچند اندک برای رفع محرومیت مردم این استان و سایر استانها انجام دهیم.
وی گفت: با توجه به اعلام آمادگی که موسسه ملی مرهم و علوم پزشکی استان برای کمک به این بیماران داشت ماهم طی جلسهای که با قائم مقام موسسه ملی مرهم داشتیم، آمادگی خود و تیمهای جهادی را برای کمک به این امر خیر اعلام کردیم، با توجه به تفاهم نامهای که بین موسسه مرهم و علوم پزشکی استان صورت گرفت، بسیج دانشجویی وظیفه شناسایی افراد نیازمند را بر عهده گرفت.
انوری تاکید کرد: ما هم به صورت مکتوب و هم به صورت پیامکی به کلیه ۲۱ تیم جهادی سازندگی ناحیه دانشجویی ابلاغ کردیم که به دلیل عدم دسترسی روستائیان و مناطق محروم به اینترنت برای ثبت نام سایت موسسه در اسرع وقت موظف به شناسایی افراد نیازمند و جمع آوری اطلاعات آنها برای ثبت در سامانه این موسسه هستند.
مسئول بسیج سازندگی ناحیه دانشجویی استان گفت: بسیج دانشجویی استان همه هزینههای این افراد از قبیل، ایاب و ذهاب و همچنین اسکان و خورد خوراک آنها تا موقع درمان را برعهده میگیرد.
انوری همچنین بیان داشت: با توجه به اینکه میبینیم همچنین موسسهای با فوق تخصصان خود از تهران برای کمک به مردم محروم استان این همه راه را میآیند، از متخصصان و پزشکان استان خود که محرومیت و فقر استان را از نزدیک مشاهده و لمس کرده اند انتظار داریم آنان هم به یاری هم استانیهای خود بشتابند.
وی خطاب به پزشکان و متخصصان استانی گفت: لازم نیست حتما به برپایی چنین اردوهایی بپردازند، همین که نوبت دهی سریعتری به روستاییان و کسانی که از مناطق دور برای درمان آماده اند، یا با تخفیف در هزینههای درمانی و دارویی آنان گوشهای از محرومیت آنان را سبکتر کنیم کافی است. ما هم از طرف بسیج دانشجویی آمادگی خود را برای هرگونه کمک به پزشکان و تیمهای متخصص استان که درصدد کمک به محرومان هستند را اعلام میداریم.
نذر و وقف تخصص برای محرومیت زدایی/ همکاری بسیج دانشجویی راحتی کار را برای ما دوچندان کرد
امیر هوشنگ سلیمانی، قائم مقام موسسه ملی مرهم گفت: از سال ۸۷ و به صورت مجموعه دانشجویی جهادی فعالیت خود را آغاز کرد یعنی هنوز موسسهای تشکیل نشده بود و برای ادامه کار به کلانتری از پزشکان مراجعه کردیم و طرح خود را با وی در میان گذاشتیم و بیمارانی که می شناختیم را بی وی معرفی می کردیم و کلانتری خودشان کارهاشون را انجام می داد یا به بیماران کمک می کرد، تا اینکه سال ۹۵ با رایزنیهای که کلانتری با رحمانی فضلی داشت موفق به اخذ گواهی و پروانه رسمی فعالیت با نام موسسه ملی مرهم برای کمک به همه محرومان و نیازمندان کشور شدیم.
سلیمانی تاکید کرد: در موسسه ملی مرهم ایده و هدف اصلی «نذر و وقف تخصص است»، یعنی این موسسه مختص به حوزه بهداشت و سلامت نمیشود، بکله ما در این مجموعه با شناسایی تخصصها و نیازمندی ها، افراد نیازمند را به افراد متخصص و کسانی که میتوانند کمک کنند را معرفی می کنیم یا با کمک گرفتن از آنها نیاز افراد محروم را بر طرف میکنیم.
وی گفت: این دومین سفر موسسه ملی مرهم به صورت رسمی به استان کهگیلویه و بوراحمد است، به غیر از این سفرهای رسمی که به صورت رسانهای به نیازمندان ابلاغ شد سفرهای جهادی دیگری هم به این استان برای کمک به محرومان و نیازمندان داشتیم.
