با توجه به پایان مهلت انتخاب رشته دانشگاههای سراسری در ۱۰ اردیبهشت، هنوز دانشگاه آزاد دفترچه انتخاب رشته خود را منتشر نکرده و این موضوع به دغدغه داوطلبان بدل شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کارنامه داوطلبان شرکت کننده در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۷ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی از دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷ بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت.
از تعداد ۱۸۷ هزار و ۸۲۱ داوطلب حاضر در جلسه، ۱۷۳ هزار و ۷۶۳ داوطلب مجاز شدند که از این تعداد، ۷۳ هزار و ۶۸۰ داوطلب مجاز به انتخاب رشته کدرشتههای محلهای دوره روزانه و سایر دورهها هستند و تعداد ۱۰۰ هزار و ۸۳ داوطلب منحصرا مجاز به انتخاب کدرشته محلهای غیر روزانه یا به عبارت دیگر سایر دورهها هستند؛ بنابراین حداقل بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب ممکن است علاقمند به انتخاب رشتههای دانشگاه آزاد باشند. این درحالی است که دانشگاه آزاد تا کنون دفترچه انتخاب رشته خود را منتشر نکرده است. از ابتدای فرآیند اجرایی آزمون دکتری اعلام شده بود که فرم انتخاب رشته برای دانشگاههای سراسری و برای دانشگاه آزاد اسلامی به صورت جداگانه منتشر میشود و داوطلب مجاز، امکان تکمیل هر دو فرم انتخاب رشته را خواهد داشت.
مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۹۷ برای دانشگاههای سراسری و موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم با توجه به مهلت تمدید شده، ۱۰ اردیبهشت ماه پایان میپذیرد.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز تنها در اطلاعیهای اعلام کرده است که در روزهای آتی! درباره انتشار دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری ۹۷ اطلاع رسانی میکند. در حالی که داوطلبان زیادی در این روزها از این تاخیر دانشگاه آزاد مضطرب شدهاند و دغدغه انتخاب یک رشته بهتر را در جایی که به آن علاقمند هستند را دارند.
بررسی نظرات داوطلبان دکتری نشان میدهد افراد مایل هستند با اطلاع از ظرفیتها و کدرشتههای هر دو گروه دانشگاههای سراسری و آزاد دست به انتخاب رشته بزنند، زیرا این موضوع به انتخاب بهتر آنها کمک میکند.
برخی از داوطلبان دکتری ۹۷ نیز معتقد هستند که این تاخیر به دلیل عدم تایید برخی از کدرشتههای دانشگاه آزاد از سوی وزارت علوم است و به طول انجامیدن پروسه تایید کدرشتههای دکتری دانشگاه آزاد موجب تاخیر در تدوین دفترچه شده است.
این در حالی است که دفترچه انتخاب رشته دانشگاههای سراسری ظرفیتهای هر یک از کدرشتهها را مشخص کرده و داوطلب میتواند با آگاهی از آن برای رتبه خود برنامه ریزی کند و در صورت عدم شانس مناسب، دیگر آن رشته را انتخاب نکند.
همچنین تا زمانی که دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد منتشر نشود داوطلبان از هزینه تکمیل فرم انتخاب رشته و هزینههای جانبی برای رفتن به مصاحبه و سایر شرایط دانشگاه آزاد بی اطلاع میمانند و نمیتوانند برای زمان مصاحبه برنامه ریزی کنند.