به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: این پژوهشکده قرار بود چند سال پیش به صورت مستقل ساخته شود ولی اعتبار دانشگاه در این زمینه در محل خود هزینه نشد که با همت و مشارکت استانداری خراسان رضوی دوباره این موضوع پیگیری و سبب تکمیل و بهره برداری از این پروژه شد.
دکتر محمد کافی افزود: در حوزه زیارت باید به تولید محتوا و علم بپردازیم و یافته ها را به مردم منطقه و دنیا عرضه کنیم و
همچنین برای کمک به برنامه ریزان شهر و بستر سازی برای سهولت زیارت باید پژوهش های لازم را در این زمینه انجام دهیم.
وی با بیان اینکه حوزه گردشگری فقط حوزه اقتصاد و تفریح نیست، اظهار کرد: در این حوزه فرهنگ و ارزشها نیز منتقل می شود و پژوهشکده می کوشد این مقوله ها به بهترین شکل دنبال شود.
وی گفت: این پژوهشکده مصوبه شورای گسترش آموزش عالی را دارد و گروه های پژوهشی آن دارای مجوز هستند.
کافی با بیان اینکه این پژوهشکده حاصل فعالیت مشترک دانشگاه فردوسی مشهد و استانداری خراسان رضوی است، اظهار امیدواری کرد با فعالیت این مرکز، پژوهش به عنوان حلقه گمشده زنجیره زیارت و گردشگری روز به روز بالنده تر و پویاتر شود.
همچنین علی رضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در این مراسم، بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت های علمی، دانشی و پژوهشی دانشگاه ها و حوزه های علمیه در راستای توسعه کمی و کیفی زیارت و ارتقا فرهنگ آن در پایتخت فرهنگی و معنوی کشور به عنوان نقطه کانونی تعاملات تاکید کرد.
رشیدیان افزود: مشهد الرضا (ع) در سال 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده و قرار است ظرف 10 سال آینده نیز این عنوان برای شهر رضوی حفظ و تداوم یابد؛ از این رو ضرورت دارد با استفاده از این ظرفیت دانشی موضوع زیارت از این حوزه توسعه و ارتقا یابد.
استاندارخراسان رضوی عنوان کرد: این شهر علاوه بر وسعت و گستردگی، با توجه به وجود بارگاه منور رضوی، از نظر و حجم زائر و مسافر مشابهی در دنیا ندارد؛ بر همین اساس موضوع زیارت در حوزه توسعه زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز و نیز زمینه مباحث فرهنگی به عنوان محور تعاملات، از اهمیت ویژه برخوردار است .
وی گفت: در همین این راستا راه اندازی این پژوهشکده با توجه به توسعه ای که موضوع زیارت به تناسب سایر حوزه ها در این خطه پیدا کرده و روند رو به رشدی دارد، ضرورتی محوری است تا به صورت پویا این امر را مورد مطالعه قرار دهد.