اگر ضایعه عصبی و فشار روی ریشه عصبی زیاد شود در این صورت، درمان با جراحی الزامی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر حبیب مفخم، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفتگو با یرنامه «یک نکته یک متخصص» شبکه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: درمان با جراحی در بیمارانی که از کمر درد رنج میبرند از یک الگوی منطقی و صحیح و علمی پیروی میکند و این گونه نیست که به صورت سلیقهای باشد.
وی ادامه داد: به طور مثال، جراحی برای درمان بیرون زدگی دیسک و فشار روی ریشه عصبی یا روی نخاع؛ جراحی اورژانسی برای بیمارانی که بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع دارند که به علت بیرون زدگی دیسک روی نخاع و عصب ایجاد میشود و بیمار را دچار کمر درد میکند؛ جراحی برای رفع نقص عصبی پیش رونده.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با بیان اینکه این بیماران، از ضعف در اندام و پیشرفت آن در وضعیت حسی رنج میبرند، ادامه داد: برای مثال، در یک ناحیه از پای بیمار، اختلال حسی ایجاد میشود و ممکن است بعد از گذشت یک هفته یا ده روز یا یکی دوماه، این ناحیه وسیعتر شود. این نقص پیشرونده، در معاینه هم اثبات میشود.
وی در پایان اظهارداشت: مثلا فرد در بالا آوردن شست پایش دچار مشکل شده و این ضعف در معاینه بعدی گسترش یافته است به طوری که با بالا آوردن پا یا روی پاشنه ایستادن نیز، احساس ناتوانی میکند. اینها نشان دهنده پیش رونده بودن آن ضایعه عصبی و فشار روی ریشه عصبی است که در این صورت، درمان با جراحی الزامی میشود.