رئيس كل سازمان امور مالياتي گفت: اين سازمان آمادگي اصلاح نرخ بخش مولد كشور را از ۲۵ به ۲۰درصد دارد، زيرا براي خروج از ركود مفيد است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید کامل تقوینژاد در یازدهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی کشور افزود: در زمینه توسعه و تکمیل نظام اطلاعات مالیاتی گام برداشتهایم و در سالجاری ۳۰۰ هزار مؤدی جدید شناسایی شد. وی خاطرنشان کرد: با تکمیل اطلاعات مالیاتی در مبارزه با فرار مالیاتی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات مطالبه شد.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به سهم بالای گروههای معاف از مالیات، پدیده کدفروشی، رواج حسابهای اجارهای و وضعیت نامناسب ارز را به عنوان چالشها یاد کرد و گفت: در سیاستهای کلی نظام اقتصادی کشور که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، سیاستگذاریها مورد نیاز حمایت همهجانبه است.
وی نبود پایگاه جامع اطلاعات را مورد اشاره قرار داد و افزود: در چالشهای سیاستگذاری باید به نبود یک مرجع در سیاستگذاری اشاره کرد.
وقفههای اجرایی و پروندههای دادرسی تقوینژاد تصریح کرد: از دیگر چالشها به عدم استقلال و کمبود منابع مالی و فیزیکی، عدم همکاری در ایجاد پایگاه آماری جامعه و وجود رویکرد ریسک که موجب شده تا تکثیر پروندهها صورت گیرد، باید اشاره کرد و آن را مورد بررسی قرار داد. همچنین رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: وقفههای اجرایی و پروندههای دادرسی نیز از چالشهاست. نظام مالیاتی در سه دهه اخیر اصلاحات زیادی داشته که میتوان به تصویب قانون مالیات بر ارزشافزوده در سال ۸۷ اشاره کرد.
ترجیح فراریان مالیات رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: بانکها تفاهمنامه تبادل اطلاعات مالی با سازمان مالیاتی را امضا کردند و فقط سه بانک خصوصی هنوز اقدام نکردهاند.
سیدکامل تقوینژاد با اشاره به موضوع دریافت اطلاعات از صرافیها و بازار ارز که بحث آن طی هفتههای اخیر مطرح شد، اظهار داشت: براساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم کسانی که مبادرت به خرید و فروش ارز میکنند، باید اطلاعات سالانه آنها از طریق بانک مرکزی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد که به دلیل فعالیت نامطلوب برخی صرافیها و وضعیت بازار ارز، از بانک مرکزی درخواست شد تا اطلاعات مربوط به خریدوفروش بیش از ۲۵ هزار دلار در اختیار سازمان مالیاتی قرار بگیرد.
وی افزود: صرافیها در سه سطح وجود دارند: تأمینکنندههای اصلی که با بانکها و بانک مرکزی در ارتباط هستند، صرافیهای سطح متوسط که ارز خرد را تأمین میکنند و صرافیهای پراکنده در سطح کشور که اطلاعات آنها در اختیار سازمان قرار گرفت.
وی افزود: اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی در دو بخش حقیقی و حقوقی بوده است، یکی مربوط به صرافیهای مجاز بانکها که وضعیت شفافتری دارند و تعدادی حقیقی هستند، در مجموع ۸۰ صرافی حقوقی و ۱۶۰ صرافی را در برمیگیرد.
چهار برادر واردکننده خودرو فراریان بزرگ مالیاتی بودند
تقوینژاد به پرونده دیگری اشاره کرد و گفت: عدهای از شرایط واردات خودرو در کشور استفاده کردهاند، در همین راستا یک خانوادهای که چهار برادر بوده و ۱۸ شرکت داشتند، اطلاعات مالیاتی آنها از سال ۹۰ تا ۹۴ بررسی شد که در این رابطه ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مالیات داده بودند، اما در بررسی بیشتر و کسب اطلاعات مشخص شد، ۸۳۰ میلیارد تومان یعنی ۷۹ برابر برای چهار سال فعالیت آنها برگه تشخیص مالیات مطالبه شده است.
اطلاعات به دست آمده «جوان» حاکی از آن است که این چهار برادر در چهار سال، ۸۲۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فرار مالیاتی داشتهاند، این افراد همانهایی هستند که رئیس سابق مالیاتی از دزد و پلیسبازیهای آنها گلایههای مکرری کرده و گفته بود که برای فرار از مالیات از درهای رمزدار فرار کرده و با آهنربا اطلاعات سیستمهای رایانهایشان را از بین برده بوده بودند.
تقوینژاد با اشاره به اینکه امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان برگ تشخیص مالیاتی صادر شده، گفت: از بررسی تراکنشهای مشکوک مربوط به ۳ هزار و ۲۰۰ نفر، ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شد.
رئیس سازمان مالیاتی کشور بار دیگر در پاسخ به سؤال خبرنگاری تأکید کرد: تمامی شرکتهای وابسته به نهادها مثل ستاد اجرایی فرمان امام و فعالیتهای اقتصادی قرارگاه خاتم مشمول مالیات میباشند.
وی افزود: این شرکتها مانند همه مؤدیان در وقت مقرر اظهارنامه خود را به سازمان مالیاتی ارائه میکنند و مالیات خود را به موقع پرداخت کردهاند. تقوینژاد تأکید کرد: شرکتهای وابسته به نهادهای انقلابی جزو مالیاتدهندگان خوب و خوشحساب به حساب میآیند.