رئیس سازمان محیط زیست با انتقاد از قوانین ضد ارزشی در بعد توسعه پایدار، از فقدان آب و غذا در محیط زیست و نابودی حیات وحش خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عیسی کلانتری با اشاره به اینکه ۴۰ سال در حوزه محیط زیست فاقد برنامه بلند مدت بودیم، گفت: ما با برنامههای کوتاه مدت و برنامه اجرایی دولتهای مختلف مسائل زیر بنایی کشور مثل آب و محیط زیست را پیش برده ایم.
وی افزود: تالابهای ما خشک شده و حیات وحش بدلیل بی آبی و بی غذایی از بین رفته است و بخش عمدهی آن بدلیل فقدان آمایش سرزمین و عدم شناخت پتانسیلهای واقعی کشور است. ما قوانین را تصویب میکنیم و از توان اجرایی کشور آگاهی نداریم.
کلانتری گفت: درست است که بارندگی کم شده و تنوع زیستی به خطر افتاده، ولی در قوانین کوتاه مدت برای دولت ها، محیط زیست جایگاهی ندارد و قربانی این خواستهها شده است؛ یعنی فشار آورده ایم که در بخش غلات خودکفا شویم، اما منابع فسیلی کشور را به تاراج برده ایم.
وی ادامه داد: ریزگردها نیمه مرکزی کشور را هم فرا گرفته و ریزگردهای خارجی را نیز داریم. حیوانات ما تشنه هستند و حتی نتوانسته ایم یک قلاده یوزپلنگ را افزایش دهیم چراکه نمیتواند غذای خود را بدلیل خشکسالی بدست آورد.
کلانتری افزود: هنوز سازمان محیط زیست کشور زیر مجموعهای از بخش کشاورزی و آب است و صنعت در سازمان برنامه و بودجه جدا از محیط زیست است. ما دنبال برنامهای برای اصلاح هستیم، ولی سازمان محیط زیست کشور جایگاهی در سازمان برنامه و بودجه ندارد.
وی گفت: در هر جای کشور که راه آهن ساخته شود یا شبکه آبیاری ایجاد شود خسارات زیست محیطی دارد، ولی باید تلاش کیم این خسارات به حداقل برسد. ما نمیتوانیم ۸۸ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر داشته باشیم، ولی ۹۷ میلیارد متر مکعب بهره برداری کنیم.