قائم مقام موسسه ملی مرهم تصریح کرد: تا کنون تعداد زیادی اقدام به ثبت اطلاعات در سامانه و سایت موسسه ملی مرهم کرده اند که حدود ۵۰۰ نفر از آنان دارای این بیماری و معضل هستند. با توجه به جلساتی که با دانشگاه علوم پزشکی داشتیم قرار بر این شد که بیمارستان شهید رجایی گچساران را با تعدادی اتاق عمل و تجهیزات در اختیار تیم جراحی ما قرار دهند و ماهم تجهیزاتی را که در استان ندارند را از تهران با تیم تخصصی اعزامی خواهیم فرستاد، اما متاسفانه ظرفیت امکاناتی برای اعزام تعداد بیشتر متخصص پایین بود.
سلیمانی با تشکر از بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد و تیمهای جهادی گفت: یکی از شیرینیهای اینکار این بود که وقتی دوستان جهادی از نیت ما مطلع شدند خودشان با ما تماس گرفتند و آمادگی خود را برای کمک به تیم تخصصی و اعزامی ما ابراز داشتند، و در جلساتی که باهم داشتیم یکی از معضلات اصلی برای آگاهی مردم روستا نشین و همچنین عدم دسترسی آنان به اینترنت بود که حتی اگر از برنامه ما هم مطلع میشدند باید برای مراجعه و ثبت نام در سایت هزینه دیگری میپرداختند و به نزدیکترین مکان دارای اینترنت مراجعه و ثبت نام می کردند، اما با همکاری بسیج دانشجویی و تقبل وظیفه شناسایی این افراد نیازمند کمک شایانی هم به ما هم به افراد نیازمند کردند.
وی در پایان بیان داشت: درهای «مرهم» به روی همه کسانی که قصد همکاری و کمک به افراد نیازمند را دارند همیشه باز است و ما از کسانی که توانایی کمک را دارند با آغوش باز استقبال میکنیم، و انشالله قرار بر این است که شعبه موسسه را در استان کهگیلویه و بویراحمد دایر کنیم و هرکسی با هر توانایی که میتواند گرهی از مشکلات این مردم باز کند و مانعی از زندگی آنان را رفع کند را به دیده منت گذاشته و از حضورشان استفاده خواهیم کرد.
سلیمانی همچنین بیان داشت: گلایهای مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد هم دارم این است که وقتی چنین موسساتی در کشور هستند چرا از آنان برای برپایی اردو در استان دعوت نمیکنند و یا اگر وقتی این موسسات خودشان برای کمک به مردم این استان میآیند همکاری لازم با آنها نمیشود.
برپایی چنین اردوهایی علاوه بر محرومیت زدایی باعث تقویت نیروهای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی میشوند
محسن حیدر پور، رئیس بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: این تیم جراحی خیرخواهانه برای کمک به افراد نیازمند و کسانی که از عهده هزینههای زیاد درمان بر نمیآنید به همت دانشگاه علوم پزشکی برای کمک به این بیماران به استان دعوت شدند و ماهم بر حسب وظیفه و همچنین کمک به مردم استان در بیمارستان شهید رجایی گچساران از ۱۷ تا بهمن ۲۲ میزبان این تیم جراحی خواهیم بود.
حیدر پور بیان کرد: به دلیل اینکه این فراخوان به صورت اینترنتی و در سایتها منتشر شد تعداد زیادی چه به صورت حضوری و چه در سامانه موسسه ملی مرهم ثبت نام کرده اند و تعداد زیادی از این افراد و بیماران از استانهای همجوار هستند یا بیماریشان در حوزه تخصصی تیم اعزامی نیست و پس از گزینش بیماران در سایت خود موسسه افراد با بیماران واجد الشرایط برای عمل جراحی تماس خواهند گرفت.
رئیس بیمارستان شهید رجایی گچسارن گفت: انتظار داریم به دلیل محرومیت استان هم مسئولان استانی و هم دانشگاه علوم پزشکی از چنین برنامههای بیشتر حمایت کنند، چنین کارهایی علاوه بر کمک به مردم باعث قوت خود دانشگاه و نیروهای تخصصی استان هم میشود.